Казус с детската градина

• 4 342
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
чурек, работила съм на десетчасови смени. Компенсирала съм през другото време. В групата на детето ми редовно децата се вземаха до 18 часа, това, че аз съм си вземала детето две вечери в 18:15 не е било драма нито за него, нито за учителките му. Работното време на учителката е шест часа на ден, не три. В градината на малкото дете и да няма деца НЕ си тръгнаха преди края на работния им ден. Родителят се налага да работи, детето е задължително на градина от четиригодишно. Работният ден в България не е четиричасов, а осем часов. С обедната почивка и времето за път - 9:30-10 часа. Детето ходи на градина четири години. Занималнята в училище не е задължителна и може да седи у дома и да се готви само, в градината няма такива екстри.

# 76
Веднъж бях при директорката и се зачетох в графика. Втора смяна от 11 мисля че беше. От 11 до 4 това са 5 часа. Хайде 4 и 30. Е, в един момент ще ги направят на една смяна.
И аз бих била доволна да се прибирам час и половина по-ран,ни от това и те ще пострадат.

# 77
Този графикът е удурдисан явно, за да затворят в 16:30 и да отработят по 6 часа смяна. Ама айде няма нужда от 7:00-13:00 и 11:00 - 17:00. Сега, ако учителката пътува до село от града и няма транспорт след 16:30 да я разбере човек, че като е втора смяна няма как да си отиде у дома. Но едва ли казусът е такъв. То може и да няма с какво да дойде за първа смяна от 7:00 и да идва в 8:30 тогава?

# 78
  • София
Това са договорки с директорката кога да я пуска, а не с родителите.

# 79
И е задължение на директорката да осигури педагог за останалото работно време.

# 80
  • София
Аз съм единственият, който не хвърля камъни в темата и мисля за детето. Всички останали направихте планина от камъни върху лелките. А то май не е баш така, както го мислите. Официалното им работно време е намалено, което говори или за кадрови проблем или за финансов проблем или за двете. Обаче майката иска да се върти градината около нея. Позитивите за едно дете да седи само с лелка са равни на нула.

# 81
  • SF
Не говори от името на майката. Ако иска такова нещо, сама ще ни го напише. Тук може да споделяш само за себе си. Останалите участници във форума сами си споделяме желанията и намеренията си.

# 82
  • София
Явно наистина познаваш пряко авторката и имаш общо с въпросната градина?
На какво законово основание работното време е намалено до 16 ч.?
Родителите били ли са уведомени, когато са си записвали децата?

# 83
В коя община е тази градина с работно време до 16 ч.? Интересно ми е, понеже противоречи на много правила и наредби. Не ме касае пряко, но е хубаво да се провери и да се пуснат съответни сигнали за нарушения.

# 84
  • SF
Измишльотини! Не обръщай внимание.
Надали точно пък тази детска градина е с намалено работно време до 16 ч. Дори не знаем кой квартал се намира, за да сме обективни по отношение на работното й време.

# 85
  • София
Нито познавам авторката, нито знам детската градина. Просто познавам системата. Знам и как разсъждават новите майки в градината. Като по калъп са. Ще я видим майката дали ще се тюхка за ранното взимане от детска градина като почне градинския сопол и на двете й деца. Тогава ранното взимане ще е най-малкият проблем на авторката.
В коя община е тази градина с работно време до 16 ч.? Интересно ми е, понеже противоречи на много правила и наредби. Не ме касае пряко, но е хубаво да се провери и да се пуснат съответни сигнали за нарушения.
Четете хубаво темата! Официалното работно време е до 17ч в тази градина(според авторката). В 16ч й се обадили да си вземе детето, защото било последно и плачело(от първият коментар на авторката).
Пак повтарям, защото не четете. Щом е с намалено официално работно време значи градината има или финансов или кадрови проблем или и двете. Може да работи полулегално градината, защото алтернативата е да бъде затворена, нещо, което авторката и другите родители едва ли искат.

# 86
  • София
Ние не само четем, но знаем и разпоредбите.

# 87
Пак повтарям специално за теб , чурек, понеже явно не знаеш, че детските заведения имат работно време съгласно нормативни документи и няма такова нещо като "намалено работно време заради проблеми". Нито пък има полулегална градина (хахахаха). Има просто мързелив персонал, свикнали да си тръгват в 16-17 ч. и им се нарушава комфорта.

Може би ти трябва да попрочетеш малко преди да се изказваш неподготвен.

# 88
Нито познавам авторката, нито знам детската градина. Просто познавам системата. Знам и как разсъждават новите майки в градината. Като по калъп са. Ще я видим майката дали ще се тюхка за ранното взимане от детска градина като почне градинския сопол и на двете й деца. Тогава ранното взимане ще е най-малкият проблем на авторката.
Четете хубаво темата! Официалното работно време е до 17ч в тази градина(според авторката). В 16ч й се обадили да си вземе детето, защото било последно и плачело(от първият коментар на авторката).
Пак повтарям, защото не четете. Щом е с намалено официално работно време значи градината има или финансов или кадрови проблем или и двете. Може да работи полулегално градината, защото алтернативата е да бъде затворена, нещо, което авторката и другите родители едва ли искат.
До 18.

# 89
Авторке, освен ако градината не е частна (каквато явно не е), работното време е до 19 ч.

Общи условия

Активация на акаунт