Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 388
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Не съм сигурна, че ако някога спечелим, ще бъдем в състояние да организираме конкурс с мащаба на Евровизия.

По време на детската Евровизия, на която бяхме домакин, имаше изключително много проблеми в реализацията, включително се наложи да идват най-различни чужди екипи да оказват помощ, защото не можехме да се справим сами. За публиката много неща остават скрити, тя си гледа само шоуто, но зад всичко това стои наистина много сериозен финансов, технически и човешки ресурс, с който ние определено не разполагаме. И то при значително по-малкия мащаб на детската Евровизия.

За изданието през 2024, община Малмьо е отпуснала 4,5 милиона евро, а националната телевизия е участвала с около 12 милиона евро.
За изданието през 2025 само община Базел е отпуснала 38 милиона евро, а националната телевизия е участвала с още 22 милиона евро. 

Не мисля, че София и БНТ могат да отделят каквото и да е, без протести по въпроса. Евровизия не се ползва с особено добро име, така че не би могло да се превърне в някаква обединителна кауза за реклама на града и държавата.

Разсъждавам си просто.

# 481
Така описано то и аз няма да искам да сме домакин.
Не може ли ако спечелиш да отстъпиш домакинството след това на друг, ако има желаещи?

# 482
Да, тя борбата беше между тях двамата.
Имам някакъв спомен, че преди финала на португалеца излезе сестра му (на сцената или беше видео?) да обяснява колко е болен, как не се знае дали ще оживее изобщо...
Това е сериозна лична драма. С риск да изглежда безчувствено, но не мисля, че е редно да се споделят подобни неща.
Доколкото виждам, все още си е жив Салвадор...Явно са наблегнали малко повече на заболяването му (не че съм изненадана), дали това е било решаващо за първото му място не мога да коментирам.

# 483
Претърпял е сърдечна трансплантация след конкурса.
Сериозно си е било.
На мен винаги ще ми остане съмнението, че той спечели не толкова заради песента.
Но пък като се замислиш други по какви причини са печелили...🤦
Просто мен ме е яд, защото конкретно Кристиян тогава имаше шанс да спечели.

# 484
За Кристиан (или по-точно за екипа ни тогава) се говореха доста неприятни неща от бекстейджа и влогърите. Салвадор го беше споменал изрично като единственият от всички, който му е направил лошо впечатление и не го е поздравил за победата. Май не сме оставили чак такова добро впечатление.
Салвадор имаше хубава песен, добре изпята и заслужено спечели. Португалия кога и с каква друга песен може да спечели изобщо. Тогава им беше времето. Малшанс просто.

# 485
Истината е някъде по средата със Салвадор от Португалия. Имаше диви конспирации, че тотално е измислена болестта му, което не е така. Действително страда от сериозно сърдечно заболяване, но и определено го използваха, за да засвирят по струната на съчувствието и съжалението. Със сигурност не беше на месеци от смъртта както практически се изказваха по време на тогавашната Евровизия.

За мен по-скандалното е, че той толкова се навираше да печели с очевидни ПР прийоми, а в същото време от ден първи на победата говори за конкурса с пренебрежение и да не кажа омерзение. Не, че Евровизия няма проблеми, но като толкова се навираше да печелиш, ми идва доста нелепо да се държиш към конкурса с пренебрежение. Това беше по-голямата причина Костов да трябваше да спечели Grinning

Аз и тук не желая същото да се случи. На хартия много харесвам Керана - мисля, че е талантлива певица, може да пее, интересна визия и стил, но като им гледах едно участие на нея и музикантите й, как се лигавиха и с някакви половинчати фрази говориха за Евровизия, просто не виждам какво се бутат на конкурса хора, които виждат Евровизия като под нивото им. По-добре да се прати човек, който ще се кефи на възможността и мястото, където е.

# 486
Точно така е с Керана и космонавтите.
Не знам дали не беше една от сутрините при Любенов това интервю. И на мен ми направиха лошо впечатление - никога не са гледали Евровизия, не я харсват, едва ли не само загубеняци са там...а защо се завират да участват? По този начин плюят на себе си. Да отидеш да участваш в конкурс, за който мисиш, че е смешка, какво говори за теб? Че си безпринципен.

Не знаех, че Салвадор е плюл по Евровизия. Изкара си там цялото здравно досие на показ, за да го съжаляват и накрая ще се прави, че му е под достойнството...пфф.
А че Кристиян я прие супер тежко и неспортсменски загубата - факт. Но той си беше един пренавит дечко тогава.

# 487
Какви неприятни неща са се говорели за екипа ни? Thinking Кристиян много искаше да ни донесе победата, а и му беше кофти, че за пореден път в състезание остава на 2-ро място.

В събота гости на националния ни финал ще са азербайджанеца от 2011, малтиеца и албанеца за тази година, както и Невена Цонева и Иво Димчев. Tada

# 488
В събота гости на националния ни финал ще са азербайджанеца от 2011, малтиеца и албанеца за тази година, както и Невена Цонева и Иво Димчев. Tada
Супеееер! Двете песни, които ми харесват дотук, от излезлите.
И ще видим конкуренцията как се справя на живо.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 20:37 от MondoCane

# 489
Ооо, може ли веднъж БЕЗ Иво Димчев? Това същество защо навсякъде се вре?
Иначе браво за Елдар Гасимов, как пък се е навил да дойде...
А другите двама, които са от тази година имат далавера да гостуват навсякъде, за да се рекламират и евентуално да гласуваме за тяx.

# 490
  • София
...
Иначе браво за Елдар Гасимов, как пък се е навил да дойде...
...
Ами нали трябва да си направи промоцията пред бъдещите гласоподаватели.

# 491
Не знаех, че Салвадор е плюл по Евровизия. Изкара си там цялото здравно досие на показ, за да го съжаляват и накрая ще се прави, че му е под достойнството...пфф.
А че Кристиян я прие супер тежко и неспортсменски загубата - факт. Но той си беше един пренавит дечко тогава.
Въпреки това, това не дава повод на екипа на Собрал (или самият той) да коментират - камо ли да повтарят - как Кристиян не е отишъл да го поздрави...Това също е доста неспорстсментско, особено след като си спечелил конкурса.😅

# 492
Някакъв фен е направил това прокълнато нещо Joy

Само една татуировка на Ботев или Левски липсва ,за да стане още по-патрЕотично  🇧🇬

# 493
Невена Цонева нали само ще пее като гост, че мисленето и говоренето не ѝ се отдават?

Ново жури обявиха ли?

# 494
  • България
Какви неприятни неща са се говорели за екипа ни? Thinking Кристиян много искаше да ни донесе победата, а и му беше кофти, че за пореден път в състезание остава на 2-ро място.

Малтийчето е хубаво, албанчето - не. Песните им са бутафорни. Ще се гледа заради Иво Димчев.

Това състезание не е фолклорен фестивал.

Общи условия

Активация на акаунт