Казус с детската градина

• 1 498
  • 85
  •   3
Отговори
# 75
  • София
Danytarg, не ми отговорихте на въпросите. Подозирам защо.
МамаРу точно вие трябва да сте наясно за вредите едно дете да се чувства изоставено. Че детето не е чувал с картофи, който да захвърллиш още преди 7:00 и да го вземеш 18:55(като магазините, нали). Да сте наясно, че има нула смисъл едно дете да седи самичко в детската градина. Нямаше нужда и да ми обяснявате как стоят нещата в детската градина. Напълно съм наясно, дори повече и от вас. Имам достатъчно информация от "кухнята", че и отвъд нея.
Авторката е поредния родител(не е първият, няма и да е последният сигурно) с претенции, който си мисли, че цялата детска градина трябва да се върти около нея. За жалост ще го отнесе детето. Не забравяйте, че там работят хора все пак и тези хора си имат проблеми понякога, не са ви роби.

# 76
Не забравяй, че тези хора са на работа. И, като са на работа, имат задължения, вкл. и работно време.

От подобна философия като твоята е положението да се вземат децата в 16 ч. Какъв е проблемът да стоят до 18 ч. и да се занимават с нещо, че не ми е ясно? Детето не се чувства изоставено, тъй като е наясно, че майка му ще дойде да го вземе вечерта. Каква е разликата дали ще го вземе в 16 или в 18 ч. за това "да не се чувства изоставено"? Ако смяташ, че дете в градинска възраст има яснота за часове и време, не е така.

Ама точно лелките минават с този рефрен, защото им се позволява. И са свикнали да си тръгват в 16 ч., въпреки че работното им време е до 19 ч. и на мен да ми се позволява да си ходя три часа по-рано в течение на години, и аз ще надигна вой, ако трябва да работя до последно.

И пак казвам - това не е благотворитеност, нито правят лична услуга на някого. Те са на работа, за което им се плаща от всички нас като общество.

# 77
  • SF
чурек, ние не си захвърляме картофите и не ги купуваме с чували, освен ако нямаш други наблюдения за нас.
Ти познаваш ли майката? Че ти пък на този въпрос не ми отговаряш. Аз мисля, че я познаваш много добре, защото знаеш подробности, които не са споделяни в темата. Но ти пък не забравяй, че форумът е анонимен и не може да вадиш факти от личния живот на хората и да ги публикуваш. Тук ти се казваш чурка, тя е danitarg, ползват се фалшиви имена с причина. Не нарушавай правилата на форума! И не го забравяй при всеки пост, който изпускаш, Ок?

# 78
  • Варна
Който е безгрешен, пръв да хвърли камък, казвам аз.

# 79
  • София
Точно, защото работят хора, следва да спазват правилата и да не си пренасят проблемите върху работата.
Човек без проблеми няма, но, който иска да получава заплата, следва и да подхожда професионално. На който личните проблеми са по-важни в работно време, да подава молба за напускане и да си урежда живота. Всеки сам си избира професията и никой не работи насила.
И не вярвам детето да стои само и изоставено в групата без нито едно друго дете от 7 до 19 ч.
Децата в градината не са захвърлени. Точно обратното. Там са с цел да са сред себеподобни и да получават социални умения.
Време е да има еднакъв ред навсякъде и да премахнат диапазоните за водене и вземане. Тогава и децата ще са по-спокойно, и родителите също.

# 80
  • SF
Е, чурек  ще го хвърли!! Малко ли камъни хвърля.

# 81
чурек, работила съм на десетчасови смени. Компенсирала съм през другото време. В групата на детето ми редовно децата се вземаха до 18 часа, това, че аз съм си вземала детето две вечери в 18:15 не е било драма нито за него, нито за учителките му. Работното време на учителката е шест часа на ден, не три. В градината на малкото дете и да няма деца НЕ си тръгнаха преди края на работния им ден. Родителят се налага да работи, детето е задължително на градина от четиригодишно. Работният ден в България не е четиричасов, а осем часов. С обедната почивка и времето за път - 9:30-10 часа. Детето ходи на градина четири години. Занималнята в училище не е задължителна и може да седи у дома и да се готви само, в градината няма такива екстри.

# 82
Веднъж бях при директорката и се зачетох в графика. Втора смяна от 11 мисля че беше. От 11 до 4 това са 5 часа. Хайде 4 и 30. Е, в един момент ще ги направят на една смяна.
И аз бих била доволна да се прибирам час и половина по-ран,ни от това и те ще пострадат.

# 83
Този графикът е удурдисан явно, за да затворят в 16:30 и да отработят по 6 часа смяна. Ама айде няма нужда от 7:00-13:00 и 11:00 - 17:00. Сега, ако учителката пътува до село от града и няма транспорт след 16:30 да я разбере човек, че като е втора смяна няма как да си отиде у дома. Но едва ли казусът е такъв. То може и да няма с какво да дойде за първа смяна от 7:00 и да идва в 8:30 тогава?

# 84
  • София
Това са договорки с директорката кога да я пуска, а не с родителите.

# 85
И е задължение на директорката да осигури педагог за останалото работно време.

Общи условия

Активация на акаунт