Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 1 764
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте,
преди 8 дни ми се появи обрив по ръцете, сърбящи пъпчици с течност,като мехурчета. Отначало само на дясната ръка- това е снимка в момента

Но започнаха да излизат и на другата ,виждах ги как излизат една след друга...

Понеже преди време имах подобни ,реших че е от сапуна за ръце в работата и ще мине,но ...не стана
Вечерта пих Ериус и се намазах с Фенистил.
На другия ден отидох на лекар- каза ми ,че нещо ме е полазило,каза да пия Ериус по едно за 7 дни и да се мажа с Тридерм.
Не получих облекчение , пъпките леко завехнаха, сега изглеждат така

Но днес ми се появи и това на лакатя и много сърби

Странното е,че ако нещо ме е полазило,защо пъпките се появиха само по кокалчетата на ръцете и на лакътя?
Не ми се ходи пак на лекар, най-много да пипна грип, а не да получа помощ

Вие как мислите,какво е това?

# 16
Евентуално дисхидроза, но не съм чула да излиза по лактите. Обикновено е по ръцете и стъпалата.

# 17
Не виждам добре на снимките, може би е атопичен дерматит. Имам, прилича ми на моите.

# 18
Здравейте,

на какво може да се дължи леко повишен общ и директен билирубин?

Общ билирубин 21 umol/l  5.1 - 20.5
Директен билирубин 12.2 umol/l 0 - 8.6

Останалите чернодробни ензими са в абсолютна норма.

От известно време не употребявам никакъв алкохол, не ям мазно и пържено и се храня сравнително балансирано.

# 19
Хепатит. Различни видове има, вкл. токсичен, от лекарства.
Жлъчни камъни, запушени канали.

# 20
  • От липите до сините камъни
Младеж вече 4 ден с температура(грип).Има ли и други така?От вчера е на АБ и все още поддържа Т.В ужас съм

# 21
Защо е на АБ? За вирус?

# 22
Къде се прави биопсия на костен мозък?

# 23
Момичета, възможно ли е като си настинал да ти е високо СУЕ?

# 24
Колко високо?

# 25
# 26
Не. Явно има или е имало активна инфекция в организма. За мен няма "настинал". Има вируси и бактерии.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 10:23 от Kamille252

# 27
  • Бургас
Е то "настинал" е много разтегливо понятие. Повечето хора го използват за вирусна инфекция.

# 28
Да момичета прави сте, имах планирано влизане в болница за други изследвания и 2 дни преди това се разболях, нямаше как да отлагам, а си бях с хрема и болки в гърлото, затова написах настинала, но то явно си е вирус, защото все още съм така.

# 29
Здравейте,имам отток на коляното,поради установена гонартроза ,но не ми помагат никакви мехлеми.Предложете какви компреси мога да слагам ,за да спадне оттока.

Общи условия

Активация на акаунт