Иска деца, а аз не.

• 2 865
  • 112
  •   11
Отговори
# 15
  • София
Питаш как с 4К евро се купува апартамент ли?
Така, както с 2К.

Не си хващай батко, ако не щеш деца. Кой и защо те набута там?

# 16
Здравейте! Аз съм със следния проблем.
Имам връзка с македонец от около 1 година. Изключително много се разбираме. Той е сродната ми душа, но разбира се има и разминавания. Аз съм на 23 г., а той на 31 г. И разбира се с разликата във възрастта идват и разликите във вижданията. Той мисли, че му е дошло времето да пуска корени, а аз мисля, че е рано за това. Аз искам да се развивам, искам да създам собствена фирма, за да имаме финансова стабилност, а той явно не е доволен от този факт. За него 4100 евро общ доход е нормален, за да отгледаме дете, но за мен не е. Искам детето ми да има повече възможности. И така реших веднъж  да го попитам с 4К евро как ще си купим жилище, а той отговори, че можем да изтеглим кредит. Ами не, аз кредити не искам да плащам до края на живота си.
И усещам, че ще дойде време, в който няма да мога да се оправдавам вечно, че не е времето сега за деца и че има време... и тогава няма да знам как да постъпя.
Проблем казваш...имаш мъж до себе си, който определяш като сродната ти душа.Повечето жени не наричаме това проблем, ама ти си знаеш.  Понеже си млада и кръвта ти ври, смяташ, че имате разлики във вижданията...Искаш жилище, но не искаш кредит.
Македонеца едва ли ще наследи тристаен на докторски паметник, така, че да, кредит е добра идея.

Верно си млада да се размножаваш. Остави момчето да си намери сгодна женица, а ти си действай по фирмата.
Като се събудиш на 30+ със фирми и жилища, дано има мъж край тебе който да му се искат деца...

# 17
Като ти чета разсъжденията, вярно никак не си готова за деца.

# 18
Като не искаш, няма, нали ти трябва да ги родиш тия деца.

Иначе доходът ви е по-голям отколкото на много семейства с деца, ако ти на 23 години печелиш половината от този доход, браво.

Да, половината е моят доход, но знам, че мога повече. Да, можем да гледаме дете с този доход, но ако родя, плановете ми приключват.

И защо да приключват плановете ти? Животът не свършва като родиш дете Simple Smile Помисли си добре, защото и читав мъж не се намира лесно. Ако пък наистина топ приоритет ти е кариерата, остави този мъж да си намери друга жена, с която да си създаде семейство и деца. Той няма да те чака до безкрай, така или иначе.

# 19
  • София
Ама на 23 е нормално да не мисли още за деца. И е нормално да мисли как да се развива. На мъжа като му е време за деца, защо се хваща с  8 години по-малка, а не се оглежда за наборка?

# 20
  • София
Не ти трябват оправдания. Имаш пълно право да искаш или да не искаш деца. Достатъчно е да му кажеш, че не искаш. След това той решава дали иска да остане с теб или не.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 09:26 от milenaka

# 21
От 1 страна е по-добре да родиш сега, ще се запечаташ едни 3-4 години, но после ще имаш поле и време за кариерно развитие, бизнеси. Защото, освен ако нямаш идея за някакъв сигурно печеливш собствен бизнес, след 30-32 майка с бебе и малко дете става тотален трън в очите на всяка фирма/компания и започват спънки.
Ако човекът е читав, не го изпускай, а си дайте компромисно време и за него, и за теб. Примерно да прецените в рамките на 1-2 години дали, как и колко деца ще имате.
Наивитетът със закупуване на жилище без ипотека и "да дам на децата си по-добри възможности" ще го пропусна, освен ако не си Парис Хилтън.
//
Лъвче, същото можем да питаме и нея?

# 22
Само деца ли обсъждате, или и сключване на брак?
Той има ли българско гражданство?

# 23
  • София
Бази, ами те я питаха вече, затова и отправям контра въпрос. В крайна сметка, нито той е грешен да иска деца на 30+, нито тя да не иска на 20+. В конкретния случай, на мен ми се струва по-резонно той да изчака нея, понеже още не е престарял, а тя трябва да има шанса да направи нещо за себе си. Че после на такива им опяваме защо са тръгнали да правят деца, без да са се подсигурили. Но нито тя е длъжна да ражда сега, нито той да я чака. Съответно не виждам смисъл да се намила нито на нея, нито на него. Преценяват си дали могат да намерят вариант, с който и двамата се чувстват добре, и ако не могат, всеки си търси друг, с който да си гони приоритетите.

# 24
Скъсаха се от такива теми напоследък.
Така, първо - има хора, които отглеждат дете дори и с по-малък доход от посочения. Второ - как очаквате да купите жилище, като всеки месец спестявате по малко ли? Дори и хора с повече пари не успяват чрез спестявания да купят апартамент. Ще има да спестявате с години... Наясно ли сте изобщо какви са цените в момента!? Само кредит е решението. И не си мислете, че сте единствени. Сега, това че не искаш дете вече е друг въпрос, останалото са само извинения.

# 25
По начинът ѝ на писане и изказ се вижда, че определено не е готова за деца. НА мястото на мъжа не бих настоявала, тя звучи като дете самата тя.

# 26
...
И усещам, че ще дойде време, в който няма да мога да се оправдавам вечно, че не е времето сега за деца и че има време... и тогава няма да знам как да постъпя.
За брак говорите ли си?
Е как да постъпиш - каквото искаш, това ще направиш. Ти вечно ли няма да искаш деца? Кога си представяш, че ще си готова? Кажи му как виждаш нещата с някакъв срок и ако се разберете, разберете. Ако не, се разотивайте по живо, по здраво и всеки да си гони житейските планове.
Само да ти кажа, че децата не стават винаги, когато ги поискаш и на минутата хоп - дете.
Просто бъди реалист. Нещата с фирмата могат да потръгнат, може и не. Според мен ще бъде грешка да обвързваш някакъв бъдещ бизнес успех, който може и да се случи след 20 години или пък не, с личния си живот. Пусни ги по отделни писти, тези две неща. Не прави жертви заради този мъж, ще го намразиш, но и гледай да не съжаляваш един ден за пропуснатата възможност.
Не е лесно.

# 27
Нормално е на 23 да не искаш деца.
Не сме в 19 век.
Сядаш и си говорите директно - не искам сега да имам деца, защото така и така. Той е на 31 години , ако те обича ще почака малко. Не е като да е на 41 все пак.
Има ли някаква друга причина да поиска да те върже с деца? Да получи паспорт нещо такова?

# 28
  • Пловдив
...
И на мен това ми направи впечатление, извън големите планове за жилище без кредит. Звучи като "сега го мотая, ама след време ще се усети".
Кажи му истината и се разберете.

# 29
И според мен е напълно нормално да не си готова за деца на 23.
Първо абсолютно ме шокираха мненията, че дете се “избутвало” за едисиколко време, и че траело 3-4 години. Мисля да не коментирам защо. Очевидно е.
Също така не съм на мнение, че е добре да се ражда млад и после да се гради каквото ще се гради. От една страна родителският капацитет на 23 е съвсем различен от този да кажем около 30, първо поради по-малкия жизнен опит и второ поради малко по-различните приоритети, които имаш на тази възраст. В професионален план една жена със стаж, кариери или бизнес (наречете го както искате) да кажем около 33-35 годишна може много по-спокойно да се върне след майчинство на трудовия пазар отколко една 27 годишна родила и тепърва стъпваща на пазара на труда - без опит, без стаж, но с дете.
Ако той ти е толкова сродна душа, колкото пишеш ще говорите и ще се разберете. За мен 1 година и твърде малко време за да знаете, че сте един за друг.

Общи условия

Активация на акаунт