Препоръка за планински курорт?

• 149
  • 6
  •   1
Отговори
  • Бургас
Можете ли да ми препоръчате по-спокоен планински курорт или място за няколко дни през февруари? Ние сме от Бургас и искаме да заменим морето с планина за кратка семейна почивка. Ще пътуваме с момченце на почти 3 години, затова не търсим най-препълнените дестинации като Пампорово, Боровец, Банско и подобни.
Интересува ни спа хотел с паркинг, детски кът или детска зона, много добра храна и комфортна температура както в стаите, така и в общите части. Държим басейните да са топли, стаите да са просторни, с тераса и хубава гледка. Ще се радвам на конкретни препоръки за хотели или места, които сте посещавали и от които сте останали доволни. Благодаря предварително!

# 1
Разгледайте "Еко хотел Здравец" в Родопите, близо до Пловдив. Последно сме ходили доста отдавна и е добре да се провери актуалната информация за него.

Не знам дали е супер спокойно, хотелът обикновено е пълен, но доколкото си спомням поне наоколо не е такава лудница, както в споменатите по-големи курорти. То едва ли и ще намерите много спокойно място де при така описаните изисквания, които не са никак занижени и предполагам, че всички подобни ще са доста предпочитани и посещавани.

Между другото ски пистата на Еко Хотела е точно до самия хотел, като мисля, че има участък и за "прохождащи", но отново първо питайте, защото аз си спомням само по-стръмната част.

# 2
Хотел " Терме" с.Баня, близо до Банско.
Разгледайте го, отговаря на изискванията, но не споменавате ценови диапазон.

# 3
  • Бургас
Сега ще ги огледам. Този в Банско днес ми го препоръчаха и познати ....доста добри отзиви дадоха за него.
Да допълня и бюджета, че го бях пропуснал .... около 3–4 хиляди лева за 3- 4 дни.
Не сме скиори, така че няма да се въртим по пистите.. търсим си просто хубав хотел, спокойствие и комфорт в планината. Най вече, детето да смени въздуха и да подиша планински.

# 4
В Сапарева Баня също може да погледнете. Там има топли минерални извори и доста хотели.

# 5
  • Бургас
Да, и ние всъщност клоним натам. По близко ни е от Бургас. Всъщност, колкото По близко ни е, толкова по добре, че с дете в колата... Simple Smile
Сапарева баня ни изглежда много добра опция заради минералната вода и по-спокойната атмосфера. Ако имате конкретна препоръка за хотел, който да отговаря на изискванията ни (спа, топли басейни, детски кът, паркинг, просторни стаи с тераса и хубава гледка), ще се радвам да споделите.
 Благодаря!

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 20:11 от юрист

# 6
Там сме отсядали само в къщи за гости без екстри. Но в Интернет излизат много предложения.

Общи условия

Активация на акаунт