Отговори
# 150
  • Somewhere far away

Тоест, отпада и задължението да си верен съпруг. Wink
Да ти имам и съпруга. дръж си го, не ми трябва. Satisfied

# 151
  • Обран бостан ;)
Напротив, за мен би било много по-лесно да си изпълня "задълженията" ако жената прави всичко друго.

Абсолютно аналогично е и при жените. Wink
Не е гаранция. Пробвано е.

Лъвице, аз нямам проблем с меркантилните жени.
Самите меркантилни жени имат проблем с това, че са меркантилни, но го разбират много късно.

# 152
Мен не ме удовлетворява това, че при този модел съм напълно зависима от благоволението на мъжа и трябва да стискам зъби за да не вземе да си тръгне с всички блага, което пак не е гарантирано, че няма да се случи. Тоест, хем трябва да подтискам себе си, хем всичките ми придобивки са несигурни и могат да изчезнат всеки един момент. Аз съм пас.
Но след като толкова мъже харесват този модел, защо мрънкат, че жените били меркантилни? Точно при този модел парите на мъжа са от първостепенно значение, защото се очаква той да може да осигури достатъчно, че жената да може да стои вкъщи да е майка и домакиня. Разбира се че в такава ситуация жените ще приоритизират финансовите възможности на мъжа.
Законите ни са такива - при развод жената-домакиня не получава издръжка.
Преди години бях на дълъг стаж в голяма германска компания. Там мъжете си натискаха парцалите, защото при развод жената получава много от благата, в т.ч. издръжка. А когато на няколко жени обясних закона в България, само казаха Ужас.

# 153
  • София
Не е гаранция. Пробвано е.

Не си попаднал на правилната жена или само ти си мислил, че правиш всичко. Simple Smile

# 154
Като започнете с тия модели...
Няма модел има разбиране и заедност и гледане в една посока, иначе не се получава.

Бънди, може и обратния модел- мъжа да е кротък и разумен, жената да носи парите,а ? Устройва ли те ?

И мен ме устройва, и мен ме устройва !!!

Не си попаднал на правилната жена
Скрит текст:
или само ти си мислил, че правиш всичко. Simple Smile

Късметлия е Al_Bundy, няма спор.
Правилните тука ги четем ката ден и жалим нещастните им съпрузи (ако имат такива).

# 155
Значи в такива отношения, мъжът да плаща, аз да домакинствам, бих влязла с един предбрачен договор, да съм сигурна, че ако стане нещо ще съм осигурена.

# 156
  • Обран бостан ;)
Значи в такива отношения, мъжът да плаща, аз да домакинствам, бих влязла с един предбрачен договор, да съм сигурна, че ако стане нещо ще съм осигурена.

Тоест, ако решиш да го зарежеш заради друг, или просто защото ти е писнал, да продължава да те издържа.

Мисля, че това е модела в УСА и заради тази "справедливост" все повече мъже се отказват от брак.

# 157
  • София
Ако го зарежеш, за да си с друг, издръжката спира. Преценяваш пари или другия. Модерно робство.

# 158
  • Обран бостан ;)
Ако го зарежеш, за да си с друг, издръжката спира. Преценяваш пари или другия. Модерно робство.

Абе май не спира.
Не знам, не съм запознат добре със законите в УСА, но много жени са станали милионерки чрез брак.

# 159
  • София
Спира при повторен брак или регистрирано съжителство в общо домакинство. Също и при доказване на нерегистрирано такова. Затова много разведени жени там не смеят да имат официална връзка, когато разчитат на издръжката на бившия.

# 160
  • София
Това е по филмите. Доколкото четох информация, издръжката на бившата може да е не особено голяма и може да е временна. Примерно, само докато тече развода.
Дълга издръжка се присъжда, ако бракът е бил дълъг.
Ако е бил къс, без предварителен договор, може да си тръгнат по живо, по здраво, без нищо.
И както казва Фивър, обвързана е с определени условия. Може би и за местоживеене?

# 161
  • София
Така е, Роки.
Присъжда се при изрично доказване, че жената по време на дълъг брак е жертвала образование, професия и т.н., за да постигне успехи мъжът.
Иначе може и нищо да не вземе.
И само ако той е причината за развода.

# 162
Fever,
пак е по-добре и изглежда (горе-долу) справедливо - жертваш и получаваш. У нас мисля, че такъв шанс няма.

# 163
  • София
Доколкото съм гледала /на филми/, майките без брак трябва да спазват много строго определени условия, за да получават издръжка за детето и особено по време на делото за издръжка.

Като стана дума, аз се отказах от моето дело.
И честно казано, имам чувството, че камък ми падна от гърба!

# 164
  • София
Роки, при тях издръжката на детето и на бившата съпруга/бившия съпруг са различни.

Биборана, при нас изобщо не съществува издръжка за бившата/бившия.
Не случайно винаги съм подкрепяла да се сключи И договор. Любов, любов, но сиренето е с пари.

Общи условия

Активация на акаунт