Кога децата ви спряха да спят на обяд

• 519
  • 21
  •   2
Отговори
# 15
Малкия е на 5 години и 3 месеца почти.
Пропуска обедния сън единствено когато всички сме си вкъщи.
Иначе е на училище до 12.30 часа
Подготвителна група.
И към 13.30 часа заспива.
Даже в момента спи.

# 16
Е, то и аз като тръгнах на училище, рязко започна да ми се доспива следобед, като знам, че иначе трябва да уча. Не знам всъщност в подготвителна група имат ли домашни.

# 17
Е, то и аз като тръгнах на училище, рязко започна да ми се доспива следобед, като знам, че иначе трябва да уча. Не знам всъщност в подготвителна група имат ли домашни.
Ами той е на 5 години.
Не са му давали домашни освен ако не е успял да довърши някоя картинка за оцветяване.
Но понеже не е доста голям още си спи на обяд.
Иначе е кисел през останалото време до като дойде време за лека нощ.

# 18
  • София/Севлиево
Големият някъде на 8-9 години,малкият още спи и се надявам до първи клас поне да е така.Ние с ММ също спим на обяд(имаме тази възможност).

# 19
  • Банско
От три годишен не спи, сега е на 7 почти. Никога не съм държала на този сън. Ако му се спи си ляга сам. Вечер ляга в 21:00 най-късно а сега имаме бебе и даже 20:30 всичко ляга. Е ние с таткото не. Но мойте деца са много рано лягащи и двамата и са от спокойните и мудните, няма явно палави и будни в нашите родове.

# 20
звярът имаше проблеми със съня.. преди да стане на 4 нещата се бяха влошили още повече. след като и в детската градина споменаха пе като дойде време за сън започва да се мотае, пробвахме без обеден сън вкъщи през уикенда. в градината спря да спи, но не пречи на останалите, лежи си кротко и учителите не се оплакват. понякога там подремва, а в някои случаи и спи, но по-скоро инцидентно. вкъщи отказва. ние като я видим, че е изморена, предлагаме да дремне, но изключително рядко приема.
откакто спря да спи по обед, заспиването вечер стана доста по-лесно и дънят й като цяло се подобри. за съжаление, когато спи в градината, заспиването вечер е кошмарно.
през уикендите ( и ваканции и боледувания) и когато не спи в градината, заспива около 9:30 и става (почти) безпроблемно в 7. скоро става на 5 години.

# 21
Единия ни син спря много рано. Мисля, че беше на 2 год и няколко месеца. Следобедното приспиване отнемаше по час-два, не заспиваше винаги, беше мъка. Вечерния му режим също се беше объркал. Изчаках да видя дали не е временно, но не беше.
Сега е на 4, случва се инцидентно да заспи. Дори 15 минутна дрямка му обърква вечерното заспиване и правя всичко по силите си да го избегна.

Общи условия

Активация на акаунт