КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 11 528
  • 509
  •   4
Отговори
# 495
Добро утро дами ☕🌹
Успала съм се. Чак сега ставам. Това много отдавна не ми се е случвало. Явно е от будуването по нощите.
Тони, прекрасни пътешественици! Малките са много сладки бонбони!
Тану, компреса успя ли да успокои гърлото?
Ян, радвам се като се появиш! Скоро не си казвала как е малкия, някой Бисер от него? Нали са почти наборчета с нашия. Толкова са интересни и забавни сега! Миналия ден нашия се опитва да си вземе нещо от един рафт и аз му казвам - внимавай, ще падне нещо отгоре ти и ще ревеш после, а той се обръща, поглежда ме с един такъв поглед и казва - бабо, знам какво правя 😁
Ставам, че трябва да готвя. Днес ще бъде хек на фурна с кожух от майонеза. В чуденка съм каква супа да приготвя. Миналия ден правих от спанак, вчера доматена.....
Тъкмо да ви казвам чаф и Айша се появи.
Айша привет! Милия Мрънч, душица малка! ❤️ Ами мама си е мама! Не знам, сигурно е изморена и натоварена Ани, но как устоява на такива молби..... Нашия се чества много добре с мен, но мама и тати са си на първо място и като се пресети иска да им се обаждаме да ги чуе. Не реве, просто звъним, той доволен каже какво прави и айде чао, но явно има нужда да им чуе гласовете.
Ставам, че времето напредва.
Спокойна събота баболинки 🥰

# 496

"Не мисли много. Не прави планове. Не си поставяй граници. Най-хубавите неща се случват неочаквано."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Ние сме потънали в мъглата - толкова е гъста, че не се вижда земята под нас. Ако се повдигне може би ще отидем до село.
Фло, рано-рано сигурно тръгна по задачки - беше начертала плана от снощи. Чакаме края на приказката Simple Smile
Тони, големи сладури са всички - да си изкарат хубаво разходката. И вие да се насладите на хубавите песни на Николина Чакардъкова - обичаме я и с удоволствие ходим да я слушаме, когато гостува тук.
Тетка, как са твоите домашни любимци тази сутрин - Тетин овладя ли пулса, може би му е нужна почивка и повече разходки. Бабата в кондиция ли е сутринта?
Ян, какво твориш по нощите - сподели? Как са младежите? А малкия сладур идвал ли е скоро?
Айша, опитай с нещо любимо да ангажираш вниманието на Мрънч и във вид на игра да организираш хапване - с любим герой от филмче или приказка, с обещание за разходка или кино. Понякога се правим на маймуни само и само да хапнат нещо. На внучката като не иска да се храни мажа филии и рисувам върху тях с червен пипер, чубрица и т.н. или правя палачинки и други тестени във формички (купила съм какви ли не - коли, цветя, сърца). А мама си е мама - тя е най-важна за детето и е логично да търси вниманието й. А Мрънличка как е - тя май е по-корава?
Кассс, малкия сладур ти взема тока Simple Smile Ама пък е приятна умора ... За супата - може да спретнеш картофена, гъбена или рибена, а може и куркудена, все са вкусни.
Тану, стягай се - до понеделник да си здрава!
Танитка вчера гледам отново е с нов профил във Фейсбук, но никаква не се обажда - очакваме включване!
Цвете арт, с какво се занимаваш - не си се появявала тук отдавна?
И още толкова непишещи момичета - мислим ви, обадете се Heart
Дидиа,
Изпих и второто кафе, мъглата май започна да се вдига.

Хубав ден от мен баболинки Heart и

# 497
Тетка, как са твоите домашни любимци тази сутрин - Тетин овладя ли пулса, може би му е нужна почивка и повече разходки. Бабата в кондиция ли е сутринта?
[/quote]
Добро утро, баболинки!
С Тетин пием кафе, добре е тази сутрин. На целия си хал ми се похвали, че нощес е ставал и е пил зелев сок Simple Smile Мама още спи. Снощи ми се разсърди, че не искам да си приказваме, а да си ляга. Дребосъчковците ги очакваме по обедно време. Ще им приготвим зелеви сърми. Надявам се да ги ядат. Не знам колко време ще са у нас, дъщерята и зетя днес и утре имат задачи за вършене. Много ми липсват разходките навън с децата, но ще се постарая и в апартамента да се чувстват добре.
Айша, мисля ви с добро! Heart Дъщеря ми понякога много остро се кара на децата и с дедо ѝ правим забележки да си смени тона. Не ѝ се нрави, но вече не ѝ мълчим, особено ако не е права. Едно и също нещо можеш да го кажеш и със спокоен тон и пак да си се скарал, ако не слушат. Та... Учим се.
Тони, много са хубави твоите хора!
Хайде, изчезвам да простирам пране.
Хубав ден на всички!

# 498
  • София
Привет от тръстиката!
Внучката доставена навреме. Автоклавът работи, а аз с кафе при вас. Чакам си пациента.
Чао. Дойде.

# 499
  • Вила Великула
Добро утро, боровинки-баболинки.
Фло, ние пък чакаме финала на приказката...
Айша, ходиха ли на психолог? Има голям проблем очевидно и родителите го неглижират. Ако не иска да яде, защо не пробваш да му направиш храната да е забавна. Има стотици примери в нета. А може и него да го ангажираш - заедно да направите нещо подобно.
https://roditel.bg/zabavno-hranene-idei-dete/
Тони, и големите и малките са сладури. Хубаво да си изкарат, въпреки че децата на тези години нямат спомени. Ние когато сме го водили Мартин на 6-7 годинки на интересни дестинации, на него му беше безкрайно скучно и естествено нищо не помни сега. Но е похвално как родителите са ангажирани и искат да са с децата си.
Аз днес познайте какво ще правя - няма да ви е трудно предполагам.
Скрит текст:
Ще работя.....
Сега варя пилешко месо за една супа за обяд, имаме и от двата вида баница, а за вечеря ще го мисля. Много ми е трудно когато сме само двамата. АЗ не ям месо, ММ обича простички нещо, но не и сосове и манджи. Течната храна, която обича е супи.

# 500
Добро утро, момичета! Доживяхме до уикенда. Усещам годините, в петък след обяд съм мъртво уморена. Днес е друга работа, стягаме се да ходим в съсрдния град. Дъщерята ми изпраща снимка на внучката с шапка, търсила си шапката и сама си я слагала. Директно на баба си Дана се е метнала.Blush Дъщеря ми, като дете, като излезе от къщата и се скрие за ъгъла, махала шапката. Приятен ден ви пожелавам!

# 501
  • София
Привет боровинки! Значи според мен дядото се е превърнала в принц, а инвалидната количка в спортна кола от запитването за приказката.
Тони, прекрасно семейство!
Пипи, няма ли почивка за теб?
Макавели, радвам се, че сте изкарали хубав празник! И в Божурище имаше вчера мъгла. Гъста и гадна. В София нямаше.
Тану, оправяй се! От понеделник продължаваш ли учителстването?
Фло, няма ли почивен ден за теб?
Айше, аз продължавам да си мисля че внукът ти има чуждо тяло в гърлото. Нещо дребно, което го дразни. Бих го завела на УНГ да погледне.
Фрау, и из съм като теб. В петък вече много уморена.
Тетке, и на вас не ви е лесно. Малки трябва да си давате почивка, не може все на педал!
Касс, всеотдайна баба си! Сега като се появи още едно внуче ще си във вихъра си! Дано имаш сила за всичко!
Ох, сигурно пропускам някои от вас, но и аз имам внучета да забавлявам.
Хубав ден!

# 502
  • в сърцата на любимите ми хора
Привет от басейните 🙂. До преди малко бяхме в СПА-то с баба Мими. Оставихме младите да се плацикат, а ние се прикреватихме, че нещо се поизморихме. Особено след като пийнах едно коктейлче 🤣. Много е хубаво тук - и стаите, и басейните, и храната. Почиваме на макс. Навън е пролет - слънчево, +15°. Направо не ми се прибира вкъщи.

# 503
Скрих се в храсталака с едно фрапе. В друга тема качиха снимки на морето от Варна и на мен настроението ми е на морски мечти Heart
Казах ли тук, че Тетин си събира банкноти по 5 евро за царевица на плажа? Ако се повтарям - извинете Simple Smile

# 504
  • Вила Великула
Днес сте много семпли. Явно в почивните дни сте се развихрили с внучета, кучета и готвене.
Аз както се каних да работя цял следобед, така реших да направя един импровизиран чизкейк с Бискоф. Стана много вкусно, дори почти с лъжица го сервирах, защото не беше стегнал. Но дойдоха сестра ми и момчетата и и освен баница, го предложих като сладичко. Та откарахме до преди малко на сладки приказки. Вчера баджанака и ММ са си говорили 50 минути по телефона, как и той вече крои планове напролет като се прехвърлят тук. Очаквам го с нетърпение този момент.

# 505
Дали компресът с "ракишор" помогна или татнум вердето, не знам, но днес съм почти ок. За понеделник ще съм топ! И спах до 8.30 ч. Чак не повярвах, като видях часовника. ММ се прибрал рано-рано от нощна смяна и не е посмял да ме буди. Обрал от хладилника каквото намерил изостанало и офейкал на село. Значи можело и така, а не да казва "какво да нося за село".
Тони, прекрасни са дечицата ти - и големите и малките!
Фло, аз съм още по-романтична с края на приказката - дядото се е превърнал в принц, а количката - в бял кон. Ама дали????

# 506

Кой пита за моето забавление..? Ето готова последната картина.

# 507
Еееее. сега ми дойде друга идея по пернишки - дядото се е подмладил, а количката е излязла като чисто нов Голф с лети джанти Smirk Хитро, а?
Борянка, къде се скри днес - почиваш ли?
Тетка, нека събира ТМ -  и си ги наричайте, за всеки ден на морето по две царевици - една за теб и една за него!
Пипи, колко е хубаво, че сестричката ти ще живее близо до теб - да се разбирате и спогаждате дълги години!
Тану, няма значение как е дошло подобрението, важен е резултата. А ТМ какво прави на село в това лошо време - пази си го, не го пускай така безконтролен.
Мамси, кефи ме твоето бабче - топна ли се в басейна? Свеки до 80 годишна ходеше да пее с фолклорната група на бабите, дори в Турция ходи с тях. Бяха качили снимки в страницата на читалището - и нашата баба в басейна.
Мериан, участваш ли в игрите или само ги направляваш? Да ви е весело!
Тони, забавлявай се - може и хорце да тропнете в НДК.
Фло, давай края на приказката - поддържаш напрежението Simple Smile

П.П. Ранелла, прекрасно котенце Heart

# 508
Тану, браво, продължавай терапията. И си поспи повечко. Пипи, браво и на теб за баницата и чийзкейка! Момичета, възхищавам се на всички ви какви сте майсторици в кухнята! Аз онзи ден направих един кекс, ами само Дребосъчко му се израдва. Сигурно защото след градина е бил гладен. Другите му се назландисват.
Ранелка, много е хубава!
Големите дечурлига свършиха работа и отпрашиха на пазар. На дребосъчковците направих по една принцеса с кайма за следобедна закуска. Дедо се усамоти за кратка почивка. Отивам да нагледам и мама - гледа ли телевизия или телевизора гледа нея Simple Smile

# 509
Наблизо съм, с тока сме тука има, тука няма,  вода няма  още , проблем в помпената. Чинии се трупат,  не ми се шета, как е било с чайника не помня, просто сега не ща.
 Лягам, ставам.
 На Тони челядта видях, готини са. Мъненкото  и то по света. Нашите на 4.5 месеца водиха в Гърция, две бебета навъднъж. Няма да са като баба си, пътуват от тогава .
 Приказката  - повредена съм и  има циничен и гаден край, няма да споделям.

Ядох една супа от вчера,  имам и за утре , но ми се ще мръвка. 
 Не ми идва идея за стих Моят Левски ,май няма да стане. Не съм по тези теми. Остра съм ,не спокойна , емоционална и не е за пред хора.
  Превзета държава имаме. Как да го сблъсквам с идеалите на Левски това днешното.

Общи условия

Активация на акаунт