Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 1 761
  • 42
  •   2
Отговори
# 30
Royalty3 Студени компреси (лед, увит в кърпа)

# 31
Със син Перскиндол опита ли? Иначе компрес със студен риванол. Аз си държах пакети със замразен грах колкото издържа, много облекчаваше, но ако решиш за пробваш - не на гола кожа, а върху кърпа.

# 32
  • София
Здравейте, много съм разтревожена, но не искам да пускам тема, затова ще попитам тук.
Мой близък, след тежка операция, не се събужда от упойката. Само втори ден е, но не трябва да е така. Какво да очаквам? Фатален изход, тежки неврологични проблеми?

# 33
Според лекарите каква е причината да не се събужда? Ако операцията е наистина тежка, може би е в медикаментозна кома, за да може организмът да се пребори.

# 34
  • София
Казали са, че сигурно има някакъв неврологичен проблем. Доколкото разбирам, те не са очаквали да не се събуди. Не го държат в медикаментозна кома. Органите му работят. Не съм говорила лично с лекарите.

# 35
Royalty3, опитай с начукан пресен зелев лист, като го напръскаш с ракия. Увий около коляното и го омотай със стреч фолио, за да се държи. Отгоре може да сложиш клин или пижама (по-добре първото). Бих препоръчала физиотерапия - помага.

# 36
Не съм говорила лично с лекарите.
По-добре първо говори с тях, недей да гадаеш и да си правиш каквито и да е заключения преди това.

# 37
Възможно ли е да ти се раздразни още повече синузита от мукозинол? Или лепвам и нещо друго?

# 38
В какво се изразява раздразването?

# 39
Хрема, бистър секрет. Главоболие, в тази част на челото, която боли при синузит. Гърлото ме наболява, но езикът ми беше обложен и преди това. Болки в ставите. Купих си за всеки случай един комбиниран тест от аптеката, но още не съм го правила.

# 40
Болка в ставите? Това вече не звучи ОК никак. При стрептококова инфекция стават такива неща, но не чак толкова бързо.
Картината е на рино вирус в момента, а не на синузит.
Муконазал на мен лично нещо не ми понася добре. Не го харесвам и съм спряла да го ползвам. В повечето случаи си взимам Виброцил или Олинт хидра, но при активна хрема, каквото и да пръскаш е безмислено. Става за вечер, за да може да спиш. Според мен - вземи си спрей с физиологичен разтвор, промивай на всеки 2 часа, ако имаш инхалатор, прави си инхалации и да те види УНГ, ако болките в ставите продължават. Да се пусне гърлен секрет, носен и имаше един кръвен показател за стрептококи - AST.
Надали си с грип, той си протича с температура. Но, ако искаш - направи си теста.

# 41
Болки в ставите и хрема са някакъв вирус. Не знам защо синузит е станало синоним на хрема. Както и грип на всеки респираторен вирус.
Главоболието също е нормално при хрема, от запушените канали и трудното дишане.
Муконазал на мен ми помага. Но тя хремата с капки и без капки не минава веднага.

# 42
Здравейте - аз имах предвид мукозинол, билкови таблетки. Като им четох съставките, май са нещо от рода на геломиртола. Изписа ми ги лекар, тъй като в края на октомври бях с остър синузит, тогава се оправих, но май е останало и нещо хронично. Отидох в началото на седмицата заради леко възпалено гърло, понеже края на декември имах гъбична инфекция на устната кухина и той тогава ми беше изписал терасал орал и микомакс по схема. Оправих се, но пак беше започнало да ме дразни леко гърлото. Затова ми изписа пак терасал, еднократно микомакс и този мукозинол, защото се съмняваше, че и от носа може да идва. И антибиотик, с антибиограма - левор, но аз го спрях, защото от него получих много странични ефекти. Реших да пробвам дали няма да се оправя само с билковите лекарства, защото миналата година изпих страшно много антибиотици все за сериозни неща, а и не се чувствах особено зле. Но факт, че сега се чувствам по-зле, от колкото като отидох при лекаря. И затова се чудя дали лепнах нещо друго или болестта се развива, като спрях антибиотика. За болките в гърба, аз имам спондилоартрит, може той да се е активирал, а може и не. Тъпото е, че бях два дни отпуска, влоших се точно днес и вероятно понеделник пак ще трябва да излизам от работа. От април съм там и все нещо ми става.

Общи условия

Активация на акаунт