Мамник -Тема №2

• 6 581
  • 177
  •   35
Отговори
# 60
И тази серия ми допадна. Има още какво да се желае от актьорите особено по отношение на говора. Дана си я представях малко по-стара, нещо като Гандалф ама в женски вариант Smiley но ми направи добро първо впечатление.

# 61
Абе, на мен продължава да ми е странно как майката на Божана така настоятелно я тика с Лазар, който до преди ден беше непознат и дрипав клошар задържан от полицията Grinning малко ми е прекалено, но предполагам идеята е, че (спойлер за книгата, не че съм я чела)
Скрит текст:
ще има любовна история между двамата, както няколко човека споменаха и искат да вкарат тази идея в главите на зрителите  

И аз този път имах проблем с разбирането на Камен. Нищо не се разбираше в определени реплики, а проблем със звука нямам, така че отдавам на слабия си слух, или лошо представяне от актьора, който по принцип ми е симпатяга. Хареса ми епизода иначе. Само не ми казвайте, че и тия кученца са в кучешкия рай вече Grinning

# 62
  • България
Определено не са усвоили добре диалекта. Дори колоритния Камен в някои диалози говори по един начин, а в други по друг. И за първи път хванах, че Божана е с македонски акцент.
Камен се справя най-добре с диалекта въпреки че не е от Трънско.
Трети епизод и никакво чудовище. Laughing
С това темпо ще успеят да разтеглят два сезона за "Мамник". LaughingLaughingLaughing

Гринго и Екатерина говорят като за театрална сцена. Мнимият сърбин и той едва говори. А след като разбрах, че Божана е македоно-хърватка и са я избрали за роля на българка от Трън не ми остава друго освен да ги обявя за несериозна продукция.

# 63
Ами Божана: "Тези кучета защо имат антени, да не хващат сръбска музика" Grinning

Хубав беше епизода. Само лошото е, че повече се смях, отколкото да ми беше страшно и напрегнато.

А майката на Божана кърти... кефи се жената на зетя... добре, че не е сериен убиец Grinning

# 64
Дана ще бъде някаква връзка между Мамника и хората ли?

За всеки случай в скрит текст!
Скрит текст:
Не. Няма общо с Мамника тя. Друга и е ролята.

Дана изобщо не ми харесва образа и в сериала. Не е тази Дана дето трябва да е(по мое виждане). Някак никак не ми се вързва.
Мамник и в този епизод не видяхме и май бая са сгъстили историята, в което няма лошо, но можеха да пораздвижват още нещата.
Пп Май не трябваше да чета книгата едновременно със сериала. Преплитат ми се историите.

# 65
Ами Божана: "Тези кучета защо имат антени, да не хващат сръбска музика" Grinning

Хубав беше епизода. Само лошото е, че повече се смях, отколкото да ми беше страшно и напрегнато.

А майката на Божана кърти... кефи се жената на зетя... добре, че не е сериен убиец Grinning
Мен майка и ми харесва . Лазар и допадна за зет .

# 66
Оххх, хареса ми епизода, но в повечето време нищо не разбирах и чувах Камен!
Очаквах малък намек да видим за Мамника...
И аз не чувах и разбирах какво говори Камен, и не от диалекта и лафовете, а защото говорът му е приглушен, някак "сдъвква" думите.
Чела съм книгата, много се отдалечиха от нея.
Но ми хареса как се изразява Лазар, догодили са го като от едно време.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:30 от MoSt new

# 67
  • Анкх-Морпорк
Абе, на мен продължава да ми е странно как майката на Божана така настоятелно я тика с Лазар, който до преди ден беше непознат и дрипав клошар задържан от полицията Grinning малко ми е прекалено, но предполагам идеята е, че (спойлер за книгата, не че съм я чела)
Затова правехме забележки, че актрисата е млада. Според книгата Божана е по-възрастна (35-40 може би) и майка й много се тревожи, че на тази възраст още не е омъжена. Така не би изглеждало странно, че майка й е над 60 и че бърза да я сватоса с момчето, нищо, че беше малко арестувано, много мръсно и си няма нищо, освен скъсаните гащи, с които го намериха.
Иначе почва да се натяга атмосферата, Лазар добре се справя с архаичното говорене. Той говори литературно, да, бил е образован на времето си. А и тогава хората са се стремели да подражават на образованите и изисканите. И как всеки път става, когато Божана влезе в стаята... Бабите обаче никакви ги няма, градски жени изглеждат, а не баби от село, и не им спори диалекта.

# 68
  • Галифрей
Як епизод! ❤  

Както бяха тръгнали в гората и имах чувството,че ще се появи Деян Неделчев и ще пее “ Съчки събирам” 😂

Хулио Иглесиас 😂 ах Каменчо и неговите лафчета,определено си харесва Божана само се закача се с нея.
 По- добрата версия на Роб Патинсън яко е хлътнал по Божана. Става всеки път като влезе и излезе. От километри му личи,че е влюбен.  Гадният Мамник го хипнотизира и падна от покрива.
Сцената с пържените филийки беше забавна “ Най- сетне,Боженчето да доведе  муж в къщата” как само хвърляше зловещи погледи върху майка си 😀😆
Яко са го направили как  голямото злото спи в мрака в гората.

# 69
Актьорът, който играеше сърбин, не беше ли в "Отдел издирване"?

Колкото до Екатерина и Гринго - те са си театрални актьори и както изглежда не са имали роля извън театъра, за да се представят на по-добро ниво. Все пак на мен ми харесва играта на актьорите. Може би единствено ме дразнят като игра съдържателя на дома и майката на Жана.

# 70
  • Другата България
Индиана ДжО! JoyJoyJoy
ГолЕм е Камен, и аз много се смях.

За мен е предимство, че прочетох /да, за три дни я “глътнах“/ книгата.
Така знам какво да очаквам и ми е по-лесно.
Само не схващам защо версията за бащата на Божана е различна от тази във филма.
До момента само тази разлика намирам между книга и филм.

Дана и аз си я представях по-възрастна.
И се чудех как ще пресъздадат диалекта ѝ, в книгата е брутален.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:26 от Merri_An

# 71
В този епизод Екатерина много ми хареса. В ролята на Предраг Стоич е Кире Гьоревски - не се сетих за "Отдел Издирване", но съм го гледала в клипа на Ваня Щерева "Рестарт".
Малко повече завалваха думите в епизода. Чудесен Лазар, почти като в книгата ми е.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 01:33 от BillieCross

# 72
  • Другата България
И на мен в този епизод Божана ми хареса.
Много по-разчупена Екатерина, може и присъствието на Гринго да има значение, но има разлика с първите два епизода.

# 73
Много ми хареса тази серия.
Кадърът на хижата в гората и тъмнината, която ги обгръща... Красиво, загадъчно и мистично беше!

Освен Митака, и Камен ми е любимец. Няма такъв образ просто. 😆
Гринго - в предния епизод не можах да го усетя, но в тази серия ми носи онова чувство от книгата.

Единственото, което не ми харесва, е това разминаване с версията за смъртта на бащата на Божана. Имаше сцена между майка ѝ и Дана, и се чудя дали не са решили да го забъркат с Мамника...

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:56 от LadyV85

# 74
Актьорът, който играеше сърбин, не беше ли в "Отдел издирване"?

Колкото до Екатерина и Гринго - те са си театрални актьори и както изглежда не са имали роля извън театъра, за да се представят на по-добро ниво. Все пак на мен ми харесва играта на актьорите. Може би единствено ме дразнят като игра съдържателя на дома и майката на Жана.
Виждала съм го и в " Пътят на честта " сърбинът , а иначе Гринго го помня и във " Братя " че участваше но имаше малка роля в четвърти сезон. Екатерина се появява за първи път, и то благодарение на Владо Зомбори които я е препоръчал за ролята . Обаче много ми се иска Димитър Селенски да престане да повтаря едно и също . Толкова ми хареса във Вина че искам още повече да виждам от него , и да има друга реч освен гладен съм .

Общи условия

Активация на акаунт