Препоръка за планински курорт?

• 1 566
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за отзива. Ще се пробва в бъдеще. Wink
И на мен във Велинград нещо не ме грабна. Бяхме преди 2 години за рождения ми ден, който е декември в Арте, уж е 5*, но, честно казано, била съм в някои 4* хотели, които далеч го превъзхождат. Просто за тази категория очаквах нещо повече. Стаята определено не ми хареса, уж бях резервирала някаква по-голяма, защото сме тримата с детето, но за мен изобщо не отговаряше на описанието. СПА-то наистина им е добро, храната бива, не е нещо кой знае какво обаче. Съжалявам, че  може да изляза някаква расистка, обаче имаше доста цигани…
Та да, Велинград не е и за мен.

# 16
Ама как решихте, че от Бургас, Боровец е най-близката планинска дестинация?! Тамън поне 5 часа йм е пътя, особено сега с ремонта на пътя Ихтиман - Самоков. Иначе да, курортът е прекрасен като въдух и за ски спорт. Хотел Рила е с всички екстри, които авторът търси, но за да избегне навалицата следва да се посети в делнични дни. Сапарева баня, Банско, Баня (Разложко), хотел Катарино до Разлог, Добринище, Огняново и други в Югозападна България, пък са още по-далече от Бургас. Стават, но за поне едноседмична почивка, за да си заслужават пътуването, хеле пък с малко дете. Най-близо им е Пампорово. Иначе да и аз бих предложила Старозагорските бани. Два си приличните хотели. Калиста и Армира. Може да се разгледат и хотели в Девин, Чепеларе, Чифлик, в Трявна - хотел Чукара  https://chukara.bg/bg
 Синът ми и снахата го посетиха предходният уикенд и са много доволни, но не е с минерална вода.

# 17
Не съм решила, че им е близо. Там съм ходила с малко дете, за там давам мнение. В Пампорово сме били два пъти през лятото, включително последното лято - хубаво е като отправна точка за разглеждане на забележителностите наоколо. През зимата не знам как е, но ми се струва, че няма да ми хареса - вижда ми се едно разхвърляно, тук хотел, там хотел. Да не говорим, че пътят Асеновград-Пампорово е предизвикателство, особено за повръщащите в кола.

В Сапарева баня сме били пак през лятото, като целта бяха Седемте рилски езера. В Огняново също, но пак с идеята да пообиколим околните села и забележителности.

# 18
Ама как решихте, че от Бургас, Боровец е най-близката планинска дестинация?!

Сега прочетете пак внимателно какво написах - " Най-близкият висок планински курорт до Бургас и с най-хубав път дотам е Боровец. "
Както казах сме от Бургас и сме пътували с децата години наред навсякъде из българските планини, а не само гледаме километрите на картата. Пътят от Асеновград до Пампорово е с много завои и много тежко се понася от малко дете, особено като си пътувал 3 часа преди това. Няма да забравя как малкия ми син като беше на 3 годинки повърна във фоайето на хотела, тъкмо след като казах на мъжа ми - "Браво, за първи път да стигнем до Пампорово без някой да повръща!". Иначе на връщане една идея по-леко го понасяха пътя, защото завоите идват в началото на пътуването, но пак с често спиране и почивки, а то по този път не можеш навсякъде да спреш, когато решиш. Иначе нямам нищо против Пампорово, чудесно място е, просто за малко по-големи деца или такива, на които не им става лошо.
В сравнение с него пътят до Боровец е основно магистрала и след това почти никакви завои. Вярно, че има някакъв ремонт в момента, но доколкото разбирам са около 10 км по правия участък, което може да намали скоростта, но не прави по-тежко самото пътуване.
Старозагорските минерални бани са много ниско. Това е Средна гора и си е баш гора, а не планина. Да не се засегне някой, обаче никак не ми хареса тази гора, особено през зимата, когато дърветата са голи. Има 1-2 хубави хотела, но околностите не са много приятно място за разходки.
По същата причина не харесвам през зимата и старопланинските ски курорти като Узана - имам предвид заради широколистната гора, на която през зимата окапват листата и остават едни голи клони. Друго са си отрупаните със сняг вековни смърчове на Рила и Родопите, направо ти пълни душата тази красота.

# 19
Най-близки за тях от предложените са им в Старозагорско и Пловдивско.

# 20

Сега прочетете пак внимателно какво написах - " Най-близкият висок планински курорт до Бургас и с най-хубав път дотам е Боровец. "
Както казах сме от Бургас и сме пътували с децата години наред навсякъде из българските планини, а не само гледаме километрите на картата. Пътят от Асеновград до Пампорово е с много завои и много тежко се понася от малко дете, особено като си пътувал 3 часа преди това. Няма да забравя как малкия ми син като беше на 3 годинки повърна във фоайето на хотела, тъкмо след като казах на мъжа ми - "Браво, за първи път да стигнем до Пампорово без някой да повръща!". Иначе на връщане една идея по-леко го понасяха пътя, защото завоите идват в началото на пътуването, но пак с често спиране и почивки, а то по този път не можеш навсякъде да спреш, когато решиш. Иначе нямам нищо против Пампорово, чудесно място е, просто за малко по-големи деца или такива, на които не им става лошо.
В сравнение с него пътят до Боровец е основно магистрала и след това почти никакви завои. Вярно, че има някакъв ремонт в момента, но доколкото разбирам са около 10 км по правия участък, което може да намали скоростта, но не прави по-тежко самото пътуване.
Старозагорските минерални бани са много ниско. Това е Средна гора и си е баш гора, а не планина. Да не се засегне някой, обаче никак не ми хареса тази гора, особено през зимата, когато дърветата са голи. Има 1-2 хубави хотела, но околностите не са много приятно място за разходки.
По същата причина не харесвам през зимата и старопланинските ски курорти като Узана - имам предвид заради широколистната гора, на която през зимата окапват листата и остават едни голи клони. Друго са си отрупаните със сняг вековни смърчове на Рила и Родопите, направо ти пълни душата тази красота.
[/quote]
А най-висок, това ли се търси, добре?! Пътят в ремонт хич даже не е 10 км. и не е само по правият участък, а и в Рила покрай яз. Искър. Доста затруднява движението. Минавам по него и затова го казвам от личен опит. Може да се пътува и през Момин проход, Костенец, Долна баня, Радуил, но голяма част от този участък е осеян с дупки и разбира се завои, по които може да си видиш задният номер на автомобила. Сапарева баня не е село, а град и да, в него освен хотели и къщи за гости с минерална вода няма друго. Над града обаче е курорта Паничище и е супер за планинска разходка.

# 21
  • Бургас
Знае ли някой, има ли сняг към момента, в Сапарева баня?

# 22
Знае ли някой, има ли сняг към момента, в Сапарева баня?
Не, няма. Топло е в целия район.

# 23
  • Бургас
Похвалиха ни хотел Брентас в Цигов Чарк. Някой от вас посещавал ли го е? Ще се радвам да споделите впечатления и отзиви.

# 24
  • София
За Брентас аз оставих отзив от юни 2025 и бяхме много доволни
https://www.bg-mamma.com/?topic=1436509.msg49844360#msg49844360

# 25
  • София
Аз предлагам над Сепарева баня - Паничище.  Въздухът е супер, има места за шейни, хотел "103 View Park Hotel" . Не е толкова луксозен и изискан, но пък е сравнително нов, има басейн и спа център и доста приятен ресторант.

# 26
  • Бургас
Много ви благодаря.
Запазихме в 5-и елемнт. В 103 градуса, няма места Wink

# 27
Много ви благодаря.
Запазихме в 5-и елемнт. В 103 градуса, няма места Wink
Добър избор за Сапарева баня. Ако и е скоро няма да се срещате с тумбите от "братята". Гостите на хотела ползват басейните на Аква клуб "Котвата" там са неприятните посетители.
Само като допълнение 103 гр. и 103 View Park Hotel" са два различни хотела, вторият е в Паничище.

# 28
  • Бургас
Дано няма, че не мога да ги понасям. След 10-ина дни е.

Общи условия

Активация на акаунт