Как спряхте накъсването на косата и я пуснахте дълга?

• 1 564
  • 40
  •   2
Отговори
# 30
Краища, но тя повече от една педя е с цъфтежи.

# 31
Не съм се изразила правилно - скъсяване и цъфтежи. Това е точно, защото се къса и цъфти, където е скъсаното.

# 32
Какъв серум за краища използва? Можете ли да напишете марката?
Разбира се. Давам го като снимка, защото форумът може да изтълкува линк към продукта като реклама.

# 33
Някоя от вас попадала ли е из онлайн средите на "метода на Abbey Yung"? Използват се само дрогерийни продукти за коса, но са доста стъпки за следване. Уж виждам добри резултати от изпробвалите го, но се притеснявам, че всички продукти на куп ще утежнят косата и ще изглежда мазна. А аз си имам и себореен дерматит, та трудно се решавам да сменя продуктите.

# 34
При мен продукти от типа серуми не работят. Да, заглаждат временно и създават илюзията, че косъмът е по-гладък. Но всъщност  твърде много натежават на моята коса, правят я да залепва като водорасли по скалпа и трябва да я мия веднага след ставане от сън, ако не искам да ходя така. Два серума ги мъчих с години и накрая заминаха подарък за майка ми. Хем едното е маслото на прехваления Morrocan Oil.
 Единственото, което слагам без отмиване е термозащита, защото зимно време ползвам сешоар и/или въртяща четка.

# 35
И аз не бях доволна от Marrican Oil.
От маслата слагам буквално 2 капки, защото и моята залепва.
На една от опаковките, които ползвам има съвет, че за тънка и фина коса може да се сложат понече капки преди миене на косата, да се изчака да подейства и след това да се измие. Не знам дали би било приложимо за всички масла.

# 36
Аз и от 2 се омазнявам, но моята коса е и двойно по-къса.

# 37
правят я да залепва като водорасли по скалпа
Ми те се слагат само в краищата, не по дължините?

# 38
Да, знам това. Но нали все пак я реша и няма как да си реша само краищата, а то се разнася.

# 39
  • София
И моята коса става ужасна, ако използвам повече продукти. Слагам буквално капка от олиото и с влажни ръце нанасям само по краищата. След това разресвам внимателно, винаги отдолу нагоре.
Относно подстригването… Ако режете всеки месец или през месец, то има да чакате дълга коса Grinning Опитът ми (и не само моят) е на 5-6 месеца. Разбира се, ако самата коса е склонна към накъсване и цъфтежи, изглежда зле и настина се налага рязане.
В никакъв случай не омаловажавам грижите, но смятам, че не са най-големият фактор при пускането и поддръжката на дълга коса. Както са казали, красотата идва отвътре навън. Така е и с кожата, и с ноктите Simple Smile

# 40
Пробвайте номера с екстракт от горчива мента, има я в аптеките. Видях го в един клип. Накапвате няколко капки върху гребена, или четката и разресвате (на сухо) Така лесно се разресва оплетена и тънка коса, без да се накъсва. Косата се овлажнява, без да се омазнява прекалено. Ако няма възможност да се измие, премахва миризми - на цигари, готвено.

Общи условия

Активация на акаунт