Мамник -Тема №2

• 28 407
  • 643
  •   41
Отговори
# 615
Сериозно ли идват такива хора? Не съм чела всички последни страници, поради ограничено време. Егати! Това е възмутително!
Логично е като правят екранизация по книга да бъдат напълно наясно, че ще има много хора, които са чели книгата и имат изградена представа за образите, подевението им, визията им, събитията и т.н.

# 616
  • Галифрей
Ама кой от продукцията казва това? Не мога да видя всички коментари. Все още не съм гледала епизода,скоро ще го направя.

# 617
Репликата "Гладен съм" на бай Венци не, че е толкова важна в смисъл на "ключова", но е вплетена в цялостната история и си има своето обяснение. Бай Венци в миналото вижда нещо изключително важно и тази реплика има връзка с това нещо.
Не знам защо пратиха бай Георги в болница, той също си има своята роля в цялостната история, а те го пратиха чак у Софията.

# 618
  • Бургас
Ох, на мен много тъжно ми става, като го чуя ,,Гладен съм!,, Толкова чувствено го казва, че все едно го държат гладен....

# 619
Много ми харесва играта на възрастните актьори. И бай Георги, и бай Венци, естествено и Владо Пенев/Емил се справят страхотно. Много ми става жал за бай Георги.
Харесвам и Митака, също и Камен. Почнах да свиквам и с Неда, че май и с Дана.
Божана и Лазар също ги харесвам.
Яяя, ми то май всички ми харесват като игра. Grinning

# 620
Една седмица чакам нов епизод, за да се случи.  Нищо.
Някой потърси ли орнитолога?
Каква е ролята на четвъртия човек в стаята в старческия дом? Който вкараха допълнително?

# 621
Волен Нестеров (по думите му пред Почекаин) се връща в началото на пандемията във Вракола. В Италия всичко е затворило. Той с рак на белите дробове, ако го хване Ковид, явно смята, че има голяма вероятност да не преживее, затова решава да се върне..
Действието започва да се развива около 20 март , значи Волен се е върнал около седмица по-рано (пандемията я обявиха около 15 март при нас). На разпита и Камен не го знаеше какъв е и що е Волен... Според мен е достоверно да не се познават.

Харесва ми играта на Гринго-Богдан и на мен. Аз не гледам много филми, но някои ги знам.. Вкъщи вървят научно-популярни предавания и може би защото не гледаме много филми, затова и критика нямам адекватна. 😀Книги обаче чета/слушам. Преди "Мамник" гледахме "Сандокан". Той ни хареса много. 8 епизода набързо, идеалнл!

Някъде в някой от трейлърите си спомням, че имаше отрязък с Митко и Камен в гората. Митко викаше на Камен: "Значи още си падаш по нея.." , ама сега не мога да го намеря.. за да го чуя това ли е било.. 😀 Някой друг да си спомня този момент в някой от трейлърите?

С мъжа ми много харесваме музиката в сериала. На мен в някои сцени музиката (примерно като дават Лазар и Божана) много ми напомня на музиката във "Вина". Не е съвсем същата, ама се доближава. Разбира се в това няма нищо лошо. Гледах Петър Дундаков в "100% будни"
https://youtu.be/qNB_-p7Gh48?si=2QEeUFV_5uT1y7-Q

А Виктор Божинов в едно интервю беше споменал, че епизод 10 изцяло са го снимали в Трънско и понеже бил ретроспекция е трябвало задължително да снимат ждрелото.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 14:33 от Jupiter sea

# 622
Една седмица чакам нов епизод, за да се случи.  Нищо.
Каква е ролята на четвъртия човек в стаята в старческия дом? Който вкараха допълнително?

# 623
  • София
Аз мислех, че бай Георги е с деменция - при тях често забравят, че са яли и след 10 минути казват, че са гладни 🤔

Jupiter sea, off topic:
Скрит текст:
И за Сандокан имаше много критики, сравняваше се със старата версия, критикуваше се Джан за играта му, а главната героиня - направо я разкостиха 😂. Но, ако сега гледат отново стария, надали ще се хареса 😉..

# 624
На мен ми се стори, че в промото на епизода (но не помня дали на епизода от тази седмица или предстоящи) жената на орнитолога беше в гората.

# 625
Almadji, не бай Георги е с деменция, а бай Венци, но има и светли моменти. "Гладен съм" обаче не е свързано с това, че е забравил, че е ял. Психо травма от миналото е.

# 626
От предстоящият ще е като гледам . След леко скучният епизод тази седмица , от промото се надявам този да е интересен .

# 627
А чий е трупът на дървото, ако не на орнитолога, че май аз съм го пропуснала?
Ако още е неизвестен, ок.

# 628
Когато дадоха Камен, Божана и Митко при трупа, Камен спомена, че е птичарят, та знаеха още тогава. После не съм сигурна, ама май не е споменато някой да го е търсил. 
Убийството на Анита стана в първата вечер, а това на орнитолога - 4 вечер, та има време да споменат за него.

# 629
В последния епизод знаеха, че трупът на дървото е на орнитолога. Може би е изпратен за аутопсия както беше Анита и в следващия епизод ще се появи жена му.

Общи условия

Активация на акаунт