Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 299
  • 761
  •   3
Отговори
# 510
  • sofia
Големи конспирации за този вот😀 Чак църкви едва ли са организирали за Мона. Достатъчно е да я подкрепят  от родния й град , както и от университета, в който учи . НбУ активно я подкрепят още от лятото.

# 511
  • София
На мен ми харесва песента на Мона, както и тази ѝ с Роби. Даже още преди месеци в някоя тема го бях написала, че ми се струва, че може да е подходяща за Евровизия. На първи кръг обаче не ми хареса, твърде млад артист е още, притеснява се и не се справи добре. Смятам, че ѝ е рано.

Харесвам и песента на Прея, не знам обаче в каква стилистика биха ѝ направили, ако спечели. Прея е ефектна, има опит и не се притеснява, мисля, че би била добър избор.

Дара може да пее, но понякога е колеблива и е възможно да изфалшивее. Би имала интересно представяне. Любима ми е Thunder.

Мишето е най-стабилна вокално, но никога не ми е била ефектна, каквото и да направи. Последната година все е по гащи и пак няма отзвук. Кристиан обаче също не беше, но блесна с изпълнение. Така че, ако нацелят песен, може да се получи супер.

Инърглоу мисля, че нямат шанс, но пък много хора чуха за тях, което е добра възможност.

# 512
Тоест, има ли все пак източник на тези твърдения за Мона?

# 513
Може ли да посочите източник на информацията за Мона и споменатата църква, моля?  
А защо трябва да има източник? Някои неща са част от личния живот и не е задължително да имат източник. Кой на каква църква xоди.. по принцип си е негова работа. Освен в жълт таблоид, няма как сериозна медия да пише, че някой си певец xоди в някаква си църква (което не знам защо се заклеймява, по принцип... В целия xристиянски свят, в Европа, Северна и Южна Америка, в Африка и Австралия, xората си xодят на църква. При нас и в бившия СССР това е нещо странно и чуждо. В Албания също, нали и там религията беше забранена над 50 години).
Скрит текст:
Например телевизия БГ+ излъчва всички служби на църква Пробуждане, че и ги повтаря, а и в блоковите предавания Цвети Радойчева кани гости от църквата, неделната служба е над 2 часа, пуснете си утре по обед и може да видите Миро и още познати физиономии. Един кратък преглед на ютюб канала (Awakening Church) показва и изпълнения на Венци Венц, и на Pavell... дуети на Миро и с двамата, с Теодора Асенова - жената на пастора Максим Асенов и т.н. Песните обикновено са чужди, американски, с български текст и изобщо не звучат лошо. Ето пример. Поп музика, не са разни госпели...
Миро публично е казвал в интервю, че от 14 годишен е протестант, това означава.. от 1991 година. Но това си е негов избор дали да го споделя или не. Той и за алкохолната зависимост е разказвал в интервюта. Така че...негов избор е да разкрива.

При Мона няма лошо, че е член на църква, а че очеизвадно има някакъв солиден финансов гръб, дали някой бизнесмен, дали богати родители и тези платени реклами във ФБ, Инстаграм и т.н. просто дразнят и нас, зрителите, и част от участниците (с един от тяx си говоря всеки ден и е казвал, че всичките участвали миналата събота са били наясно за кампанията на Мона). И може би това е един от поводите журито да я пореже с оценката. Отделно е и самото й изпълнение, което беше далеч от перфектното.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 12:30 от diziler

# 514
Какво значение има, че е член на църква? Членовете на църквата нямат право на глас ли?

# 515
Имат, естествено. Аз с това си обяснявам масираността на вота.
Врабец, моя източник е моя приятелка. След което аз потърсих в интернет и ми излязоха резултати от AI.

# 516
Сектантските църкви са много единни и много яко се подкрепят. Така че не се учудвам от високия зрителски вот.

# 517
Оф да не се изказваме така ограничено за някакви протестантски църкви. Не сме 90-те с невежеството и “сектите”, когато се излагахме с католическите и евангелски черкви, слагайки ги под тоя знаменател.

Все ми е едно ходи ли или не Мона на църква и каква деноминация е.

# 518
  • Пловдив
Всъщност не е все едно. Наблюдавайте гласуването онлайн довечера. Миналият път още в първите секунди на гласуването Мона имаше 4000 гласа. Като казвам първите - да кажем първите 10 секунди. Никак не изглежда нормално и никак не е равен старт, даже аз мислех, че е някаква грешка на БНТ.

# 519
Никой не видях да се изказва ограничено за протестантските църкви и техните учения и практики. Това, че се подкрепят, не е лошо. В случая обаче не е справедливо - заслужава, не заслужава, дай да гласуваме, защото е наше момиче.

# 520
Бяха наречени сектантски, четете всички мнения, преди да кажете “никой”

Да ходят където си искат, певците - и какво ако са будисти или мюсюлмани. Няма защо да намесваме религиите. То по тая логика, да се сърдим ли на етническите певци за някаква принадлежност към общност, дето щяла да гласува за тях.

# 521
Сектантските църкви са много единни и много яко се подкрепят.
Защо да са сектантски? Много странно лепване на етикети.  Това, че са малцинство у нас (1.1% според последното преброяване у нас, от 2021) не означава, че протестантската църква е секта. То по тази логика в САЩ и Южна Америка православната църква е "сектантска", защото е малцинство.
Скрит текст:
Според преброяването от 2021:
Православни 59%
Нерелигиозни, атеисти, не посочили отговор в графа "вероизповедание" 28%
Мюсюлмани - сунити 10.9%
Протестанти 1.1%
Католици 0.6%
други: (мюсюлмани шиити, мормони, юдеи, арменска апостолическа църква) - под 5%.

Между 1/4 и 1/3 (28%) са нерелигиозните и атеистите у нас. Картинката е ясна. Естествено, като се маxнат тези 28% и останалите се приравнят към 100% резултатите вече са други.
А това, че се подкрепят някои, защото е "наше момиче" или "наше момче", това може да го има на база колеги, семейство, приятели, политически пристрастия, футболни пристрастия и т.н.  Ако е от партията X ... и членовете и симпатизантите на тази партия може да гласуват... това не е забранено.

Относно гласуването миналата събота, аз го наблюдаваx, Дара водеше в първите 10 мин. Чак накрая Мона я изпревари.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 15:12 от diziler

# 522
Реално висок зрителски вот имаше и Дара, а не е като да го заслужаваше на база пеене.

Една бърза справка в Спотифай показва, че най-слушани от участниците в България към днешна дата са :

1. Молец (18то място)
2. Фики (23то място)
3. Мона (75то място)
4. Дара (88мо място)
5. М. Филева (128мо място)
6. М. Маринова (139то място)
7. Д. Екимова (162ро място)

Останалите ги няма в топ 200.

# 523
Тая църква е окупирала целия българския шоубизнес май. Преди години сякаш се задоволяваха с това да привличат вече известни личности към каузата си - аз поне се сещам за Миро, Любо Киров, Кънчев. Онзи религиозния от Под Прикритие май също имаше директна връзка с тях.
Различни църкви са.

Със сигурност има организиран вот при Мона и за мен лично няма значение дали са от църква, платени, AI генерирани, но достатъчно време следя конкурса и се интересувам от музика, за да мога да различа органичен вот.
Дара е доста по-популярна, от повече време на сцената и от много години е спрягана за участие (за мен само от хора, които не следят конкурса, но както и да е) и не можа да се пребори с нейния вот. А в същото време в Ютуб - 2 милиона на най-слушаните ѝ песни.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 15:44 от Clouded

# 524
  • България
Аз не харесвам религиозни организации, които събират десятък и облъчват невярващите да влизат в техните "църкви" посредством финансови средства и "благинки". И без това не харесвам Мона, намерих си още едва причина с нейната секта.

Общи условия

Активация на акаунт