Препоръки за вратичка за котка върху интериорна врата

• 55
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте на всички Simple Smile Имам един малко по-различен въпрос - дали някой от вас има опит с видове вратички за котка върху интериорна врата? В момента сме поръчали интериорните врати от МДФ и майсторът, който ще ги монтира, каза, че може да добави такава вратичка без проблем, стига да си я закупим.

Бих искал да попитам дали може да ми препоръчате конкретни модели, които вече сте използвали и които:
  • Стоят добре визуално на вътрешна врата.
  • Са качествени и надеждни.
  • През които наистина котката може спокойно да минава.

Идеята ни е да държим вратата на хола затворена, но да позволим на котката свободно да отиде до тоалетна, без да се налага да отопляваме коридора/тоалетната (т.е. вратата да е открехната или постоянно отворена).

Благодаря предварително за всякакви съвети! 😊

# 1
Слагахме такава вратичка лятото. Избрах Ferplast, тъй като ми се видяха най-подходящи за интериора ни и с оглед цената /тогава бяха най-скъпи/, смятах, че ще са и най-добри. Стои добре, въпреки че си е обикновена пластмаса, но изработката е добра. Прилепва много добре към дървото и не се получават процепи. Визуално е отлична и до тук с положителните отзиви. Самата вратичка е с магнити, за да предотврати люлеене и тряскане при течение. При минаване на котето и връщането на вратичката шума от тряскането на магнитите и пластмасата е много силен и плаши писаната да минава. Наложи се да залепим вратичката и да стои постоянно отворена, което обезсмисли предназначението й. Ако котето ви е по-плахо и не обича силни шумове, вероятно ще се получи същото. При нас също целта беше да не отопляваме излишно коридорите и мога да кажа, че ефекта е много по-добър от открехната врата, но така или иначе не като да е плътно затворено.

P.S. Добавям - Доста от вратичките са с четец за микрочип, което оскъпява значително продукта. Предполагам не ви е нужна тази опция, тъй като ще е за вътрешна врата.

Общи условия

Активация на акаунт