Отговори
# 165
  • София
Да, знам. Жените, които раждат без брак, може да получат издръжка само за детето. Те май затова повече се женят там и много държат на сватбата и дори по филмите поддържат "маркетинг на тема сватби".

# 166
  • Обран бостан ;)
Така е, Роки.
Присъжда се при изрично доказване, че жената по време на дълъг брак е жертвала образование, професия и т.н., за да постигне успехи мъжът.
Иначе може и нищо да не вземе.
И само ако той е причината за развода.

Интересно как ще докаже, че е жертвала образование, а в действителност изобщо не е искала да учи.

То, всяка може да каже "ако не бях омъжена, сега щях да съм топ банкерка".

# 167
  • София
Така е, затова адвокатите там са сред най-богатите и реално тези, които се съдят за издръжка до живот и половината авоари, също са достатъчно богати.
Фермерът Джак, който живее от доене на крави и кара очукан Форд, няма как да дава издръжка на бившата си Талула, че не е отишла в колеж, а е ринала в обора. Тя и пари за адвокат няма да има откъде да намери.
Даже фермерите пак са богати, когато ги сравним с живеещите по каравана парковете, които имат пари за бира и чипс.
Останалите на средно ниво обикновено са със сходни доходи и при тях не се търси издръжка.
Има редица условия.
Интересно е. От любопитство бях търсила информация. Напоследък и доста неща промениха там, та може и да отпадне напълно в един момента издръжката, но тя е за "лъвици" само.

# 168
Но мисля, че там няма дискриминация, в смисъл и мъжете имат право на издръжка от по-богати съпруги и ако докажат, че са жертвали нещо.

# 169
  • София
Демек и американските мъже само реват, че сиренето не им е излязло безплатно, а не да са толкова прецакани от системата Joy

Мъжете искат само хубавото и всички рискове да са за сметка на жената. Ама ако и жените искат така, са мноого лоши Laughing

# 170
  • София
Май и там обикновените хора се развеждат както и тук. Набързо, по взаимно съгласие и кой откъде е.

Между другото, тук вече при доста познати жени забелязвам, че не искат да водят дело за издръжка.

# 171
  • София
Така е, Биборана. И за двата пола важи..

Роки, даже мисля, че може и по пощата, но не съм 100 процента сигурна. Без майтап. Стига да нямат претенции един към друг.

# 172
Така е, Биборана. И за двата пола важи..

Роки, даже мисля, че може и по пощата, но не съм 100 процента сигурна. Без майтап. Стига да нямат претенции един към друг.

O, да и жените плащат. До сега май най-много е платила Мадона на Гай Ричи - между 75 и 100 млн. долара:
https://jenite.bg/%D0%97%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8/5-%D0%B8% … l#google_vignette

# 173
  • Обран бостан ;)
Демек и американските мъже само реват, че сиренето не им е излязло безплатно, а не да са толкова прецакани от системата Joy

Мъжете искат само хубавото и всички рискове да са за сметка на жената. Ама ако и жените искат така, са мноого лоши Laughing

Викаш, ако мъж си тръгне с половината от това, което си заработила всичко за теб ще е ОК. Wink

# 174
Ама ти как си го заработил? Докато тя е раждала и гледала деца, въртяла семейни дела и задачи или като героя в съседната тема: мултиплицирал си се и едновременно си и на работа, и в къщи?

# 175
  • София

Викаш, ако мъж си тръгне с половината от това, което си заработила всичко за теб ще е ОК. Wink

Щом сме били заедно, значи не съм го заработила сама.

# 176
Проблемът на много мъже идва от презумпцията, че те са в битка с партньора и той е там да ги мъчи.
Което само по себе си е незряло и говори за вътрешен отпор и мазохизъм. Нагласата, че жените са вещици, които след брака са там да те въртят на шиш, е точно нагласата на комплексирания мъж и изплашения. Зрелият мъж се събира с жена за взаимно удоволствие и комфорт без да се състезава и надскача. В любовта подобни надскачания на его отпадат.

# 177
  • Обран бостан ;)
Ама ти как си го заработил? Докато тя е раждала и гледала деца, въртяла семейни дела и задачи или като героя в съседната тема: мултиплицирал си се и едновременно си и на работа, и в къщи?

Ами ако не е правила нищо от подчертаното ?

# 178
  • София
Не е правила нищо от подчертаното, и нищо не си получил от нея, а си чакал да трупаш активи, за да ти ги вдигне половината? Thinking

# 179
  • Обран бостан ;)
Не е правила нищо от подчертаното, и нищо не си получил от нея, а си чакал да трупаш активи, за да ти ги вдигне половината? Thinking

Секс съм получил.

Общи условия

Активация на акаунт