Какво повече НЯМА да купя - 29

• 3 932
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Абе, строги разбирам, ако храната ни става за ядене, ама факт - не става, включително повечето видове масов хляб. Това, което става, уж е по стандарт "Стара планина" и струва майка си и баща си - значи, това, което трябва е общ стандарт и под него да няма друго, се оказва "лукс" или премиум категория, за която трябва да платиш прекалено скъпо. Не знам помните ли какъв беше по обем (не по тегло) старият заводски хляб - колкото сегашен половин кг, а беше 1 кг. Значи, какво трябва да има в половин кг хляб, за да изглежда на обем като стария от 1 кг? Ако го намокриш, става на пихтия, не на мокри трохи. Та толкова за строгите изисквания.
И както се спомена, не е само у нас, у нас е последващо. 
Ама пък я младите как се научиха и да месят, и да правят хляб, и туй онуй, за да си хранят челядта Simple Smile- едно време като млада булка не можех, а сега и аз се уча да правя кашкавал, сирене, колбаси и прочие...и не защото имам време и за това.

# 61
Попадала съм на моркови, които буквално горчат, въпреки че ги беля винаги. Според мен ги третират с нещо преди да ги насипят в чувалите, за да не се развалят бързо от влагата.

Купувам един кашкавал вакуумиран Драгоданово. Днес гледам в отворената опаковка в хладилника парчето хванало мухъл. Това добре или зле говори за кашкавала? Simple Smile
Във всеки случай кучето и котките ни го ядат с удоволствие.

# 62
И двата индикатора са сякаш положителни, навремето и аз забелязах какво яде кучето и според него - и човеците у дома. Сега се ръководя по котките на комшийката. Докъде я докарахме...

# 63
И двата индикатора са сякаш положителни, навремето и аз забелязах какво яде кучето и според него - и човеците у дома. Сега се ръководя по котките на комшийката. Докъде я докарахме...

# 64
ЧС, таман за този виц се сетих, когато писах, но се въздържах Simple Smile

# 65
  • Бургас
Мисля, че кашкавала щом захваща мухъл в хладилника е хубав!
По принцип хубавите кашкавали са така.
Ако е някой ,,дървен,, ще си стои непокътнат, може би само изсъхнал.

Общи условия

Активация на акаунт