Детска стая за две деца

• 1 136
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
аз съм доволна от трофаст за момента... кутиите са с различни размери, сортирали сме 'играчките' детето (на почти 5) само си вади нещата. само с най-високите кутии има нужда от помощ. но ние нямахме никакво място и заради това взехме кула трофаст.
platsa също става за такава цел, но с рафтчета и допълнителни кутии.. или пък pax.. ние сме направили един ъглов висок модул и в него съхраняваме огромно количество неща...
зависи точно от това с какво място разполагате и колко широки и дълбоки мебели може да предвидите за съхранение.

# 16
  • София
Децата растат много бързо и аз бих инвестирала пари направо в две нормални легла.
Така евентуално едниния родител ще може при нужда да се отдели с едното дете в детската стая, а другия да е с бебето. Разболявания, смени на работа и т.н.
Всякакви легла тип измъкващи се, прибиращи и т.н е хамалогия, която аз не бих искала да си причинявам.
Децата е добре да се учат от малки да си оправят леглата, а с подобни скрити легла, ще е трудно.

# 17
Днес се разходихме до Икеа. Мисля, че харесахме гардероб(и). От модулната система Pax има гардероби по 75см - планираме да вземем два и да ги напълним с рафтове, може би дори без лост за закачалки за момента. Имат и много приятни розови вратички. Разногласието ни е предимно за тези чекмеджета от примерната конфигурация в сайта - мъжът ми е на мнение, че са необходими, за мен пък е голяма загуба на пространство, предвид, че има такива само по 50 см широки. https://www.ikea.bg/products/pax-fardal-garderob-kombinatsia/69502607/

Хвърлихме един поглед и на издърпващото се легло. На живо наистина е много неудобно, бяхме единодушни, че детето ни няма да спи по този начин. Имаше някои добри легла с чекмеджета, но бяха 200 см дълги. Ще потърсим по 190см из другите магазини, 20 см са си разлика в ограничено пространство. Леглата с механизъм, вместо с чекмеджета, събират много повече, но ме притеснява да сложа такива в детска стая…Какви ли не сценарии ражда главата ми. Вариант е да купим две легла сега, а едното да съхраняваме в кашоните му в мазето, не е влажно при нас. Не се знае след 2-3 години дали ще има същия модел, но за инцидентно спане на възрастен, ако се наложи, ще вземем просто надуваем матрак.

Относно съхранението на играчки - трофаст кутиите не ни харесаха, съгласни сме, че трудно се издърпват, пък и не изглеждат сякаш събират оптимално. Скринът Бримнес е с големи и хубави чекмеджета, не знам дали ми харесва толкова като дизайн, но е хубава отправна точка, ако решим да вземем такъв. За момента сякаш е най-добре да видим кое къде ще дойде от леглата и гардеробите и ще разпределим останалото пространство.

Всички коментари до момента са ни били много полезни, благодаря!

# 18
Чекмеджетата на Pax са удобни - чорапи, бельо, много по-лесно се виждат, вадят

# 19
  • Между гори и планини
Моите спяха на дървено , двуетажно легло. Малкият беше на 2, батко му на 7. Малкият долу, като сложихме още една летва , за да не пада. Откараха си така. Първата им стая беше смешно малка, по дължина малко повече от леглото. При по голяма стая после минаха на ъглови легла с масичка между тях и нощна лампа.

# 20
Ние също трябва да мислим как да обзаведем детската стая, защото децата вече са на 3.5 и на 6 и досегашното обзавеждане не ми е удобно. Имаме два скрина Малм за дрехи, козметика, аксесоари за коса, някои най-често използване капки, физ.разтвори, термометри и памперси. Имаме и Kallax, който е на педя, педя и половината от земята. Под него се събират 4 кутии Трофаст за най-дребните играчки. Не го харесвам за книги, остава много неизползвано място отпред и си мечтая за хубава, висока, тясна библиотека. Легло няма - спят (спим) на матрак на земята. И нашата стая е 13 кв.м и с тези мебели има доста простор и място за игра. Имаме и един немалък кош за плюшени играчки и тапицирана ракла за колите на дребното. Имат и малка масичка с две столчета същоот Икеа, много е удобна за малки деца.

Нашите деца са щури и категорично не искаме двуетажно легло. Легло тип сандвич от Икеа си взе една приятелка, изобщо не ми хареса - ужасно високо и стаята изглежда претрупана. Ние се спряхме на Слакт, който расте с детето. Каката ще е за средния размер, а малкото за най-малкия. Не сме го решили категорично, но в случай, че се откажем от това конкретно легло, със сигурност ще търсим отново малки, а не по 200 см, защото държим да има колкото може повече място за игра.

Скриновете ще ги преместим в спалнята, но гардеробите ще са Plastsa и ще сложим и чекмеджета.

# 21
  • София
Платса гардеробите на мен са ми една идея по-удобни от Пакс, защото чекмеджета са отвън, а не зад голямата врата. Като визия може би не е най-красивото, но по-лесно и с по-малко движения се работи с тях, което за деца си е плюс.
Минусът за мен е, че на Платса не се вадят чекмеджетата, но това ми е неудобство 2 пъти в годината като правя ревизия кое да изчезва от дрехите. Иначе и двете серии имат всевъзможни комбинации, което ми е важно.
Преди имахме и гардероб Стува, детската серия и не беше особено сполучлив, но вече май не я правят, новата може да е по-добре.

# 22
Сандвичът наистина е неудобен. По-добре да спи на хубав матрак на земята, отколкото в чекмедже почти до земята. Икейските легла, които растат с детето, не ги хвалят много. Легло 160 см може би скоро ще окъсее на каката, а размер 190 почти няма единични по магазините. Вариант е по поръчка или да разгледате какво има в OLX - там понякога има разни мебели, които хората вече са си изготвили при мебелисти и такива, които са внесли от чужбина. Наскоро гледах едно зеленичко, дължина 160 см, внесено от Франция - много запазено и симпатично.

Платса ни е сториха осезаемо по-нестабилни спрямо Пакс.

# 23
  • Варна
В някои мебелни магазини правят леки корекции по мебелите, просто трябва да попитате. Ние така си харесахме спалня от Никора и помолихме да ни я изработят по-къса - за матрак 190, не 200. Направиха ни я и цената остана същата. Ако е изцяло по поръчка от мебелист, е по-скъпо.
Дължина 190 см стар, но все още съществуващ български стандарт. Някои български производители тип троянски мебели примерно, все още си го ползват.

Общи условия

Активация на акаунт