Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 277
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Аз зная, че вадят стари единични изследвания. Но аз искам всички направени за колкото години назад имат, а те не са никак малко. За това пледпочитам да си платя, но не зная дали предлагат такава услуга.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 22:08 от Irene Adler

# 46
Ако са били по здравна каса в рзок ще ти ги извадят безплатно, но не веднага,  може би в някакъв срок. В е здраве също могат да се видят, но дали и много стари не знам .

# 47
  • Бургас
Не, повечето са на частно.

# 48
Здравейте, с температура съм от събота вечер, почна с 37.5 и, в неделя цял ден беше около 39, свалих я с хексалгин, и понеделник и днес 37.4-тестове за грип и ковид отрицателни.Притеснявам се от пневмония, два дена нощно време се раздирам от кашлица с храчки, и се чудя дали на своя глава да не направя ренгенова снимка.Дъщерята беше болна, пи АБ, от класа и три девойки бяха в болница  с пневмония/всички по едно и също време/.Тя оздравя и мен ме хвана!Пия засега само Биозин и витамин Ц и температурапонижаващи./но ми е отпаднало, и това ме навежда на мисълта да не е пневмония,  защото и друг път съм имала ниска темп, но не ми е било така/.А иначе привечер ще ходя до личния, да ме преслуша, но преди това да си направя снимка/и при трите девойки от класа на дъщеря ми, на слушалки не е установена пневмонията, а едва след рентгеновата снимка/А аз преди 15 години, съм лежала в болница с пневмония, също не хваната на слушалка!Какво мислите по въпроса или да изчакам още два-три дена?!

# 49
Здравейте, искам да си купя банка физиологичен разтвор, за да промивам носовете вкъщи от сополи, но в 2 аптеки ми казаха, че били вече само с рецепта, но така или иначе изобщо нямаха налични.
Да търся ли още или наистина банка е само след рецепта от лекар? И някаква алтернатива има ли? Спрейовете под налягане не вършат работа, все едно да си пръскам с пулверизатор, никакъв смисъл не виждам от тях.

# 50
Алеле, това с банката натриев хлорид с рецепта ме разби! Аз редовно си купувам, да си промивам контактните лещи, че ми е по на сметка....остава и рецепта да търся. Ще мина тези дни през някоя аптека да проверя да си купя.

# 51
Kaira12344 При така описаната ситуация не чакайте, а отидете на рентген.

Ella11 Има малки дози по 5 мл на Софармаси. В тази аптека пробвахте ли?

# 52
Е как с рецепта?!
Аз го ползвам като изкуствени сълзи. Години наред.

# 53
Не е с рецепта. Онзи ден си купих 2 банки и аз за лещите.
Нещо не са разбрали в аптеката, ми се струва.

# 54
Ами показах и снимка 😀 от 5 мл не ми върши работа, имам едни спринцовки със специален накрайник и много добре измиват носа. Ще търся пак значи, дано намеря.

# 55
Пробвай да кажеш "натриев хлорид", че аптекарката може би е толкова веща, че "физиологичен разтвор" сигурно ѝ е прозвучало като нещо много важно. Grinning

# 56
Ами оказах се права,  напрявих ренгенова снимка и се установи започваща дясностранна пневмония, съвсем в началото и хваната, не се чува нищо на слушалки и ми изписаха АБ.Дано сега да са ми оцелили правилния АБ.

# 57
  • София
Операцията за премахване на пикочния мехур - покрива ли се от НЗОК? Според chat gpt ,да (има доказано онл.заболяване).
Къде в София се препоръчва?

# 58
ВМА, успех!

# 59
Пак аз, почнах да пия Клацид 500, изпих до момента 3 таблетки на 12ч   по едно и от 1 час съм с болки в корема, а сега ме почна и зверско разстройство-утре да звъня на лекаря да ми го сменя,това значи ли, че не ми понася, не съм пила АБ от 6 години-и какво мога да пия сега, за да облекча това нещо, ентерол може ли да се пие, а за болките в корема какво може?/по принцип приемам Омнибиотик 10 по 1 прахче на ден/

Общи условия

Активация на акаунт