Ниско либидо по време на бременност

• 271
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!

В 20 г.с. съм и ме притеснява, че желанието ми за каквото и да е сексуално просто се изпарява и към този момент е несъществуващо.

Не знам дали е нормално от бременността, проблем с хормоните ли или какво. Мъжът ми не е като да не си иска, но дори и да му кажа, че от утре няма да правим нищо докато не се роди бебчо, няма да повдигне темата повече и ще е изключително разбран, така че изключвам и фактор, в който може той да ме притиска и да ми повишава тревожността.

Ходя си на контролни прегледи при ендокринолог, всичко си ми е в норма. Съответно пия Еутир0кс възможно най-ниската доза, приемам фолиева киселина и витамин Д. Четох на доста места, че може да се повлияе от тези неща също, затова го споменавам.

Преди да забременея не е като да нямах желание, но не е и като да беше изключително силно. Тогава обаче, поне с яденето идваше апетитът...Сега нито ми се иска, нито го усещам както трябва. Придържаме се в поза, в която ми е комфортно на мен, без да ме боли нищо. Има го лекото притеснение, че може да навредим на бебчо, но чак пък нищо и никога да не ми се прави?!?

Не е и като да нямам от време на време сънища и после да искам, но е мнооого рядко...

Та, с моите дълги обяснения, не знам дали ме разбрахте, но притеснението ми е дали е нормално, дали някоя друга от вас е преминавала през същото, възвръща ли се после (хаха)? Просто все чуденки от този род.

Благодаря ви:innocent:

# 1
И аз бях така, от както видях теста, че е с 2 чертички ще кажеш, че изведнъж всяко желание за секс се изпари. И аз преди да забременея нямах огромното желание, а мъжа ми по принцип си иска постоянно, но както казваш с апетита идва яденето. Но като забременях и мъжа ми не си е искал, явно и той има някакви притеснения. Бях някъде в 30та седмица когато не знам от къде ми дойде желанието и го правихме 2 пъти само и това беше след това изобщо пак никакво желание. Няма от какво да се притесняваш и особено щом той проявява разбиране. Нормални са тези неща. При някои жени изобщо не изчезва желанието даже и се увеличава. Сега съм в 36та седмица и въобщее не ми се мисли за такива работи честно казано 😃 спокойно, всяка жена и всяка бременност е различна ❤️

# 2
Абсолютно нормално е. На мен желание ми дойде след 30та седмица някъде Smiley А след като родих либидото ми падна стремглаво. Някъде след 5тия месец от раждането на детето усетих някаква нормализация, но при всички жени е различно. Има такива, които цяла бременност си искат и после веднага след раждането Smiley

Общи условия

Активация на акаунт