Любители на котки - Тема 212

• 4 596
  • 149
  •   4
Отговори
# 135
Малко изтървах новата тема, но да попитам - препоръчайте прерати за външно обезпаразитяване?

# 136
Тя и Бела дебела качи 2кг за половин година, обаче сега задържа тегло 4.5кг, даже ми се струва малко за рагдол. Но иначе с тая козина изглежда нещо огромно Grinning

# 137
Скрит текст:
Ами не знам какво разбираш под хубави Simple Smile Става на буци където е мокро и не се разпада.
Ето така изглежда след като извъртя почисване. Аз съм доволна.

Хм, това изглежда като накълцани пелети. Пелетите обаче не правят топки. За колко време ти стига един пакет от показаната царевична? Thinking
Не са пелети, или поне не като дървени пелети. Ако го стриеш с пръсти се разпада на прах. Един пакет за около месец. Може би малко по-малко, да кажем 3 седмици. Трудно ми е да преценя, защото от предния отиде доста в обикновената тоалетна, но за не по-малко от 3 седмици стига.
Според мен добре се пресява. Ще се опитам да снимам видео като чисти да покажа как изглежда.

# 138
  • До хладилника, който обичам
Дебелото коте, което ни посещава вече няколко вечери подред, всява голям смут сред моите котки. Минка ръмжи и (внимателно) опитва да напада, като го види, което много ме изненада, а Цура е толкова стресирана, че отказва да излезе навън и трябва да я изхвърляме насила, че да не се мотае нон-стоп вътре. Иска ѝ се да излиза, но само като отворя вратата, се свива уплашена, гледа стреснато навън дали няма да го види там и не иска да излезе.

# 139
Гъркинята е страхотна!
Има си стандарти за породите 😊Едрите породи, където са рагдола и британците, е нормално да са повече кг. Фин също беше едър. Търсих определена снимка, ама не съм много подредена и не я намерих😊Закито си го знаете, той си е гигант. Не е дебел, ама има висяща кожа на корема. Сакура вече е дебела котка.Така я взех-съвсем нормална за женски бенгал

И такава я направих Sad

Тук си личи много корема

Сега яде фит храна, да видим..

# 140
  • До хладилника, който обичам
Нормално е по-едрите котки да тежат повече. Както са моите, Цура 3кг и Мара 3,5кг са еднакви на размер (въпреки че Мара изглежда кръгла отвсякъде, просто такава ѝ е структурата и козината), а Минка, която се върти твърдо около 5кг, е много по-висока в холката от тях и по-дълга. И тя, и Мара са лакоми, което си е отделен проблем от ръста.

# 141
Сетих се, че отдавна не сме виждали Джулката. Джаста Праста ли беше майка й? Не са се отчитали скоро.

# 142
Оле, как 15 килограма британец 😳 Представям си го като малко прасенце, а не котка😁. Тези килограми нещо прекалено много ми идват за толкова дребни животни. Те май и Мейн Кун не са толкова, а нали са най големите. Има ли наистина 15 килограмови котки?

# 143
И аз се сещам тези дни за Джаста и се чудя какво ли стана та се изгуби така.

# 144
Момичета, сега прочетох, че питате за нас. Добре сме, растем, дивеем, щуреем, страшна дивачка е Джулката. Събаряме саксии, както и всичко от масата, все още пускаме подаръците на едно място в тоалетната, а заравяме на друго. Joy Палава е, много игрива, все е натопорчена за бой, за ласки не иска и да чуе. Продължава да ме цока, но не обича да я галим. Като я пипнеш все едно ток я удря. Joy И е много гласовита и приказлива, ръмжи и хъска като хищна котка, изобщо цирка е пълен. Ще я наснимам да ви я покажа и да платим данък в новата тема. Малко ви поизтървахме, но ще наваксаме.
Пп Тя нали по едно време се разгони, всичко премина и я глася за кастрация, но ще изчакаме малко, вета иска още мъничко да поотрасне, а и още малко да наддаде, макар, че е с прилично тегло, но тя е много енергична и изразходва много енергия, та засега сме атлетични. Храни се основно с гранули, на пауча изцоква само сосчето, но хапките не ги бутва, нито намачкани, нито на пастет, само соса размит с малко водичка, туй сега е нова приумица, ама...каквото такова. Преди ядеше и паучове, и пастети, хапваше пилешко месце, рибка, сега не поглежда човешка храна, както и мръвките от паучовете, яде основно гранула, вода и сосче. Луда е по цялата си дължина Джулинда Таласъмова. Joy Отгледахме си страхотна пухкава и дълга опашка, а козината грее, грее, лъщи на слънчицето, явно гранулите добре и се отразяват. Засега това е от нас, а тия дни ще се покажем в целия си блясък.
Пп Много благодаря за проявеното внимание към нас. Прегръдки за всички. Heart Hug Heart
Пп Добавям: Джулс Таласъма и викаме, защото по цели нощи не спи, щурее, ходи и скача върху нас на спалнята, броди из цялата къща, заиграва се със всичко, шумулка, ровичка, няма грам тишина и спокойствие. И съответно тя таласъмства, а ние вампирясваме, сутрин сме като зомбита от недоспиване. Joy
Наскоро ни разбуди в три посреднощ. Разсънихме се, станахме, пихме кафе... и си легнахме. В крайна сметка се успахме за работа. Joy

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 17:48 от Джаста Праста

# 145
Много страдам, че Вики не е от гальовните котки и не мърка, понякога ляга върху нас, ама а си я пипнал, а се изпарява. Иначе е безкрайно добричка и няма никаква агресия в нея, но за жалост не се гушка.

# 146
  • Свети Влас
И нашият е такъв. Много много рядко се гуша в мама. Иначе не дава да го пипнеш, камо ли да го гушаш.

# 147
Ее много се радвам, че сте добре, Джасте🥰. Чакам снимки на Джулката💕.
Нашия Оливър пък много обича да го разнасяме на ръце. От как го взехме на 4 месеца го разнасяме като бебе и явно свикна, дори забелязвам, че не му пречи да го люлея в ръце или да го подхвърлям нагоре примерно както се подхвърлят малките деца. Изобщо вече на 3,5 години все по-гальовен става. Няма търпение да се приберем и да започне да ни се умилква и да чака да го гушнем и да се гали❤.

# 148
  • Швейцария
Мия е голяма глезла. От ръце на ръце е, гушкаме я, целуваме я. А на улицата е била много дива. Не са могли да я хванат да я кастрират и са успели само с капан. При нас стана плюшена играчка.
В момента се страхува от сушилнята и се е сгушила в жилетката ми и гледа уплашено.

# 149
Хей, Джасте, хубаво е, че писа, вълнува си ни Джулката и това е! 😁
Тази нощ по повод гушкането Линош ми беше странно много гушлива. Не се наспах от страх да не я натисна без да искам, и въпреки, че се схващах от стоене в една поза ми беше много яко. Викам си ей това е ще си наваксам за целия период дето бягаше от мен докато пях в хор кашличко. Към 5 вече се размърда и станах да я храня иииии замръзнах, то бели мечки в стаята та... имало си причина да се гуши детето. С моите проветрявания, снощи съм забравила вратата на терасата леко открехната, къде ми е акъла, ама като погледнем от хубавата страна - цяла нощ се гушанкахме с Линче. 😁

Общи условия

Активация на акаунт