Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 47

• 1 929
  • 56
  •   3
Отговори
# 30
Еми ....щом имало като за списания, доообрее...коя съм аз че да коментирам.
Колко процента от наемите са такива също..че да ги коментираме като масови, ама щом ви влече...на мен лично ми е все едно.
Наистина не го разбирам това с етикетите, ама хората сме различни.
Плюс е във моя вилает да има етикетип и да е чистак бърсак ново, пък във вашия...си е ваша работа.

# 31
Никога не съм рекламирал матрак като нов, включително и когато е нов.
Наскоро,като застроявах едни тераси, 40+квадрата, един 2ен матрак беше нов, с найлона. Добре, че така си остана, защото прах отиде навсякъде. Даже съжалявам, че не бях покрил целия апартамент с найлони. Бях постлал пътеката към терасата, ама беше малко и се свлече от минаването с товари съвсем.
После, 2 пъти се сменяха наематели, в рамките на 2-3 месеца. Ами, няма да си играя да правя снимки. Публикувам тия, с найлона. Още повече, че старите наематели още си живеят, а аз съм пуснал обява, намерил съм нови хора, подписал съм договор, получил съм плащане и чакам ден и час на изнасянето. Час по-късно, тържествено връчвам ключа на слеващия наемател.
Той вижда, че хора са спали на матрака, не е сляп.
Ако някой се оплаква от матраци, той/тя не е е вашият наемател. Това е моят опит. Ако матраците са обективно зле, счупени, замърсени, сменям. Сменял съм, хора са се изнасяли месец след смяната.

# 32
  • Варна
Е, сменил си, за да имаш по-добър имот с хубав матрак ти, за да печелиш по-добре ти. Не си го сменил специално за конкретните наематели, които се изнесли след месец. Много важно... Нали за следващите също има сменен матрак.
За всякакви ремонти, включващи мръсна строителна дейност, запечатвам всички стаи с едни специални найлони, които се залепват на касите на вратите с двойно тиксо и по средата има отвор с цип, ако се налага влизане/излизане. Продават се по строителните хипермаркети. Пускала съм линк тук преди. Така правих нова баня вкъщи докато си живея тук.
Иначе прахолякът полепва не само по матрака, ами и по всички мебели, стени, таван, навсякъде.

# 33
Малко новини от мен, отдадохме двустаен, нов ,в Младост 4 на 750 €, на 1-ви Януари.

# 34
  • Варна
Честито! Точни да излязат наемателите, пожелавам. Баш на 1-ви ли подписахте? Не бихме отказали да видим снимки. Grinning

# 35
Снимки имаше преди 1-2 месеца, имота беше прекрасен и “стейдж-нат” ! Дано да сте случили на добри наематели, sapien!

# 36
  • Бургас
Да, помня го имота много добре. Честито!
Точно днес гледах обява в групата за домашни любимци, една дама си даваше апартамента в "Младост" за 450 евро. Холокухня с мъничка детска, с убийствено зелени стени.
Дори само цветът на стените е способен да вдигне наема.

# 37
Снимки имаше преди 1-2 месеца, имота беше прекрасен и “стейдж-нат” ! Дано да сте случили на добри наематели, sapien!
Забравила съм го и аз.

Младост доста се търси забелязвам по групите. Другият по-масов район е бул. България.

Около пл. Македония, където са моите два празни сега, се търси от Телъс-ци, но все за малко пари, а искат за съквартиранти по-често тристен. Предлагат между 500 и 650 евро макс. Само на есен са студентите.

# 38
Честито! Точни да излязат наемателите, пожелавам. Баш на 1-ви ли подписахте? Не бихме отказали да видим снимки. Grinning

Малко преди празниците подписаха. Двойка, много позитивни и интелигентни хора. Времето ще покаже как ще се развият нещата.
 Отказахме на няколко човека преди тях , не мисля , че щяхме да се разбираме добре.
За това време на годината стана добре , плюс пуснаха се още доста апартаменти за под наем  в сградата . От другата страна на пътя също има чисто нова сграда с нови и добре направени апартаменти и те вървят на едни 50-100 евро под тези в нашата сграда. Единствено съжалявам , че не взех повече гаражи в сградата. ROI е супер и има  търсене

# 39
  • Варна
Днес си правих една калкулация за ремонта на двустайния, който направихме. От общата сума махам парите за къртене в банята, ВиК преправянето и лепенето на плочки, понеже проблемът с теча нямаше нищо общо с наемателите. Останалите пари, които похарчихме за обновяване и подмяна на разни неща, ще се избият за 10 месеца с разликата от новия наем спрямо стария. Мисля, че е добре.

# 40
Веселяци

# 41
Създава се представа, че е възможно.

Реших, че този 100 кв.м. ще го приведа в по-интересен вид и ще го пусна без ремонт на кухнята. За 50 е/месец повече не си струва стреса и заетостта, а зарите - да не говорим.
Много е топъл, светъл, 36 см.стени, а там, където живеем е студ, но това е, на моите не им се мести.

Добре направеният ще го пусна и ще чакам приличен наемател.

# 42
  • в пералнята
Аз забелязвам, че напоследък в тази група чужденците са с много нереалистични представи за нивото на наемите в София.
Редовно има някой, който се изцепва с подобна обява.

# 43
Аз забелязвам, че напоследък в тази група чужденците са с много нереалистични представи за нивото на наемите в София.
Редовно има някой, който се изцепва с подобна обява.
Абсолютно! И много арогантни, нагли и нахални.

# 44
Това ми е "любимата" група, но реших да ви спестя поредната доза хейт. Не знам за Джен-Зи-тата, но на тия масово някой им е длъжен, имат безумно много изисквания, ужасно мнителни са и под почти всеки пост се надъхват как могат да си натопят наемодателя пред НАП.

Общи условия

Активация на акаунт