Любители на котки - Тема 212

• 4 209
  • 142
  •   3
Отговори
# 120
И Мишето има такава провиснала кожа на корема, но само от едната страна.

# 121
Момичета, аз да ви питам според вас - дебел ли е моя Теодор?
Скрит текст:
Омръзна ми да слушам как бил голям, дебел, огромен, пълничък и т.н., какво ли не ми чуват ушите.
На почти 3 години е, между 6 и 7 кг, не стои мирен да го претегля точно. Ще пусна няколко снимки... то по снимки трудно ама Sad Няма достъп постоянно до храна, огладнява си стабилно между храненията.
Сериозна съм ... в моите очи си е перфектен и това няма да се промени ама ако правя нещо не като хората и то му вреди, искам да знам.
Скрит текст:
Според мен е с малко наднормено тегло. Съдя по висящото коремче. Много е красив плюшко е Теодор, но си е леко затлъстял. Те британките са си едрички по принцип, но не трябва да им висят така коремчетата. Много са сладки дебеличките котки, но не е добре за здравето.

# 122
Май при пипане, ако им усещаш ребрата са с нормални килограми, ако не усещаш ребра са с наднормено тегло и трябва диета.
Теодор на мен ми изглежда дебел само на две снимки,  на която му виси корема и на следващата, на другите си е нормален и не изглежда чак толкова едър.

# 123
  • Швейцария
Според мен трябва да се пита вета колко трзбва да тежи Теодор. Той ще каже и после ще му се дава храна според това колко ТРЯБВА да тежи. На всяка опаковка си пише. И да е без зърнени и с над 70-80% месо, каза нашият вет.

# 124
  • Варна
От година не е бил при ветеринар, може и повече, от последната ваксина.
Това висящото отдолу е празно, отделно той е късокосмест обаче по гърдите и корема отпред си е направо дългокосмест, както и да е. Ребрата му ги напипвам, ама май само първите Simple Smile)) стомаха си му е големичък.
Отделно е толкова мързелив, че никакви упражнения не иска да правим. Търчи само и единствено ако го гоня из апартамента. И аз го гоня ... кой да ни види като сме сами двамата. Като малко бизонче е. Т.е. едно малко и едно голямо сме Simple Smile))
Ще му сменя храната с някаква Фит, ще ги поразгледам. Сега е на уринарна РК. Дневната му дажба е 2 по 25 гр гранули, една консерва 85гр Гурме телешко с грах и моркови/единствено и само това опитва и изяжда/понякога остава/ и ако не забравя или е много гладен и не може да чака, половин консерва/те са по 135мл/ Vitaldrink.
Явно е много ама не знам от кое да го лиша.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 23:33 от Flash*

# 125
Мишето си има постоянно суха храна в купичката. Като поиска пауч ни води до шкафа с храната й, обикновено рано сутрин.
Ей я на, сладурана ми е тя! Heart

# 126
Британките са едри породи, особено мъжкарите. Не мисля, че е с наднормено тегло. Гугълни за породата какво е нормалното тегло за тази възраст и ще прецениш.

# 127
Балу го мислех за дебеличък. И сега го мисля за такъв. А се оказа,че тежи 4кг и 200-300 грама.

# 128
Ма кал дебеличък. Виж какво вратленце има Simple Smile
Хубавец е той

# 129
И друг път съм го поствала това, за ориентир:

И аз харесвам Линче като се окръгли, ама ветеринаря казва, че не е добре за нея, така че следя колко ѝ давам, че ми е мъка ако трябва да я ограничавам, а зимно време си изглежда дундичка.
На мама рошличка, издъни го тоз хамак нали е над печката и сякаш плата увисна или е натежала повечко.

# 130
Ами не знам какво разбираш под хубави Simple Smile Става на буци където е мокро и не се разпада.
Ето така изглежда след като извъртя почисване. Аз съм доволна.

Хм, това изглежда като накълцани пелети. Пелетите обаче не правят топки. За колко време ти стига един пакет от показаната царевична? Thinking

Гласувам за "Тео е прекрасен"! Фен съм му! Heart Eyes Сега е период на дебелеене, всички са дебели, с по-плътна козина и са натрупали подкожни мазнинки. Отделно, британците не сменят често кожух (най-малко козина пускат сивичките кадифени и бежовите кадифени). Ако отслабне ще му се промени хубавата закръглена форма на муцунката, която е отличителна за породата. Тео е просто прекрасен така! Само за гушкане!

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 03:52 от amy_nka

# 131
Аз това питах, дали правят здрави топки като се пишка, защото идеята после да се пресее от машината и ако се разпадат, кофти.

# 132
Добро утро и от Виктория. Миналото лято отидохме в Гърция на море и се върнахме и с котка. Понеже се оказа бебок на месец и половина, тамошната ветеринарка буквално ни изгони от кабинета с напътствието да я върнем откъдето сме я взели, щото "гръцките котки живеели свободни". С две деца, свръх багаж и на 100км от мястото където я намерихме, решихме да я контрабандираме. За наше щастие никой не ни спря.
Та след представянето да си задам и въпроса- първият ветеринар ни посъветва да ѝ даваме само суха храна, без паучове. В момента преминава от вирбак за бебета, към такава за кастрирани котки. Даваме я от хранене на хранене, че иначе докато не си изяде дневната доза, не се отделя от купичката. Ама все ме гложди мен, дали все пак да не ѝ давам и консерви някакви, или пък варено месце? Дунда е като цяло.

# 133
  • Враца
И аз мисля, че Тео е прекрасен. Все пак е мъж и трябва да си тежи на мястото. Ето какво излиза за британките.
Добре, че Кая е момиче, че ако стане 15кг ще е почти колкото малкото дете 😁
Иначе Кая на 9м вече е 3.650кг и тя има висящо коремче, но е празно. В купата винаги има гранули и яде по половин пауч сутрин и вечер, но някой път и остава. От 2-3 месеца си яде едно и също количество храна.
И Виктория е прекрасна, а очертаните очи са като на гръцка богиня.

# 134
Добре дошла на Виктория контрабандистката. Уникална окраска има, голяма красота е. Не виждам проблем да давате и консерва или пауч. Тъй като до сега е била само на гранули може да въведете постепенно, например по една лъжичка консерва или по малко месце.

Общи условия

Активация на акаунт