Иска деца, а аз не.

• 1 702
  • 69
  •   8
Отговори
# 45
  • Пловдив
За масата увреждания всъщност няма данни да зависят от възрастта на родителите (нито от ваксините и чистата вода), а са чиста случайност.
Онези, чиято честота доказано зависи от възрастта на родителите, конкретно на майката - големите хромозомни аномалии - се хващат пренатално най-лесно. Като "честота" не значи, че не се случват и на млади.
"Ваксините са виновни" е от същия тип като "възрастта на майката е виновна". И двете може да ги твърди някоя бг мама в парка, за сериозно и обосновано твърдение не става.

Това, което силно и трудно преодолимо се влошава с възрастта, е фертилността, и пак специално на жените, при които и изчезва постепенно накрая. Та трябва да се вземе предвид като един от факторите.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 12:39 от Магдена

# 46
  • София
Някои хора и на 40 не се чувстват готови за дете и това е тяхно право. Кажи си ясно мнението, без да намесваш фирми и кредити, защото са незрели извинения, а оттам насетне той да преценява дали му се занимава и колко дълго.
И под извинения нямам предвид, че не трябва да се мисли за това, а че по самите ти разсъждения личи липсата на житейски опит.

# 47
Жената на братовчед ми беше на 19 години, когато роди първото си детенце, с Даун. Така че възрастта не мисля, че е от огромно значение дали поколението ще е здраво и кой ще спечели от "черната лотария", за жалост. По-важното е, жената да не изпуска най-фертилните си години, гонейки кариери, бизнеси. Лично мое мнение е, че е по-добре да родиш на 20-25, после детето пораства и става много по-лесно да се съчетават служебни и семейни ангажименти. Иначе, какво се получава - жена на 35-40 години, на отговорна позиция, във вихъра на кариерата си и изведнъж, бебе, и shut down  на работата. Не че е невъзможно пак да се гледа дете и да се работи, но става в пъти, в пъти по-сложно.

# 48
  • София
Мъжете също имат "биологичен часовник" - стареят, качеството на материала и фертилността им спадат. Така че е нормално на него да не му се чакат 10 години, но тогава или не си хваща толкова млада жена, или поне гледа да е на вълна бебета. Да притиска момиче, което не е готово и не желае, не е ок. Не е ок и авторката да го мотае. Европейското гражданство също може да е фактор в тази история.

Колкото до ранно срещу късно раждане, много е индивидуално. Всеки сам си преценява и така трябва. После няма друг да му гледа децата.

# 49
Скъсаха се от такива теми напоследък.
Така, първо - има хора, които отглеждат дете дори и с по-малък доход от посочения. Второ - как очаквате да купите жилище, като всеки месец спестявате по малко ли? Дори и хора с повече пари не успяват чрез спестявания да купят апартамент. Ще има да спестявате с години... Наясно ли сте изобщо какви са цените в момента!? Само кредит е решението. И не си мислете, че сте единствени. Сега, това че не искаш дете вече е друг въпрос, останалото са само извинения.

Не искам да купувам жилище със спестени пари от този нетен доход. Жилището го дадох като пример и по-долу ще посоча защо. Искам да развия потенциала си и да работя за себе си, защото ми омръзна да бъда неоцена. Той иска да бъде обикновен работник. Аз знам, че мога повече, но той не знае дали е способен дори на това, което върши в момента. Това е много голямо различие. Ако му родя дете, ще бъда обикновена домакиня, ще имам кредит, който ще изплащам до края на живота си със заплата на обикновен работник и ще се САМОСЪЖАЛЯВАМ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ, че не съм се вслушала във вътрешния си глас и че не съм развила потенциала, който знам, че имам. Просто виждам картинката. По-ясно от това не знам как да го напиша. Не очаквам от него нищо(нито апартаменти, нито пари), очаквам заедно да изградим по-добро и стабилно бъдеще за това дете, за да можем да му предложим повече от това, което ние сме имали и имаме в момента. Защото един ден децата ще пораснат, ние  ще остареем, но няма да сме постигнали нищо, освен че сме обиколили Европа, а за мен това не е достатъчно. Не очаквам той да изгради бъдещето ни. Очаквам да ме изчака за деца и да не ми пречи. Ама то и си е рано за деца, заедно сме от 10 месеца, а вече ми говори за това.............

# 50
Именно за това в следващия си коментар, казах, че съветвам жените да внимават с мъже, които веднага започват да им говорят за деца. И дадох пример.

# 51
Мъжете също имат "биологичен часовник" - стареят, качеството на материала и фертилността им спадат. Така че е нормално на него да не му се чакат 10 години, но тогава или не си хваща толкова млада жена, или поне гледа да е на вълна бебета. Да притиска момиче, което не е готово и не желае, не е ок. Не е ок и авторката да го мотае. Европейското гражданство също може да е фактор в тази история.

Колкото до ранно срещу късно раждане, много е индивидуално. Всеки сам си преценява и така трябва. После няма друг да му гледа децата.

Той има българско гражданство.

# 52
  • Пловдив
При мъж обаче бързането няма да е от изчезваща фертилност, а от собственото физическо остаряване с оглед бащинство. Сперматозоидите може да намаляват средното качество, но се произвеждат до край и стига един от милионите.
Така или иначе, не е за обсъждане той защо бърза или тя защо не бърза. Просто да слагат карти на масата, време, срокове и т.н. До единомислие опира.
Въпросът колко време трябва за преценка, че това е "той", също няма отговор. Wink Понякога 10 месеца са достатъчни за "да", друг път несигурността е достатъчна за "не".

# 53
Разнопосочно звучи авторката.
Хем сродната ѝ душа, хем се вижда само като домакиня...
Ако не виждаш с този човек общи цели в перспектива, нямаш с него бъдеще. Наслади се на момента и недей се впуска в такива клишета.
Мъжът явно е простосърдечен и си казва какво може, иска. Ако не отговаря на твоите представи за бъдеще и съвместен живот – чао-чао и всеки по пътя си.
Но тези черни сценарии – просто домакиня с кредити не говорят да го чувстваш сродна душа и голямата любов. А и 10 месеца не са атестат все още за нищо.
Заедно ли живеете?

# 54
  • София
Чисто и просто сте в различни етапи от живота и търсите различни неща. Той вече си е поживял и иска да улегне, иска си семейство, спокойствие. Ти тепърва искаш да се развиваш, да градиш и т.н. Просто се разминавате и или се обичате достатъчно да намерите компромис, или се разделяте и всеки по своя път.

Аз например родих първото на тъкмо направени 25г и си мислих, че можеше и по-рано. Второто на 28г. Кариеристка не съм, но използвах двете майчинства да надгрея умения и да съм релевантна в знанията и на пазара. Така че доводът - раждам и оставам домакиня си е само в твоята глава. Имаш ли желание за всичко, има и начин. Но не може на сила да раждаш деца, те се правят с любов и желание.

# 55
О, това вече е друго нещо! Авторке, прочети си поста, който си написала няколко пъти, и сама ще видиш отговорите за себе си! При така описаната ситуация, за мен този мъж щеше да е "чао" отдавна. Според мен, не си губи времето с него. Не сте един за друг.

# 56
Мило момиче, забелязвам няколко общи черти в младите хора: всички те са недооценени, имат потенциал и искат да го развиват, искат да работят да себе си за да имат сигурно бъдеще. Чудесният оптимизъм на младият и неопитен човек.
Да работиш за себе си е едно от най-несигурните неща, особено в началото. Когато работиш за себе си работиш най-много, защото не можеш пожелаеш “приятна вечер” и да си тръгнеш в края на работния ден; работиш винаги; сам си; отговорен си за всичко. Това не значи, че е лошо, значи, че не е розово. Ако след това дойдат и хора, които да работят за теб нещата стават още по-сложни. Семейството страда най-много докато този бизнес достигне ниво, че жената, която го върти да може да има време. Ако и двамата се занимават тогава и двамата нямат време за семейството.
С всеки твой отговор се откриват причините за поста ти: за 10 месеца нито сте сродни души, нито си знаете възможностите, нито пък може да се говори за деца. Някой горе писа за торбата сол …
На мен ми се сториха малко груби коментарите да не го мотаеш, но сега наистина си мисля, че този мъж явно много бърза да има деца от точно теб. Ти не искаш и в това няма нищо лошо. Просто не търси оправдания. Кажи му истината. И честно, не му губи времето. Животът е пред теб и ти пожелавам да срещнеш човек, с който да сте на една вълна и да изградиш бъдеще така, както си го представяш.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 14:55 от Di Soleil

# 57
Да разбирам ли, че искаш да развиеш потенциала си и тогава да станеш домакиня? Или той иска домакиня за жена? Ако последното е вярно, то вие не сте сродни души в никакъв случай. Нито работа на заплата, нито собствен бизнес дават някаква гаранция в живота, нещата се преобръщат за дни. 3-4 години си е точно избутване. Бебето не може нищо, всичко трябва правиш - хранене, обличане, сменяне на пелени, дундуркане, а това отнема време и е уморително. После пък са болестите.
Аз бих говорила с мъжа за 5-6 години в които да съберете пари, да вземете жилище, да постигнете кой каквото е решил, да се опознаете.

# 58
  • София
За никакви сродни души не може да става дума, не само защото връзката им е от 10 месеца, а и защото имат коренно различни виждания за живота. Той е неамбициозен, няма желание да се развива, иска бързо да се задоми и да прави деца. Тя е амбициозна, иска да гони постижения, нито желае деца на този етап, нито да се завре вкъщи. Какво бъдеще ги чака тези двамата? Да не говорим, че желанието му за деца едва ли е обвързано точно с нея и нейната роля без проблем ще я изпълни и друга. Да си търсят подходящи партньори и двамата.

# 59
  • Paris, France
На мястото на авторката бих поискала от мъжа:

1. Да изчакаме 2, 3, 5 години докато си развия бизнеса. Годините са колкото тя иска. Аз бих поискала 10.

2. Междувременно да купи на негово име и обзаведе апартамент по мой вкус.

3. Ако иска брак - да си каже изискванията за годежи, пръстени, сватби, рокли, предбрачни договори, подаръци, пътешествия итн и да поиска да сключат брак преди да опитват да имат дете.

Бих му дала 3 месеца за размисъл и ако не е съгласен, да се разделим.

На нейната възраст попадах и аз все на такива мъже, докато приятелките ми на 30-38г не намираха мъже, които да искат брак и дете с тях. Повечето мъже искат млади жени за брак и деца. Факт. В днешно време, повечето момичета на 23г вятър ни вее на бял кон и не ни е до деца.

Общи условия

Активация на акаунт