Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 417
  • 679
  •   1
Отговори
# 435
В социалната оценка на дъщеря ми пише, че и се отпускат транспортни услуги. С 60 % инв. е, без предружител. Питах за карта за градски транспорт, казаха че нямам право на такава. Не ми изплащат пари за транспорт.
Ия беше писала нещо за 2 пъти пътуване със жп транспорт и намаление 50 %. Къде трябва да отида да проверя? Някаква карта знам че се издава newsm78.
Благодаря!

# 436
Видях,че има промяна публикувана в Държавен Вестник с някакво решение на 19.12,но при нас не се отваря.,но ме отрязаха-да излезе новото решение и-тогава...
Айде стига, де. Нови молби не е нужно да се подават.[/color]

Айде по-полека. На мен ми казаха,че трябва да подам нова молба,както винаги-навсякъде е различно...
Цитата ти е некоректен.
На всички вървящи молби се издават заповеди за изменение размера на помощта. Можете да идете да си ги вземете от Д "СП" някъде около 10.02 /дотогава най-късно трябва да са подписани/.Нови молби не е нужно да се подават.
На всички вървящи молби, т.е. тези, които са действащи /примерно детски с период 1.04.2007-31.03.2008 г./ се издава заповед за изменение размера на помощта, без да е необходимо да се подават нови молби. Ако обаче молбата е била с период на действие до 31.12.2007 г., трябва да се подаде нова молба и се издава заповед за отпускане размера на помощта директно с новия размер.
Ако искаш пиши тук или на ЛС каква нова молба те карат да подадеш и защо те карат да чакаш, за да ти кажа правилно ли е или не.

# 437
  • в полите на Балкана
Ми не я подадох Росонерка. Те социалните така работят при нас. Казват ти че не отговаряш и няма да ти приемат молбата и си заминават.Най-странното е че от известно време в приемната стой касиерката и на нея казваш за какво си отишъл и тя отива да им предаде.Получава се нещо като счупен телефон.  Stop Кръстила съм ги социалнобезгрижните.
Да не се обиди някой това не се отнася за всички но за  в нашия град да.  Peace

# 438
В социалната оценка на дъщеря ми пише, че и се отпускат транспортни услуги. С 60 % инв. е, без предружител. Питах за карта за градски транспорт, казаха че нямам право на такава. Не ми изплащат пари за транспорт.
Ия беше писала нещо за 2 пъти пътуване със жп транспорт и намаление 50 %. Къде трябва да отида да проверя? Някаква карта знам че се издава newsm78.
Благодаря!
На децата до 7 г. не изплащат добавка за транспорт, защото пътували безплатно в обществения транспорт.  Crazy За мен не е много правилно, защото детето може да се транспортира и с лек автомобил и трябва да има избор, но за съжаление това е само моето мнение.
За карта за безплатно пътуване 2 пъти в годината трябва да се подаде молба в Д "СП" с копие от ЕР на ТЕЛК на детето.

# 439
Благодаря!
На децата до 7 г. не изплащат добавка за транспорт, защото пътували безплатно в обществения транспорт. 

това се отнася за 60% или за всички деца под 7 г

защото за баткото получаваме картата за градски транспорт, а за малката някакви пари от соц. интеграция (оценка) мисля че са 8лв

# 440
Дьщеря ми е с 90% с придружител.Не сьм личен асистент.Безработна сьм,в момента и сьпругьт ми.Не сме регистрирани като безработни.Вероятно и тази год. няма да бьда одобрена за л.асистент.Имам ли право да започна работа?Имам предложение за това и местоработата е точно до Социални грижи.

# 441
elbosi, и Гери е с 100% с Ч.П., аз работя, а тя ходи на специализирана /специална/ градина. Увреждането не ни е физическо и това ми позволя повече неща.
Ако има къде да я водиш дъщеряти за цял ден може да си работиш спокойно.

Картите за транспорт - автобус и влак са от социалното както пише Кати. Мисля, че беше удостоверение, като карта, в която вътре се описва кога и къде сте пътували, бие се печат от презовача. И въз основа на това от социалните ти изплащат сумата в определен срок.
Ние така и не сме се възползвали от това. Не сме пътували.

# 442
Rossoneri,благодаря ти.Евентуалната ми шефка ми е приятелка с малко дете.Влезе ми в положението,защото тази год. Мони ще е пьрвокласничка.А баби няма. А  за мин.ТЕЛК не се вьзползвах от тези"привилегии".А и разбрах,че вьв всяка община е различно.Аз пьтувам особенно лятото често с общински транспорт,но не ни се  полагало карта и си плащам.А тази г. септември Мони ще навьрши 7г.

# 443
Мисьлта ми е  в града като използваш общ. транспорт какви облекчения имат инвалидите?

# 444
Гери ще навърши 7 год. на 20-ти март, към момента пътуваме безплатно, но после възоснова на ТЕЛК-а се изкарва карта от градския транспорт .. чакай да питам една мама, с която си говорихме скоро, че тя ще изкарва такава карта, че детенцето й е ученик в 1-ви клас.. и след това ще ти пиша.

# 445
Еееех,за кьде сьм без вас.Rossoneri Hug

# 446
  • в края на града
Благодаря!
На децата до 7 г. не изплащат добавка за транспорт, защото пътували безплатно в обществения транспорт. 

това се отнася за 60% или за всички деца под 7 г

защото за баткото получаваме картата за градски транспорт, а за малката някакви пари от соц. интеграция (оценка) мисля че са 8лв

Не отмениха ли това за 7г. ? Последният път като подавах молбата за социалната оценка, ми казаха, че имаме право и на добавка за транспорт, аз я отписах, защото ползваме карта. Нашият ТЕЛК е с ЧП, така че картата може я ползваме двама придружители - аз или таткото.

# 447
Еееех,за кьде сьм без вас.Rossoneri Hug

Нямаш проблем, само да мога да помогна и кажа. Поне по пътеката, която съм вървяла казвам с идеята да спестя трудности на другите хора.

Та... питах... тази майка. Отива се на гишето на градския транспорт, където се издават карти за транспорт и се носи:

1. Копие от ТЕЛК-а
2. снимка/паспортна/
3. такса - 5 лв.

Това е!

# 448

Нямаш проблем, само да мога да помогна и кажа. Поне по пътеката, която съм вървяла казвам с идеята да спестя трудности на другите хора.

Та... питах... тази майка. Отива се на гишето на градския транспорт, където се издават карти за транспорт и се носи:

1. Копие от ТЕЛК-а
2. снимка/паспортна/
3. такса - 5 лв.

Това е!

[]Че то било просто.Благодаря ти.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 13:51 от elbosi

# 449
Извинявам се ,че не цитирах както трябва.Досега не сьм го правила.

Общи условия

Активация на акаунт