Пазаруване от Amazon- тема № 111

• 55 015
  • 523
  •   1
Отговори
# 510
Ако не успея да взема пратката от Еконт и я върнат към Амазон, ще ми върнат ли парите безпроблемно?
Да

# 511
  • Варна
В контекста на последния пост да питам нещо с доставката на Еконт. Има някои квартали, в които Еконт не доставят. Тогава в най-близкия офис ли оставят пратките?

# 512
То и да публикувам линкове, смисъл няма, трябваше да направя скриншоти на трите различни цени, ама пусто, не се сетих. Пускам иначе в скрит текст снимки на поръчката, пък дано разплетем мистерията, че може и на друг да се случи.

Аз не виждам какво има да ти обясняват след като уреда е от външен доставчик и доставката ти ясно се вижда че е 16,33 ПРЕДИ ДДС.

# 513
Тогава в най-близкия офис ли оставят пратките?
Да. При нас не искат да доставят и ходим в най-близкия офис

# 514
В контекста на последния пост да питам нещо с доставката на Еконт. Има някои квартали, в които Еконт не доставят. Тогава в най-близкия офис ли оставят пратките?
Тъкмо идвах да споделя следното 😀Живея в село с 2000 човека жители.Поръчвам си периодично от Амазон безглутеново брашно.Съответно идваше с Еконт до адрес.Все пак и самото село е на 5 километра от Перник.Поръчвма си последния път и някой е решил, че ще ми го пратят  в Брезник, защото Еконт вече не доставяли до адрес при нас.И не Брезник изобщо не е най-близкия офис до нас има такъв буквално на отбивката за моето село.Толкова бях изумена, че ми отне много време да асимилирам, че пратката е в друг град,😀Твърдо си бях решила, че сигурно в Перник има улица Брезник и на нея има офис на Еконт.Такава улица има, но не и офис на куриера.Не знам кой го е задал този офис, защото и самите кашони не са при мен да видя какво пише, но изобщо не ми се разправяше и пратих човек да ги вземе, понеже съм на почивка.На някой човек без собствен транспорт подобно недоразумение би му създало доста голямо неудобство, като се има предвид и че пратката е 20 килограма.

# 515
Аз бих се обадила в еконт да уточня.. според мен трябва да я пренасочат, но знае ли човек 🤷‍♀️

# 516
Здравейте, някой има ли тези куфари? Дали са добри и дали цената в момента е добра? Как мислите?
https://amzn.eu/d/01tRppDx

# 517
  • София
Вижте тези в Била.
Около 60е е малкия.

# 518
Гледах преди няколко седмици в Била с точки, но май бяха само твърди. Освен ако няма нещо ново

# 519
  • софия
В Била са само твърди.

# 520
  • София
Здравейте, някой има ли тези куфари? Дали са добри и дали цената в момента е добра? Как мислите?
https://amzn.eu/d/01tRppDx
Тези също са твърди, нали са куфари, въпреки че да текстилни.
Имам малкият в Била, имам и от текстилните от преди Хг. от ОМВ (бяха около 160 лв. за два), хубави са всичките.

# 521
Тъкмо идвах да споделя следното 😀Живея в село с 2000 човека жители.Поръчвам си периодично от Амазон безглутеново брашно.Съответно идваше с Еконт до адрес.Все пак и самото село е на 5 километра от Перник.Поръчвма си последния път и някой е решил, че ще ми го пратят  в Брезник, защото Еконт вече не доставяли до адрес при нас.

Подобен случай, но нашето село е още по-малко -- 500 жители. Пратката идва от amazon.de, чрез FAN Courier и накрая Еконт. Засилена е директно в най-близкия им офис, който е на 30 км. Поразхортувах се по въпроса с Google Gemini и скалъпихме план за действие: да се свържа с Amazon Customer Support и да отправя формално оплакване, че аджеба е платено за доставка до врата, а пък Еконт шикалкавят, и че в моя конкретен случай има възможност за избор (от страна на междинния превозвач FAN Courier) на по-подходящ куриер за моето населено място -- Спиди или Български пощи (имат офис в центъра) -- предвид скорошните промени в политиката на Еконт да не извършват доставки до по-малките населени места.
Човекът от поддръжката предложи да върнат парите, но тъй като все пак преди 4 дни (в най-голямата жега!) отидох до офиса на Еконт и си взех пратката (което между другото все още не е отразено в статуса на поръчката, който е "Delivery date currently unavailable") реших, че няма да е особено коректно от моя страна. Все пак щедро ми бе предоставен ваучер за 10 EUR, който благородно приех. Simple Smile

Тъй като Amazon приема удовлетвореността на клиентите много сериозно, идеята е, че при достатъчен брой оплаквания ще посвият юздите на тоя или оня (в случая FAN Courier предполагам).
Както изглежда идната седмица, ще се оплача официално и от Express One, които вчера трябваше да доставят друга пратка от Амазон и в края на деня са променили статуса на "Неуспешен разнос" и както изглежда ще оставят пратката в някой склад/офис. Въпреки, че техния PUP е по-близо -- 11 км. смятам да мина напълно в режим "джуджето Злобарко" (в крайна сметка мога да си го позволя Smiling Imp) и да не снизходя да търся пратката си там. Така, че след като я върнат, ще поръчам същите книги отново, които, ако пак пристигнат в PUP, пак няма да потърся, и ще поръчам отново след като върнат пратката и от Амазон възстановят сумата и така до пълната победа над мизерабълниците!

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 21:41 от Ariel:disambiguation

# 522
Доколкото разбрах куриерските фирми нямат персонал и затова действат така. Аз лично реших да не се оплаквам, тъй като си мисля, че могат да ги глобят или да им отрежат договорите и тогава не знам кой ще доставя. Може да си мисля глупости, но за мен не беше такъв проблем да го взема от офис. Ако трябва да карам 30 км. определено бих се оплакала.

# 523
Доколкото разбрах куриерските фирми нямат персонал и затова действат така. Аз лично реших да не се оплаквам, тъй като си мисля, че могат да ги глобят или да им отрежат договорите и тогава не знам кой ще доставя. Може да си мисля глупости, но за мен не беше такъв проблем да го взема от офис. Ако трябва да карам 30 км. определено бих се оплакала.
Айде пак. Тоя персонал с 3 висши ли го искат? Нямали магазинери нямали складови работници. 600 000 не им се работи и се водят не работещи и не учещи. Някой се взимат много на сериозно и правят мизерии само да не работят.

Общи условия

Активация на акаунт