Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 47

• 4 137
  • 165
  •   5
Отговори
# 150
  • Бургас
Работен плот няма достатъчно Simple Smile
Интересно ми е кой би го наел...

# 151
Сигурна съм, че има наематели и за такъв тип жилища.
Става за снимане на филми/видеа, а и е голямо като квадратура.

# 152
  • в пералнята
Не ми харесва на мен, то не е направено лошо, но не е в мой стил, а и не е за цената, която изисква.
То е ясно, че като можеш да извадиш 20к за наем, няма да пържиш лук, ама кухнята не отговаря на такава в луксозно жилище (големи плотове от естествен камък с високи столове, хубаво осветление, джаджи като вграден автомат за газиране на вода в батерията или пък такъв за директно гореща вода, вградена кафемашина или машина за лед, фурна с прибираща се врата и т.н.). Белите шкафове приличат на външна изолация на американска къща, а единят гардероб (май?), все едно е правен от външни ролетни щори, завесите се влачат и въпреки уж 260 кв, има бюро в хола. Баните ги няма, за съжаление, за да видим там какво е. Ел. ключовете са някакви черни евтинджоси, не са от онези безрамкови. Някакси ми е недомислено и много неща евтинеят за този наем.

# 153
Чак евтинджос не бих казала, има мебели по поръчка с по съвременно звучене. Така любимите на Дани окачени тавани...
Наистина баня не видях, а това е много определящо във високия клас жилища под наем.

# 154
Вероятно в стените има още бая вградени неща, които не са показани. Може да има цели стени, плъзгащи и вътре да има и прибиращи се плотове и всякакви други неща. Точно на такова ми прилича.

Ама щом са окачени таваните, демоде ще да е. Не струва и 1000лв.
Цената може и да е малко вдигната, но едва ли е 5 пъти.
Все пак, има квадратурата на 3 тристайни и вероятно по-скъпо обавеждане от всички тях общо. Включени са и 2 паркоместа и още 100 екстри от комплекса.
Т.е. Над 4-5к евро трябва да е. Е, 12к Е му е малко множко.

# 155
Най-неприятното от всичко е, че не е на последен етаж. И отгоре ако някой ти се разхожда и го чуваш, нито мебелите, нито гледката или каквото и да е ще има значение. Ако се наема за живеене разбира се.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 17:45 от Tina*

# 156
"лаундж бар, разположен на 30-ти етаж, с 360-градусова панорамна тераса. "

Това е за някой ерген баровец.
За тоя бар са ми разправяли познати, хвалещи се, че са водели момичета по срещи.
Води мадамите в бара и после оттам да ѝ покаже апартамента Simple Smile

# 157
  • Бургас
Но пък коридори и свободно място дал Бог, да препускаш с кон...

# 158
Готин е апартамента.

# 159
  • Варна
Да го смеля за по-ясно. Преди 5 години договора е сключен за 100-200 лева. Направен ремонт някакъв предполагам за дребни пари и 5 години наемателите си кютали законно/по договор заверен в ИР. И така трябва,де/. Ама през тези 5 години наемите се повишиха двойно/затова написах какъв наем съм получавала преди 5 години и сега/.Та това за дългосрочните наеми и печелившите.
Вие добре ли сте? Ясно написах, че направиха основен ремонт. Ясно конкретизирах, че включва смяна на дограма, врати, мебели, нова кухня и баня. И ясно допълних, че дори си го описаха в договора подробно. Какви дребни пари ?? Явно нямате ни най-малка представа колко струва един основен ремонт!

А този луксозният апартамент дали не е с една объркана нула в повече? Joy Колкото и гъзарски да е, това не е пазарна цена. Единственото, което ми идва на ум, е, че може да е финансиран с пари по европрограма за имот за нощувки. Виждала съм такива обяви, но в Букинг - на цени нарочно 10 пъти над пазарните, нарочно, никой да не ги наеме, а всъщност имотите се ползват за лична употреба от собствениците. Но заради финансирането са длъжни да са регистрирани и обявени като места за настаняване.

# 160
И да, добре съм. Щото точно ако не съм в ред ще изсипя една торба пари да правя основен ремонт на чуждо жилище. Та баня, та дограма,та мебели, та нова кухня. Нещо за канарче ме хващаш.

# 161
  • Варна
На основен ремонт да викате дребни пари е малко ненормално.
А това че някой наемател е решил да го направи, първо е друга тема, второ си е негова работа. Явно си е направил сметката, че така му е по-изгодно. И не е точно на чуждо жилище, а на техния дом за следващите минимум 5 години гарантирано. Дали ще платят ремонта или 5 години ще плащат пазарни наеми, които ежегодно се актуализират, щом ползват чуждо жилище, ще плащат. Така са си избрали сами.
Може би са работели в бранша и са ползвали материали на доставни цени, може да са положили личен труд. Не знам, не са мои наематели и не съм разпитвала, но със сигурност са си сметнали разходите и им е излязло по-евтино така, за да го предложат. А от друга страна за собственика жилището вдига реалната си пазарна стойност. Всички са доволни.

Това, че лично вие не бихте взели такова решение, нищо не означава.

# 162
Не знам, в моя пример за ремонтираната и бързо продадена след това квартира ми казаха по телефона че ще се продава. За рязко увеличаване на наем също, от порядъка на повече от 50%. Изобщо не съм отразила тогава начина. Ако ме бяха поканили на кафе, вместо по телефона едва ли всъщност негативния ефект върху мен щеше да е по-малък. И за протокола , въпреки увеличението продължих да бъда на същото място още време.
Как е възможно?!

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 21:21 от bgladybg

# 163
  • Варна
Ако са наели преди 5 години и наемът им не е актуализиран никога, ей ти ги 50%. Горе долу с толкова поскъпна всичко за половин десетилетие. А щом са останали, значи и след увеличението, цената пак е била добра.

# 164
И аз имам едни приятели, които дават под наем наследствения си апартамент на подпазарна цена. Намира се във Варна във Владиславово. Мисля, че споменаха че е на 200лв стара панелка.
На въпроса защо не го актуализират, ми казаха, че не е правен ремонт от 90-те години, наемателите били добри хора и не се оплакват. Да капело, пък като се изнесат ще го продадат и ще си разделят парите.

Сега се замислям, че наистина ако няма единодушие за ремонт, няма как да стане, а ремонтите поскъпнаха фрапиращо.

Общи условия

Активация на акаунт