Избор на климатик. Тема N°6

• 4 844
  • 143
  •   2
Отговори
# 75
  • Велики Преслав
Ами то така сте си задали въпроса, че просто единствено мога да питам кристалната топка!?
Разбира се. Климатика може да има съвсем дребен дефект, който да отказва стартиране, но може и да е тотал щета.
Ако е серията KGTA-KGTB-KGTE-KGCA и прочие….лошо.

# 76
  • Карлово
Ами то така сте си задали въпроса, че просто единствено мога да питам кристалната топка!?
Разбира се. Климатика може да има съвсем дребен дефект, който да отказва стартиране, но може и да е тотал щета.
Ако е серията KGTA-KGTB-KGTE-KGCA и прочие….лошо.
Мммм, дааа. Извинете ме ! И благодаря! Точно последната серия KGCA . Явно имате кристална топка... Аз  съм съвсем боса, но така предполагах. С какво бих могла да го заменя. Блок среден апартамент, 8  квадрата на 2,60 височина източно изложение санирано предимно за охлаждане .В Карлово...

# 77
  • Велики Преслав
Първо се обадете на добър сервиз, да видите пък дали не е нещо дребно. Въпреки, че не ги долюбвам, това е скъп климатик.
Чак тогава вече вижте какво е.

# 78
  • 1st floor
Тествах в събота двата Haier-а. Пуснах да топлят и се справят чудесно - не усещам струята да духа, нито шумът ме дразни. Бързо затоплиха помещенията сутринта. За външното тяло - валеше сняг и не съм висяла с часове на прозореца, но отварях и слушах от време на време. Да кажем, че от 7-8 пъти 2 пъти чух да издава онзи звук 9-ката. Малко след включване (не абсолютно веднага). И сега се чудя дали има нужда от тампони или така си работи и не е проблем. Двата климатика са монтирани на една и съща стена с малко разстояние между тях, ако има значение. И още един въпрос - ако сложим сами тампоните, дали могат да се заядат с гаранцията после? Искаха ни някакви безумни пари за тях и заради това отказах. Големи кождери са в това отношение. Така и така завиват тия болтове там...

# 79
Трудно се слагат тампони при вече монтиран климатик. Трабва да го вдигнеш от стойката, и да сложиш там тампоните, и после климатика да стъпи на тях.

# 80
  • 1st floor
Трудно се слагат тампони при вече монтиран климатик. Трабва да го вдигнеш от стойката, и да сложиш там тампоните, и после климатика да стъпи на тях.
Ще се справят двама мъже със стълба, мисля. На първи етаж сме.

# 81
  • Велики Преслав
Само внимавайте с тръбите, че сме виждали усукани тръби докато сложат тампоните.

# 82
  • 1st floor
Само внимавайте с тръбите, че сме виждали усукани тръби докато сложат тампоните.
Аз си го представям един човек вдига малко нагоре външното тяло, другият слага тампоните и завинтват. Не е ли така? Как усукват тръбата?

# 83
  • Велики Преслав
Точно така както сте го описала. Особено ако са сложили тръби 0,8 дебели и готови да са пресоват.
Най-лесно на мен в такива случаи е да го отвия от едната страна, повдигам, слагам тампони и повтарям от другата. Така и не може да падне.

НО АКО НЕ ЧУВАТЕ ИЗЛИШНИ ШУМОВЕ, не слагайте тампони, защото те нямо да помогнат. Това изречение звучи тъпо, но е самата истина. Виждал съм го на живо 10 пъти най-малко. Дори вкъщи. Фуджитсуто щеше да ми събори стената, с тампоните единственото, което се промени беше височината на външното тяло. Пак като развърташе компресора тресеше къщата.

# 84
"Тресе къщата" ще рече някакви нискочестотни колебания с голяма амплитуда. Това тампоните няма да го елиминират. Обаче ако има бръмчене, тоест високочестотни колебания с малка амплитуда, ще помогнат много.

# 85
  • Велики Преслав
Абсолютно си прави. И точно това прави-когато върти на около 340-400 w компресора е на ниска честота и вибрациите са “едри”
Когато развърти шума е незабележим.

# 86
  • 1st floor
Тук съм шах и мат. Не знам високо или ниско честотни са. Grin

# 87
  • Велики Преслав
Компресора работи от 25-30 до 200 Hz някъде.

# 88

Познава се по звука. Бум - бум - бум - нискочестотни. Пиууууууу - високочестотни Simple Smile

# 89
  • 1st floor

Познава се по звука. Бум - бум - бум - нискочестотни. Пиууууууу - високочестотни Simple Smile
По-скоро е бум-бум. 😬

Общи условия

Активация на акаунт