Мамник -Тема №2

• 23 484
  • 591
  •   98
Отговори
# 570
Ама то на фона на текущата скука, ще е поне забавно да гледаме как Лазар опознава 21 век Grinning

# 571
Нета ври и и кипи с отрицателни мнения, закачки, хейт и откровени подигравки със сериала. Много се излагат и ми се струва, че рейтинга им пада главоломно. Ако продължават така може да не се снимат сериали по другите части, въпреки, че е уж договорено.

# 572
Четох/слушах преди доста време, но той май и в книгата беше толкова "впечатлен" от 21 век.

# 573
  • В полите на Пирин планина
Добре се вписва, човекът, пък и няма време за глезотии, я... 😁
Трябва да се лови Мамник!

# 574
Видяхме Божана за първи път да си сипе вино и то сутринта след като се прибраха от хижата. Неслучайно червено вино - в цвета на кръвта. За разлика от кръвта на плътеника, която се връща в тялото му и петно на блузата му нямаше, а само дупка,  петното от виното остана на покривката. Засилват контраста между обяснимо и необяснимо. И ако досега драгия зрител е очаквал да види нещо рационално, то вече и последния заблуден трябва да приеме, че Лазар е ъндедка. И да осъзнае, че не гледа сериал тип "Дяволското гърло".

Предполагам, че ние като зрители трябва да съпреживеем заедно с Божана всичко, което се случва до момента. И според мен затова толкова се набляга на Лазар - искат да ни въведат в историята бавно. Аз разсъждавам така - Божана най-накрая приема, че Лазар е плътеник и от тук нататък могат да въвеждат вече визуално и другия фентъзи герой - мамника.

За другия епизод какво очаквам по трейлъра, ще сложа в скрит текст, защото съдържа спойлер:

Скрит текст:
Лазар ще заведе Божана на гроба си и тя най-накрая ще приеме какъв е той. Като истината ще остане между тях двамата + Митака. Героите ще тръгнат надолу по ждрелото да търсят Делян и ще попаднат на изгорелите животни. Дадоха и как две деца хвърлят огън в мината, но решетката беше все още здрава. Очаквам тук да се доближат до историята в книгата, ама знае ли се... Дадоха и Емил, който чете някакъв документ. Предполагам ще е хванал ковид от Георги и ще го изолират в къщата на Венци, където ще намери документи, свързани с миньороте и историята от '73 година. Предположенията ми са, че другата серия няма да видим мамник, освен ако Божана не го блъсне като се прибира от къщата на Митко след като се скарват двамата и отива при Лазар, с който ще започне любовна история ...  

Общо взето опитвам се да съм оптимист за динамиката на действието от тук насетне 😃

Според мен Митко не е вклюбен в Божана. Той беше подпийнал и беше вдигнал градусите..

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 18:25 от Jupiter sea

# 575
Много големи очаквания има към сериала, понеже книгата беше хит. Аз вече съм забравила доста подробности и гледам, само за да видя как ще се справи българското кино с този жанр. Книгата си спомням, че бързо я прочетох и вървеше гладко, но сериалът е доста бавен. И мен ме дразни продуктовото позициониране, спомням си в последните сезони на Под прикритие един Данон за пиене само и лепенките Табекс 😂

# 576
Отвратителен хейт има към сериала , пропускам да чета във социалните мрежи какво се пише , но няма как да се избегне . На мен сериалът ми харесва , не се дава шанс на българските сериали и филми като цяло за съжаление , още повече че има и доста по безсмислени сериали и то на доста чужди продукции, но все пак по са за предпочитане и няма критики към тях . За пореден път се убеждавам че сме чуждопоклоници , плюем нашето , и почитаме чуждото .

# 577
Изгледах епизода, като цяло не е по-зле от предишните. Имам два въпроса. Не са спойлери, освен ако още не сте гледали епизода.
1. Не разбрах какво казва Почекаин по време на погребението, когато коментираше за Ангел и сестра му Галя: Пуснаха ги за малко от .... за погребението. Откъде??? Три пъти връщах, не чувам.
2. Недоумявам как така Дана няма представа кой е Лазар. Това да не ти е Токио?! Във всяко село родовете се броят на пръсти, толкова ли не се знае кои са [били] Караиванови? И Дана не е на 30, все пак! Това най-много ме подразни в епизода, след ПП.

# 578
  • България
Отвратителен хейт има към сериала , пропускам да чета във социалните мрежи какво се пише , но няма как да се избегне . На мен сериалът ми харесва , не се дава шанс на българските сериали и филми като цяло за съжаление , още повече че има и доста по безсмислени сериали и то на доста чужди продукции, но все пак по са за предпочитане и няма критики към тях . За пореден път се убеждавам че сме чуждопоклоници , плюем нашето , и почитаме чуждото .
Има критики за всеки сериал, не си ги прочела. Хейтът е заслужен. Към други сериали няма такъв. Аз няма да хваля нещо истински лошо само защото е българско.

# 579
Има критики за всеки сериал, не си ги прочела. Хейтът е заслужен. Към други сериали няма такъв. Аз няма да хваля нещо истински лошо само защото е българско.
Не съм съгласна че хейта е заслужен . Понеже на няколко човека не им харесва , и смятат че трябва да говорят от името на всички , и да нападат други хора които го харесват и оценяват . От къде на къде ще се казва че нямаш право на друго мнение понеже някой не е съгласен с теб . Всеки има глава на раменете и си преценява.

# 580
За какво е тоя хейт? Или просто не го славословят. Съвсем среден сериал, по международни критерии Simple Smile Нискобюджетка без ефекти, но чак драстично лош не може да се нарече.

Аз съвсем старателно влача книгата, за да не изпреварвам сериала, но и дотука набелязах някои моменти, които засега не виждам нашето кино да може да ги направи. Примерно Лазар и Мамника трябваше да се бият, което не виждам как ще стане. То и в книгата е много смешно описано,  в тая битка дор до три пъти се борят, та  да е както е там, ще им трябва поне Камерън. Но имаше и други, съвсем постижими съспенс елементи, които можеха да ги включат.

Общо взето, не знам какво правят...

# 581
Аз харесвам сериала. Личи си, че са работили доста. Не ми допада , че протакат действието. Имам две теории за тази тромавост на сюжета - първата е , че искат бавно за въведат зрителя в историята (да кажем до този епизод да няма чудовище, а само един фентъзи герой - плътеника) и после да забързат действието. Втората е - че не показват чудовището заради нисък бюджет, а в колкото повече серии участва съществото, толкова повече пари ще се дадат за компютърна анимация...
Към актьорите нямам забележки, може би само към актрисата в ролята на Дана, дано се пооправи нататък. Старците в старческия дом са брилянтни! Митко и Почекаин също държат ниво!

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 17:22 от Jupiter sea

# 582
Отдавна вече имаме достъп до много платформи, до много продукции, безкраен избор, гледаме, сравняваме, имаме повече претенции като зрители за качеството и това е съвсем нормално. Не е вярно, че не се дава шанс. Толкова хора гледат и следят, имахме очаквания, особено на фона на книгата. Нормално е да има критики, точно както е нормално да има и положителни мнения. Но не е нормално да се скача толкова рязко на критиката, не е нормално липсата на постоянни хвлебствия да нарича хейт. Сериалът е посредствен, за съжаление, колкото и такива реплики да развалят настроението на феновете.

# 583
не се дава шанс на българските сериали и филми като цяло за съжаление
Извинявай, ама това е абсолютна неистина.

1. Дървото на живота
2. Под прикритие
3. Дяволското гърло
4. Вина
5. Порталът

Това са БЪЛГАРСКИ сериали, които са страхотни и имат сигурно около 90% одобрение от българския зрител.

Има и още доста, които са отнесли критики, но все пак се водят харесвани, но не ми се изброява. Та... определено се дава шанс на българското кино... когато е качествено Simple Smile

# 584
  • В полите на Пирин планина
....
2. Недоумявам как така Дана няма представа кой е Лазар. Това да не ти е Токио?! Във всяко село родовете се броят на пръсти, толкова ли не се знае кои са [били] Караиванови? И Дана не е на 30, все пак! Това най-много ме подразни в епизода, след ПП.

Но той е роден към 1900 година, а Дана е към 70-годишна, т.е. е родена след 1950 година. Какво да помни или знае за Караиванови?!

Общи условия

Активация на акаунт