Иска деца, а аз не.

• 1 960
  • 90
  •   10
Отговори
# 60
Надценявате женските полови органи.
Мъжете отдавна не се трогват от условия и женственост.

# 61
  • Пловдив
Е, зависи все пак колко иска семейство и какъв избор има и мъжът.
Но да, фифти/фифти са вероятностите. Grinning

# 62
Относително е. Аз имам не малко познати и роднини жени, които забременяха и родиха около възрастта на авторката. И говоря за близките няколко години. При повечето си беше напълно планирано. Дори една братовчедка, доста по-млада от мен, първо се ожени, на 23 г. (веднага след като завърши университет), след това забременя и роди тази година, вече на 24. А пък една друга братовчедка, още на 19 се омъжи и веднага след това забременя. Така че, свят шарен.

# 63
Една жена, тъкмо завършила университет, се очаква да е нещо повече от разплодно животно, съответно не се очаква да е длъжна да роди веднага след университета. Ако е срещнала човека, иска, има условия и помощ - Ок. Ако не е - не, няма само заради това на 30 да се окаже с проблеми.

# 64
Никой не говори за длъжен. В примерите, които аз дадох, казах, че всичко беше напълно планирано при тях. Тоест, със желание и от двете страни. Понеже се помена, че на тази възраст, момичета ги вее вятър на бял кон. Та, затова исках да отбележа, че не при всички е така. Случаят на авторката е различен, както обсъдихме вече. Когато не си единодушен с човека до теб, няма смисъл да се губи време. Да говори сериозно по този въпрос с него, и в крайна сметка да се разберат, ще го бъде ли или не.

# 65
Разбира се, не е експлицитно, че на 23 си длъжна да раждаш. Само ти изреждат информация какви гадости те чакат уж статистически, ако не го направиш - от твоите хипотетични репродуктивни проблеми, та до заболяванията на децата ти.

# 66
Авторката е на 23 г. Има амбиции и желание да развие потенциала си. Аз такова нещо очаквам от млада жена на 23, тя ако сега няма желание да развие потенциала си не  очаквам да го придобие някога си. Ако ще го разеива тия потенциал сега му е времето да действа. Самата тя казва, че много ще съжалява, ако не опита. А да бъдем честни, с новородено дете ще и е доста трудно. И не е нужно да бърза, не я гони тиктакаш часовник засега.

Иначе да поставя условия да и се купуват апартамент, диаманти и прочие не мисля, че е уместно. Мъжът явно не е от тия дето купуват подобни работи. Те и не са толкова много тия, няма за всички 23 годишни млади жени по един такъв на разположение.

# 67
  • София
На мястото на авторката бих поискала от мъжа:

1. Да изчакаме 2, 3, 5 години докато си развия бизнеса. Годините са колкото тя иска. Аз бих поискала 10.

2. Междувременно да купи на негово име и обзаведе апартамент по мой вкус.

3. Ако иска брак - да си каже изискванията за годежи, пръстени, сватби, рокли, предбрачни договори, подаръци, пътешествия итн и да поиска да сключат брак преди да опитват да имат дете.

Бих му дала 3 месеца за размисъл и ако не е съгласен, да се разделим.

На нейната възраст попадах и аз все на такива мъже, докато приятелките ми на 30-38г не намираха мъже, които да искат брак и дете с тях. Повечето мъже искат млади жени за брак и деца. Факт. В днешно време, повечето момичета на 23г вятър ни вее на бял кон и не ни е до деца.

Tова пък от какъв зор?

# 68
На мястото на авторката бих поискала от мъжа:

1. Да изчакаме 2, 3, 5 години докато си развия бизнеса. Годините са колкото тя иска. Аз бих поискала 10.

2. Междувременно да купи на негово име и обзаведе апартамент по мой вкус.

3. Ако иска брак - да си каже изискванията за годежи, пръстени, сватби, рокли, предбрачни договори, подаръци, пътешествия итн и да поиска да сключат брак преди да опитват да имат дете.

Бих му дала 3 месеца за размисъл и ако не е съгласен, да се разделим.

На нейната възраст попадах и аз все на такива мъже, докато приятелките ми на 30-38г не намираха мъже, които да искат брак и дете с тях. Повечето мъже искат млади жени за брак и деца. Факт. В днешно време, повечето момичета на 23г вятър ни вее на бял кон и не ни е до деца.

Tова пък от какъв зор?
Искала е да каже на нейно име.

# 69
Поста на Невена аз го разбирам така - ще изиграя театър, за да видя наистина ли му пука за мен. Голяма е вероятността да не му пука, а да е хванал някаква там, млада, и да се мъчи да го играе балкански бей.

# 70
  • Melmak
На 23 е абсолютно нормално да не искаш деца! Аз също съм с по-голям мъж от мен и го онаях да ме чака. Сега съм на 33 и съм бременна чак!

Ако не искаш деца, бъди честна и си кажи нещата както са. Въобще не те агитирам да раждаш на тия годинк. Пътувай, обикаляй, гледай си новата фирма и прави пари.

За едно не съм съгласна само, че апартамент не искаш да плащаш на кредит. Явно имаш много още да учиш за финансите, но си млада и имаш време да научиш нещата къде от опит, къде от книги.

# 71
  • Paris, France
Мъжът трябва да има собствено жилище след като изисква жената да ходи бременна, да ражда, кърми и бави деца. Все пак той е на 31г, а тя е на 23г. На негово име да го купи, не на нейно, та да не мисли, че тя иска да му вземе жилището. Трябва да покаже, че е читав снабдител и може да гледа семейство. "Бащината къща" казва народът. Какъв такъв баща ще е без  собствен дом? Да осигури дом е абсолютна необходимост в днешно време. И пак няма гаранция, че някоя ще се навие да ражда точно от него.
Скрит текст:
Относително е. Аз имам не малко познати и роднини жени, които забременяха и родиха около възрастта на авторката. И говоря за близките няколко години. При повечето си беше напълно планирано. Дори една братовчедка, доста по-млада от мен, първо се ожени, на 23 г. (веднага след като завърши университет), след това забременя и роди тази година, вече на 24. А пък една друга братовчедка, още на 19 се омъжи и веднага след това забременя. Така че, свят шарен.
Половината ми сливенски братовчедки се ожениха в тийн възраст и до 25г бяха родили, но става дума за обществото отпреди 40г, не днешното. Те ако не се бяха оженили, нямаше да живеят с мъжете си в обща стая като студентки, ами със още 2 съквартирантки в стая със същия размер.

Сегашните 23г рядко са зрели за деца, а и не щат да се обвързват и охарчват. Трудно се намира кой да гледа детето.

Разбирам я, защото и аз на 23г хич не исках деца. То и на 30г не исках, но това е друга тема.

Дори и в миналото е имало жени, които не са искали брак и деца като млади.

# 72
  • На изток от Ада
Тя ба себе ди да отговори иска ли дете и кога?
Имам братовчедка омъжена от 5г.
На 33г ще стане тази година.  Не работи.  Баща й е богат... имат апартамент , обзаведен... Ами дете не иска. Мъжа й иска ама тя ... беше ходила на аг в мовт роден град малък град . А иначе хидят на екскурзии по света.  Сега майка й разправяла ,че ще я накарат да ходи в Турция, че имало доктори....

# 73
Тя като не иска, на какви лекари ще я подканят да ходи?

# 74
Според мен на теб ти е криво, че той не е толкова амбициозен и целеустремен като теб. Това ще ви разминава цял живот, изключвам тук темата за деца. На теб ти е и неспокойно, че на него парите му са достатъчни, а ти искаш да градиш и да се подсигуриш възможно най-добре преди да имаш дете.

Вие сте заедно по-малко от една година, това е крайно малко време, за да сте се опознали и да създадете семейство. Кажи му, че това не е тема на дневен ред и ако продължава да те ръчка, тогава се разделете.

Общи условия

Активация на акаунт