Мамник -Тема №2

• 34 144
  • 727
  •   3
Отговори
# 705
Няма как да не го покажат. Има много сцени пряко с него.
Ако не го покажат ще се изложат страшно и ще са подложени на невероятен хейт.

# 706
Дано,дано! Аз съм подготвена за всичко😂😂😂Няма да ми пречи ако не го покажат, стига всичко останало да е изпипано .

# 707
  • София
А за Лехуса да не говорим. Изгубих се в легенди, непознати странни имена, неразбираеми диалекти, нелогични действия и поведение, миш маш от паралелни истории, смесица от минало, по минало, неслучило се и настояще, страшна работа. Почти съм на финала, но да ме питаш поради що си причиних тая книга.
Ми тя Аждер същата каша, направо се загубих сред долмени, менхири, тракийци, римляни, богове...
Направо ми иде да я зарежа, а съм почти накрая.

Колкото до 4-та серия, до такава степен нищо не се случи, че не помня нищо от нея.

# 708
  • София
Няма как да не го покажат. Има много сцени пряко с него.
Ако не го покажат ще се изложат страшно и ще са подложени на невероятен хейт.
Joy Той, хейтът, е гарантиран и да го покажат - справка: змията в Сандокан Wink

# 709
Е, случиха се неща в 4-та серия. Стана ясно, че Лазар е плътеник и това даде обяснение защо не знае кой е и какво се случва. Освен това се заплита сюжет около Волен и Делян. Мисля, че значение има и това, че отведоха бай Георги в болница в София. Също така включването на бай Венци, в което за първи път го чухме да казва нещо различно от “гладен съм”. На мен епизодът ми хареса.

# 710
А за Лехуса да не говорим. Изгубих се в легенди, непознати странни имена, неразбираеми диалекти, нелогични действия и поведение, миш маш от паралелни истории, смесица от минало, по минало, неслучило се и настояще, страшна работа. Почти съм на финала, но да ме питаш поради що си причиних тая книга.

Само за да вдена по-добре какво баш се случва в сериала, че ми е бая несвързан, пък и четейки коментарите от тези, които са чело романа ги сдъвках и двата (Мамник и Лехуса) за два дни и малко.

Не е зле сериалчето, ако си запознат с романа. И преди ми беше интересен, но почти половината мина, пък нищо не се разбира. Никаква конкретика.

Лехуса... на същото мнение съм. Прекалено много нищо. Не ми хареса.

# 711
За книгите не знам как са , все още не съм ги прочела , но може би си направих услуга че първо започнах сериала . И да не са много точно копие мен не ме дразни , досто филми и сериали не правят точно копие на дадена книга .

# 712
Аз това, което запомних беше, че Божана разбра истината за Лазар и започна търсенето на Делян. Намериха комбито изоставено в гората. Но като цяло беше слаб епизод пълнеж и се надявам 5ти да компенсира.

# 713
Следващият епизод от промото изглежда интересен. Бай Венци казва на Емил "Трябва да разбереш кой уби децата". Когато се спускат в ждрелото намират някакви кости, а сърбинът казва, че това е черна магия.

# 714
Също така Почекаин казва на човек по телефона си: "Ама затваряй ги тея кози, за да не ти бягат през нощта."
И две деца хвърлят факла в мината и побягват (и се вижда, че решетките все още не са разбити).

Отказахте ме да чета "Пермафрост". Започнах "Война на световете". И чакам "Караеврен" също като densi.

# 715
  • София
@RockGirl! (добре дошла!; не е заяждане) - Не е зле сериалчето, ако си запознат с романа. /.../
Личното ми мнение и опита до тук е, че сериалчето е още по-добро, ако не си чел романа. Simple Smile

# 716
Аз очаквам сериозно развитие следващия епизод. Както съм казвала не ме интригува особено драмата около Лазар, а още по-малко любовната му история с Божана, но сега като се разкри какъв е, предполагам вече нещата на свръхестествения фронт трябва да се задвижат. Пък и пустата аутопсия на мечката трябва да излезе и да се разкрие, че няма следа от телата на птичаря и Анита. Вече няма къде да бягат с влаченето на сюжета.

# 717
Ааа, може, може.
Почекаин ще каже, че са застреляли грешната мечка и ще тръгнат пак на лов с нови две кучета 😃
А Лазар ще си удари главата и ще си загуби паметта за последните 3 епизода ... и айде пак сначале 😄

# 718
  • В полите на Пирин планина
Схематично ми върви действието в сериала, а ми се иска нещо... хм, как да го кажа - да ме държи за екрана, а не да ми минава като фон.

Не е спойлер, но не е баш по темата:

Скрит текст:
От тук научих за минисериала "Порталът" на БНТ и съботно-неделно го изгледах, така да се каже - на един дъх. Ех, много добре е направен и ме е яд, че не планират втори сезон.

# 719
@RockGirl! (добре дошла!; не е заяждане) - Не е зле сериалчето, ако си запознат с романа. /.../
Личното ми мнение и опита до тук е, че сериалчето е още по-добро, ако не си чел романа. Simple Smile
Поне на мен сериала много ми харесва! Все по-рядко ми харесват български продукции и ми грабват вниманието. Смятам, че ако не си чел романа, гледаш обективно и не си в постоянно сравнение между книгата и ромата. Ами да, естествено, че ще има някакви разлики.

Общи условия

Активация на акаунт