Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 265
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
За съжаление, не. Може би не трябваше да се доверявам с лека ръка. От снощи имам подобрение вече, явно е било нещо упорито. Даже мисля че знам кое е.. от септември насам се борим с една и съща бактерия при детето. Всеки месец се активира, вероятно си я въртим вкъщи или в ДГ. Сега се надявам да приключим окончателно с нея.
Тази сутрин изобщо не ми се запушен носа, усеща се мокър, но е ок. Не съм слагала спрей, дори и физоологичен. Едното ми ухо още е заглъхнало, но си спомням че и преди ми се е случвало след дълга хрема. Помня че УНГ каза че е нормално това.

Благодаря че се включихте по моя въпрос.

# 91
Дъвчи дъвка за заглъхналото ухо.

# 92
Здравейте,откриха ми камъни в бъбреците и двустранно изтънен паренхим .Предписаха ми само добавки не лекарства .Къде мога да получа добро лечение .От Варна съм .

# 93
Привет!
На прага на 50- те се сблъсквам със симптомите на менопаузата.
След липса на цикъл миналата година от тази пак съм по часовник. Това как да е, но безсънието , горещите вълни и честата смяна на настроението ми разказаха играта.
Съвет за подходящ лекар в Пловдив, към когото да се обърна , какво да пия за облекчаване на симптомите и през какви изследвания да мина ?
Благодаря!

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 14:45 от Mateah

# 94
Може да разгледате тази тема.Там се обсъжда точно това.

# 95
Здравейте,откриха ми камъни в бъбреците и двустранно изтънен паренхим .Предписаха ми само добавки не лекарства .Къде мога да получа добро лечение .От Варна съм .

Пробвали ли сте с червена боровинка и билки?

# 96
Здравейте! Осми ден пия Левофлоксацин за лечение на уринарна инфекция (предписан ми е за 10 дни). Заедно с него приемам и Микомакс против гъбички. Проблемът е, че вече трети ден съм с ужасно сърцебиене и прескачане, дори вчера стигнах до спешното. На ЕКГ се отчете пулс 118. Дадоха ми бизогама, валидол и венозно ми включиха натриев бромат. От тях пулса спадна, но тази сутрин отново е висок. Възможно ли е да е от лекарствата? Чудя се да пия ли оставащите две таблетки Левофлоксацин или да го спирам преждевременно. Аз признаци за уринарна инфекция по начало нямах, случайно се откри бактерия в урината и уролог ми изписа антибиотик, понеже в резултата пишеше масово микробно число. Нооо... това сърцебиене ще ме побърка, не знам къде се намирам.

# 97
Допий си го. Не е хубаво да се прекъсва, особено в твоя случай, бактериите са много упорити.
118 не е чак толкова много. Пий валериан, по 2, безобиден е. Два дни ще издържиш.

# 98
Възможно е да е от лекарството. Аз получих ужасно сърцебиене от левор, пулс до 120, вдигане на долната граница на кръвното и доближаване до горната, плюс още ред неща. Моят лекар ми го спря, но го бях пила три дни, оставаха 4. Моята диагноза беше бактериална ангина, излязоха бактерии в гърления секрет. В крайна сметка ме доизлекува с бисептол и билкови добавки. Но пих бисептола още осем дни, след трите дни на антибиотика.

# 99
Най-лесно е да прочетете за нежелани реакции и странични ефекти. Аз бих го спряла веднага! И бих се свързала с лекаря си. Също така бих го изключила като възможно лекарство при предписание за повторна употреба някога.
https://apteka.framar.bg/30017415/%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D1%84 … 00-%D0%BC%D0%B3-5

# 100
  • София
Здравейте,

какво ще рече "данни за намалена фукция на НбЖ"? т.е. че има данни за някакво образувание ли?

# 101
Не, освен ако няма друго описано. Но в това изречение се говори за функция, т.е. работата на органа. Доколкото си разчитам съкращението, защото не давате достатъчно информация, вероятно става въпрос за надбъбречна жлеза. Обикновено намалена или повишена функция имат жлезите. В случая щом е намалена, не произвежда достатъчно хормони.

# 102
  • София
Не, освен ако няма друго описано. Но в това изречение се говори за функция, т.е. работата на органа. Доколкото си разчитам съкращението, защото не давате достатъчно информация, вероятно става въпрос за надбъбречна жлеза. Обикновено намалена или повишена функция имат жлезите. В случая щом е намалена, не произвежда достатъчно хормони.
Много благодаря. Да, затова става дума.

# 103
Здравейте,
В момвнта съм в ступор и се извинявам за правописните грешки.
Оперираха майка ми от малка херния в горната част на стомаха към слънчевия сплит.
След операцията доктора и е казал, че хернията са я оправили, но има цироза на черен дроб, сериозна и напреднала.
В момента още е в болницата, като са и сложили дренаж, защото има течност в корема.
Майка ми алкохол приема 1-2 пъти в годината на поводи. Ако диагнозата е истина, явно ще става дума за неалкохолна цироза.
Има ли тук отделна тема или някой с опит?
От сутринта чета в интернет и плача, защото виждам, че щом се е стигнало до течност я корема (асцит), значи става дума за декомпресивна цироза, която е с много ниска преживяемост и единственият изход е трансплантция.
Едит: Казал и е също, че черният деоб е увеличвн с 4 пръста, каквото и да значи това

# 104
Цироза и без алкохол може.
Но, не бързай да се отчайваш, има хора, които си живеят с поддържаща терапия.

Общи условия

Активация на акаунт