КГБ = Клуб на Готините Баби - 244 (февруари 2026 г.)

• 28 919
  • 1 137
  •   1
Отговори
# 885
Добър ден!
Спане, ама спане! Снощи към 12 съм угасила лампата, та до 10, 15 ! Не, че се оплаквам.
Току що внукът ми съобщи, че печели пълна стипендия за обучение в Америка за 1 година, след като завърши 11 клас. Сега е в 10 -ти. Много съм раздвоена в чувствата си. Радвам се , че момчето се доказва и си гони мечтите, но..... иде ли, не знам дали няма да реши да  остане там.
Тук е по-скоро дъждовно с малко мокър сняг. Стоя си у дома, чета ви и съпреживявам вашите радости и тревоги. Хубавото е, че тревогите са за преодолими проблеми, а това е най-важното.
Пожелавам Борко да не се разболява, за да кара ски на Банско, Тони да се успокои, Боряна да не се напраяга да рине сняг, той сам ще се стопи, Касс днес да е по-свободна от бабини ангажименти, Макавлли да се занимава с хобито си, Пипи да осъществи идеите си за банята, ето и на Ранелла желанието за сладкиш и кафе може да се осъществи с покана от Фло, а тя днес  малко да се поукроти и  всички да се насладим на спокоен съботен ден.
Клечи, моята нова зъболекарка ми обещава такава усмивка. Така, че тичай при Фло и след 2 месеца си готова.
Диди, браво на твоите студенти за успешната сесия!

Толкова за сега . Лягам да чета .  До скоро!

# 886
  • някъде другаде
Клечи , страхотна снимка.
Ениса , от Боровец искам да качваш снимки само от басейна , сняг и на картинка не искам.
Диди , браво на твоите студенти.
Аз сготвих , изчистих от там от сам , както казва Клечи , като лисицата с опашката. Сега ще обядвам и ще легна , че станах в 5 часа.
КАГ , изпревари ме.

ПП КАГ , браво на момчето. Все така да сбъдва мечтите си.

# 887
Хубави новини,  е Тони поплака ,че се е  приготвила емоционално и се развали емоцията,  ама здрави  и прави всички.
 Ринах една трета, да запаля печката, пробих до дървата. сега намаля, но да вали, не е брашно да му търся място  я.
 Огретена готов, след малко вадя питката, че на ток и двете ,на дърва трябва да стоя до печката и внимавам, а  сина  я набуха до червено, да е топло. Той бе друг, в севеар бе свикнал на хладно , сега го избива на бабашки топло,  ама нека ,то дървата свършват,  ще гледаме марта как ще  е.
 Все топли зими,  а тази баш зима е.

# 888
Баба Марта ще посрещнете без мен.
Тогава ще съм ей така

Но от друга точка на Италия Simple Smile

# 889
  • София

При нас е така, току що снимах.
Всичко съм прочела, пращам ви хубава енергия, боровинки мои!

# 890
А при нас  - така. Като ви казвам, че сняг съм виждала само на картинка...

# 891
  • Кубрат/ Пишурка
И аз да се обадя. Чета редовно, но няма нищо ново при мен. Освен, че баба Зима от вчера пак е тук. Точно е като при Мериан, но продължава да вали - силно и упорито. Сигурно доста повече ще натрупа. Нищо. Хората казват Дебел сняг, дебел комат! Житницата на България е тук. Нека вали! Аз си имам млада комшийка. Ще не ще ходи на работа. И в такова време ми пазарува. Кой като мен Stuck Out Tongue Winking Eye Присъединявам се към поста на КАГ. Всичко, което исках да кажа го е написала тя. Ще прибавя само поздрави към нейния внук. Браво на момчето! И, бабо, не се притеснявай, че може да остане. Може да си избере подходящ университет там. Възможностите ще са по - големи.

# 892
  • Вила Великула
То и при нас само ни подлъга снега, а сега е кал. Дори имаше и наченки на слънце.
Много хубави снимки сте показали.
Ето ме и мен - в летен вариант.

Фло, относно банята - отидохме до магазина, показах му какво съм намислила, но ми каза да почакам малко, че сега имаме други планове. Ако те се наредят, ще се примиря временно.

# 893
Ле-леее Пипи!
Искам тази година да те видя с тази рокля!
Страхотно лятно настроение!

# 894
  • Вила Великула
Ранела, няма проблем, но не е подходяща за китайския или за дядото.

# 895
Ехааа, Пипи, топ на топа 🥰 и нека да е лятоооо, само да е лятоооо ..... Simple Smile
КАГ, поздравления за внукът! Да е здрав и все така да ви е радост и гордост. Относно Америка, син 2 ходи две години като студент почти по 5-6 месеца там бригада. Ами, не му харесва америката. Каза, да, има много уредени неща, но не е моето, не е нашето. Виж, за Европа се е оглеждал. Той е по различен от батко си и аз няма да се изненадам, ако един ден реши да отиде някъде, за сега обаче си е тук. Здрави да са, големи са, умни са, могат да преценяват!
Аз за довечера съм сложила един боб. Ще има и за утре за обяд, а за вечеря ще си съберем децата да си искаме прошка Simple Smile Правя сега и една торта, ако мога така да я нарека. Не съм я правила от много години. Навремето когато ме почерпиха с нея, много я харесах и не само аз та я правех много често. Ще видим сега какво ще стане. Между другото тук не е е спирала да вали, трупа ли трупа...

# 896
  • Вила Великула
Кассс, разкажи за тортата. Може и  рецепта.

Момичета, вижте какво прочетох току що. Преди време моят момолог ми каза, че не е желателно в моето положение да ходя на мамография  само на ехография, а то си имало защо.
Пиша от телефона и не мога да го сложа в скрит текст.
ШВЕЙЦАРИЯ ЗАБРАНИ МАМОГРАФИЯТА

Разкрит е огромен медицински скандал

Швейцария е първата страна в света, която забрани мамографията. Тази крачка разрушава една от най-печелившите и вредни медицински практики, натрапени на жените.
Десетилетия наред мамографията се продаваше като спасяващи изследвания. Сега истината излиза наяве: многобройни неправилни положителни резултати, рискове от радиацията и така  създадена система, която е призвана да създава пациенти, а не да ги защитава.

Мамографията е печалба над женското здраве
До 60% от положителните резултати в мамографията са неверни. Милиони жени се лекуваха от рак, от който никога не са боледували, понесоха химиотерапия, операции на гърдите.
Самата процедура е вредна. Гърдата е подложена на силен натиск, а деликатните тъкани се раздуват от радиацията, която провокира рак. Тестът, който се прави за откриване на рак, всъщност може да го предизвика.
Развиващите изследвания показват, че мамографията може да стимулира появяването на рак и разрастване на клетките му. Как можете да вярвате на този тест, който може да обостри болестта, която той, както се твърди, трябва да  открие!
Комплексният анализ на 690 хиляди записи показва масова епидемия от завишени диагнози. Здрави жени се превръщат в пациентки, които хранят медицината.

Швейцария разруши тази практика.
След много години изследвания и натрупани доказателства Швейцария излезе с позиция. Забраната на мамографията е нещо повече от политика. Това е акт против медицинската империя, която десетилетия наред манипулираше жените. Тази крачка заставя други правителства да се противопоставят на факта, който те игнорират: мамографията е опасна и неефективна афера.

Тактиката на медицинската мафия
Индустрията строи своята империя на страха. Казват на жените, че те ще умрат, ако не се прегледат всяка година.
Здрави жени са принуждавани да се подлагат на мамография всяка година и попадали в извънредната диагноза и извънредното лечение. Неправилните положителни резултати довеждаха до агресивни и излишни процедури, които обогатяваха системата, разрушавайки живота на хората.
Забраната в Швейцария е пробуждане.

Последна редакция: сб, 21 фев 2026, 18:43 от pipilota6

# 897
Пипи, аз също го четох това вчера и мислех да питам тук дали някой знае нещо. Днес обаче ми попаднаха и други статии и мнение, че не било баш така. А някой беше писал, че е фейк новина. То човек вече да не знае на какво и на кого да вярва.
Ще дам рецептата после, че сега пиша от телефона.

# 898
Пипи, това къде го прочете? Ако е истина е страшно!
Ние с Тетин преди малко се прибрахме. Доволни. Сядаме да вечеряме и после ще пиша пак Simple Smile

# 899
  • някъде другаде
Еха , видях още две красиви дами.
При нас продължава да вали , макар и по слабо. Следобед се разходих в снега , а после четох книга. На обяд не успях да дремна , та тази вечер ще заспя рано.
Янче , по-често се обаждай.
Кас , пусни снимка на тортата.
Ениса , сега на Банско ще видиш сняг.
Хубава вечер, баболини!

Общи условия

Активация на акаунт