Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 751
  • 761
  •   2
Отговори
# 375
  • sofia
Мона наистина иска да отиде на конкурса, работи за това, готви се и хората от родния й град я подкрепят. Мисля, че от всички 15 снощи, не повече от 5 наистина искат да участват.

# 376
Мона като цяло беше недоволна от изпълнението си. В момента щом приключи си пролича, че се е чула, че пя зле. Понасили се да се усмихва, но беше доста изкуствено за мен.

Признавам, че никога не съм чувала за тази “стара българска мома” както тя се изрази когато обясняваше за символиката на плитката, но на база на снощното ѝ изпълнение, не бих я подкрепила никога.

# 377
Значи дотук само 3 държави ли имат вече избрана и готова песен? Молдова, Малта и Люксембург?
Засега 5, но все още е януари:

Albania   - Alis - "Nân"
Luxembourg   - Eva Marija - "Mother Nature"
Malta - Aidan - "Bella"
Moldova    - Satoshi - "Viva, Moldova!"
Montenegro - Tamara Živković - "Nova zora"

# 378
Да, мерси:) Тъкмо идвах да се поправя, че и Черна гора и Албания имат песни.
Албанската и тя е доста добра, някак епична. Черногорската бива, ама певицата много се напъва и крещи по всочините.

# 379
  • sofia
Само песента на Малта ми харесва до тук, за певицата на Люксембург бих поспорила дали въобще може да пее. Молдова са забавни, изпълват сцената, запомнящ се рефрен, но песен без особена музикална стойност

# 380
Хареса ми много Мона, единствената стилистично издържана от-до. Прекрасен глас също

Мома от миналите времена не е като “стара българска мома” 😄 ма ще се оправи момичето.

Хубав глас, това е достатъчно

# 381
Тази теза "Щом на мен не ми харесва, значи има конспирация" е много симпатична, но в колко случая реално е вярна... От три гласа, за които знам, че са пуснати снощи за конкурса и трите са за Мона. Единият е моят. Нямам нищо общо с Кюстендил. Чух ѝ песента като музика на танцов спектакъл преди време и много ми хареса. Наистина е популярна в тази възрастова група, в която ZZ Top вече не са. Има песен с два милиона показвания за седем месеца в ютюб, а дуетът ѝ с Роби има 2,7 милиона за четири месеца. С което никого не искам да убеждавам или агитирам. Просто казвам, че момичето не пада от небето и всъщност има реална основа да вземе толкова гласове.

# 382
Снощи за първи път чух някои от кандидатите. Явно не следя много новите звезди. Blush Останах изненадана от зрителския вот, защото мислех, че някое от по-известните лица ще е на първо място, все пак си имат фенска маса.. Но съм доволна. На мен Мона ми допадна и като глас, и като визия. Бих я подкрепила на финала, но все пак първо ще изслушам няколкото нейни песни, които съм пропуснала. Хич не ми се иска да изпращаме до болка омръзналите ми Дари и Михаели. Честно казано не ми харесаха изпълненията им на живо. Досега успехите ни са били когато сме изпращали по-ненашумели изпълнители ( към датата на явяването им). Мисля, че Мона има потенциал, но много зависи каква песен ще й направят. Другите, които ми допаднаха бяха Innerglow.
На финала също няма да са с песните за самия конкурс, така ли?
П.С. Оказа се, че съм чувала "Сила", но не съм знаела кой я пее. Blush Определено ще гласувам за нея. Въобще не ме дразнят етно елементите. Напротив, а мисля че се харесват и на аудиторията на Евровизия.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 15:12 от Bobby®

# 383
Е сами пишете, че няма да чуем песните на финала, сега пък за “Сила” ще гласувате.

# 384
Написах, че ще гласувам за Мона, не за “Сила”. Просто “Сила” е първата нейна песен, която ми излезе в YouTube и се оказа, че съм я чувала. Мислех, че не съм чувала нищо нейно. А с кои песни ще са, нямам идея. Затова попитах.

# 385
  • Варна
Има ли някъде качено снощното предаване? Не успях да догледам.

# 386
От представилите се снощи реален шанс има единствено Мона. Силен и чист глас, който да я отличи. Дано й напишат добра песен и се представи достойно с представянето й.

# 387
Мона снощи беше много зле вокално, ако не и най-зле от всички. Сама го усети, пролича си по изражението ѝ.

Не я харесвам, банална ми е с фолк мотивите. Интересно ще е, ако тя е избраницата, а ѝ напишат песен в друг стил, как ще се справи.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 19:50 от IriS`

# 388
Ако ще изпращат Мона, най-добре да я оставят сама да си напише песента или да работи, с когото работи досега, за да запази стила си.
Същата ми е надеждата и ако изпратят Innerglow или Прея.
Но както е тръгнало, май ще изпратят някоя от Дарите или Михаелите, така че няма значение.

# 389
Врабец, гледа ли снощи? Защото ако си, щеше да знаеш, че само една Дара и само една Михаела се класираха.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 17:41 от IriS`

Общи условия

Активация на акаунт