Не мога да избера име...

• 1 054
  • 73
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Третото ни дете нямаше име, докато не се роди. Много ми беше сложно да избера, и след като се роди с таткото дълго и напоително обсъждахме как да я запишем. Накрая се спряхме на класическо име с 4 букви, кака ѝ също е с такова. То пък направо ѝ залепна, после получихме комплименти за избора на име, което със сина ни не се случи Grinning Така че.. давай с това, което ти е на сърце. Все ще се получи.
За каката - свекърва ми ми даде предложение, когато бях в 5ти месец. Веднага ми хареса, влюбих се в името и значението му и оттогава
бебка си я наричахме с името ѝ.
А за сина ми - ММ беше казал, че ако имаме син - това име ще е, абсолютно без други варианти. За първата ни дъщеря беше оставил на мен да избера, като и за втората моето мнение натежа.

# 46
  • Най-красивата страна
Исках името на дъщеря ми да е класическо,интернационално,да е добре възприето в България,държах да има хубаво значение,да има имен ден,харесвам по-дълги имена-да не е  трибуквено.
Харесвам също и българските имена.
Вероника,Валентина,Валерия,Велизара,Вяра-между тези имена избирахме.
Терминът ми беше на 15.08.и ако беше се родила тогава щеше да е Мария.
Но се роди 11 дни по-рано.
Дъщеря ми е кръстена на майка ми и се казва Вероника.
На галено и викат Рони,мащехата ми германка и сестра ми и викат Веро,в училище я наричат с цялото име и това и харесва.
И аз я наричам с цялото име,не харесвам особено галени имена.
Мъжът ми искаше да я кръстим Венеция,защото там я направихме,ама не се съгласих.

След като вашата кака е Мария ,което е хубаво класическо име,много подходящо е подобно такова.Например Елена,София,Антония,Валентина,Катерина

# 47
И аз съм разказвала много пъти как избрахме името 😊
Беше доста трудна задача, защото аз съм много колеблива личност, а пък харесам много имена и за момиче има много красиви такива.
Аз обичам класически английски имена от романи, които са носени от кралици.И избрах такова.
Още като ученичка си казах, че имам ли дъщеря силно вероятно е тя да бъде кръстена Елизабет - на любимата ми литературна героиня. Но не се случи така.
Мъжът ми е с буква Е и името отпадна, защото ние искахме да бъде напълно неутрално име, да няма ни буква ни намек на никого от родата, дори и на баща й.
Не харесвам деца да се кръщават на бащите, дори и само с една буква.
Не съм против да е кръстено на баба или дядо. Хубава е тази традиция, но само ако аз го почувствам така.
Да ви кажа не го усетих някак си това име.
Не исках да й казват Бети, Ели пък съвсем.
И така един ден предложих името Изабела.
И мъжът ми категорично каза, че ще е това.
И това остана.
През цялата си бременност се колебаех, четох много именници, премислях.
В родилното бях на косъм да я запиша Ема 😂
Пак героиня на Джейн Остин. Бях изпаднала в някаква лудост и колебание за името.
Обаче си остана Изабела.
Дават се идеи за имена на цветя. Аз не харесвам цветните имена.
Щом каката е с класическо име, с имен ден голям празник, хубаво е и бебето да е със сходно име и също да им имен ден.
Магдалина дали ти харесва?
Аз не харесвам имен ден и РД да да в един ден.
И това не ми е било водещо.
Исках красиво, нежно име, да не е типично българско, но да е класическо и добре прието, а не някаква изгъзица.
Другите ми варианти бяха Анджелика, и както казах Елизабет.

# 48
Харесва ми много Каролин. Аз се казвам така

# 49
Ако трябва да е с Т, много популярно име стана Теодора.

Божидара би си отивало с Мария и Магдалина.

# 50
В училището в което преподавам има по 3 Божидари в клас, а е изцяло ромско. Не трябва да е с Т, само споменах бабите с коя буква започват.

# 51
  • Най-красивата страна
С буква ,,Т,,-Тамара

# 52
  • Sofia
Предлагам Лилия, Лидия, Луиза.
От вече споменатите съм за Елена.

# 53
трябва да е с Т, само споменах бабите с коя буква започват.

А дядовците с коя буква са? Искате ли да кръстите на някой от родителите или търсите нещо неутрално?

# 54
В училището в което преподавам има по 3 Божидари в клас, а е изцяло ромско. Не трябва да е с Т, само споменах бабите с коя буква започват.
Велизара
Елеонора
Антоанета

# 55
Харесва ми много Каролин. Аз се казвам така
Без да искам нацелих.
Ако продължа линията на българките царици -Ирина, Елеонора, Йоана, Теодора, Луиза.
Всички ще стоят добре до Мария.

# 56
Дъщерята за малко да се казва Ангелина. Всичко му харесвам на името, с изключение на това, че биха го съкращавали до Ани, а имам проблем с това. Ако чакахме момиче сега, щеше да е Камелия.

# 57
И на мен Ангелина ми звучи грубо. А Анджелина не се приема добре у нас.
Харесва ми и едно гръцко име - Елина.

# 58
Дядовците са починали. Аз имах женско име, което обожавам, но си съвпада с име на починал човек в родата и не бих кръстила дете на починал.

# 59
Предлагам имената:

Адела – 24 декември;

Александра – 23 април;

Анита – 25 юли, 9 септември или 9 декември;

Антония – 17 януари;

Благовеста или Евангелина – 25 март;

Пролет – 22 март;

Бояна – 28 март;

Боряна – 2 май;

Валентина – 10 февруари;

Велина, Велислава, Възкресия, може и Светла, Светлана – Великден (първият ден от Светлата седмица);

Елиза, Елисавета – 5 септември;

Ива, Ивета – Цветница, може и на Ивановден;

Жанет/а – Ивановден;

Жасмина, Камелия, Цвета, Цветана, Цветина, Невена – Цветница;

Ирина – 16 април или 5 май;

Дария – 19 март;

Лидия – 23 март или 20 май;

Стела – 26 ноември;

Стефани/я – 27 декември;

Силвана – 2 януари.

Успех!

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 22:54 от Radilena