Mounjaro (Тирзепатид) – споделете опит и резултати! 2

• 24 501
  • 490
  •   1
Отговори
# 45
Аз имах ИР, но я оправих. Това са част изследванията ми преди да ми назначат мунджаро. Започнах от 172 94 кг. В момента съм 84 като съм зациклила от края на декември. Не мърдам и грам. Бях на 1200 1300 калории, но ги вдигнах преди 3 седмици на 1800 1900 и отново ни нагоре, ни надолу.
Взимам го само с цел отслабване. В момента приключвам писалка и ще кача от 5 мг на 7.5 мг.

Това са междинни изследвания от края на октомври месец
Трябваше началото на януари да пусна отново,но все отлагам. Вероятно другата седмица ще е.

# 46
Аз имах ИР, но я оправих. Това са част изследванията ми преди да ми назначат мунджаро. Започнах от 172 94 кг. В момента съм 84 като съм зациклила от края на декември. Не мърдам и грам. Бях на 1200 1300 калории, но ги вдигнах преди 3 седмици на 1800 1900 и отново ни нагоре, ни надолу.
Взимам го само с цел отслабване. В момента приключвам писалка и ще кача от 5 мг на 7.5 мг.

Трябваше началото на януари да пусна отново,но все отлагам. Вероятно другата седмица ще е.
И аз имах застой на 5 мг., вдигнах на 7.5 и след третата доза се раздвижиха пак нещата.

# 47
Колко време продължи застоя? Как се раздвижиха нещата? Аз съм близо 2 месеца в застой Sad

И аз имах застой на 5 мг., вдигнах на 7.5 и след третата доза се раздвижиха пак нещата.

# 48
Аз бях в да речем начален етап на инсулинова резистентност, но заради килограмите и хранителните навици. Започнах на 84.9кг, а в момента съм 67.3кг. Почти 4 месеца съм на мунджаро.
Нямам ИР .Срам не срам почвам от 89кг.на 180см
Чудесно, ще чакам да споделиш резултати.
В старата темичка бях питала дали има дами без придружаващи заболявания които използват Мунджаро за смъкване на килограми,но така и не поличих отговор.
Аз все още се колебая и ще се радвам да споделиш как се развиват нещата. ☺

# 49
Виждам, че е имало опит за създаване на тема за ретатртид, но не е просъществувала (вероятно защото още не е одобрен). Тук има ли ползващи го потребители, да си обменяме опит, резултати и (странични) ефекти.

# 50
Виждам, че е имало опит за създаване на тема за ретатртид, но не е просъществувала (вероятно защото още не е одобрен). Тук има ли ползващи го потребители, да си обменяме опит, резултати и (странични) ефекти.
Как ползвате нещо, което не е одобрено?

# 51
  • гр. София
Здравейте,
Аз нямам ИР, но бях качила кила в следствие на стрес и не успявах да сваля с диета повече от 2-3 кила. На 37 години съм, висока съм 165 съм, преди бях под 60 кила, в следствие на същия този стрес качих до към 72-73 кила и в края на август след среща с ендокринолог ми изписа Оземпик (нз дали има друга тема за него, затова пиша тук) с доза 0.5 и оттогава я слагам. Не съм имала никога нито едно неприятни усещане, гладът намаля, лекарката ми даде насока за хранене, но аз като цяло вече почти не ям (което е чудесно, защото принципно съм си foodie) и си позволявам да хапвам по малко от всичко, точно защото количеството е малко така или иначе.
Лекарката каза, че лечението ще е около 6м, видя ме един път  на третия месец с въпрос как върви и имам ли оплаквания. Към онзи момент бях свалила 10 кила, бях станала около 62-63 км с много намалени сантиметри и се чувствах чудесно като тонус и всичко (не спортувам въобще, рядко се и движа зимата). Каза ми да продължа със същата доза и да пусна изследвания в края на 6тия месец, с които да отида при нея и да обсъдим дали ще продължавам или ще го спирам и дали има някаква особеност при спирането и какво да следвам за да задържа, ако не всичко, то поне голяма част от свалените кила.
За момента съм вече 58.5 кг (купих си средно умен кантар (не е тези най - най - специалните), който мери кила, мазнини, мускул, калории, индекс), искрено Ви казвам, че рядко съм се чувствала толкова добре и щастлива, надявам се, че няма да има провал след спирането на лекраството или проблем с изследванията.
Просто исках да разкажа какво се случва при мен, защото знам, че лекраството е принципно за ИР, а аз нямам, но, ако е шанс човек да се почувства по - добре и да върне самочувствието си и здравето си, би било чудесен вариант, разбира се, под наблюдението от лекар.

# 52
Браво, Deny6!
Стискам палци да задържиш килограмите.
Сз сложих в петък вечерта първата доза Мунджаро от 2,5. На другия ден единствено ме заболя глава по обяд, но не знам дали не се дължи на това, че не успях да пия кафе сутринта.
Апетита към сладко изчезна и въобще като цяло не ми се яде, но гледам да се храня, уж се старая да има протеин. Аз тренирам в домашни условия от доста години с Руми Илиева, обаче след проблем с очите миналата година , където не се знаеше дали е Ок да има физическо натоварване и зверското натоварване от към работа спрях да тренирам. Освен всичко влизам в менопауза. Трупнах си едни кила и едни сантиметри в обиколките порядъчно 😆. От вчера поднових домашните тренировки, намам диабет, с Хашимото съм.
Ще давам отчет как вървят работите, иначе ви чета с интерес отдавна. Килограмите ще ги наблюдавам макар, че те по не са ми важни от обиколките и това, което виждам в огледалото.

# 53
  • Glasgow
Дами, а с цикъла имате ли промени? Аз имам, но не мога да преценя от лекарството ли е или от възрастта ми, преди ми беше много точен, а сега на два пъти имах 2 месечно, после закъснение, като не знам реално закъснение ли е, защото предния месец съм имала два 🤦🏻‍♀️когато попълвам формата за поръчка освен другите въпроси и обяснения има и част, че ако си на хормонална контрацепция MJ може да повлияе и да я направи негодна, но не знам това по хормонални причини ли или заради храносмилането

# 54
Моя се регулира, стана по-безболезнен и лек като цяло.
Днес си правих изследвания
Липаза 21 реф. Стойност 13 -64
амилаза 101.72 реф. Стойност  28 100
В другите няма нищо притеснително.
Чудя се дали да пиша на ендото за това минимално повишаване.
Дами, а с цикъла имате ли промени? Аз имам, но не мога да преценя от лекарството ли е или от възрастта ми, преди ми беше много точен, а сега на два пъти имах 2 месечно, после закъснение, като не знам реално закъснение ли е, защото предния месец съм имала два 🤦🏻‍♀️когато попълвам формата за поръчка освен другите въпроси и обяснения има и част, че ако си на хормонална контрацепция MJ може да повлияе и да я направи негодна, но не знам това по хормонални причини ли или заради храносмилането

# 55
  • Sofia
Какъв размер игли използвате 4мм или 6мм?

# 56
  • София
4 mm, че с 6 ми е по-гадно.

# 57
6 мм, при мен има разлика в усещането на препарата или си въобразявам.
По едно време слагах с 8 мм, но не си намерих.
С 4 мм почти не го усещах. После си сложих златната доза с инсулинова спринцовка и беше уау ефект. Реших за следващата писалка да взема 8 мм и беше по-силен ефекта. После не намирах игли в 3 4 аптеки и като намерих 6 мм се презапасих.
Какъв размер игли използвате 4мм или 6мм?

# 58
8мм не са най-често търсените и вероятно не им се държи налична кутия която не се знае колко време ще продават... Ако сте склонна да купите цяла кутия наведнъж, няма да ви откажат в никоя аптека да ви я набавят. 100 игли са в нея обаче, не са малко като бройка и като пари наведнъж.

# 59
Здравейте момичета! Изписаха ми Мунджаро 2.5 мг за месец, но лекаря ми изписа химикалка от 5 мг да си деля. Днес от вас след като ви четох разбрах, че трябва и игли да купя. Трудно ли се слагат в химикалката? Направо не знам как ще се справя с това делене на мг и иглите....ако беше обикновена спринцовка нямам проблем. Другото е, че ме е страх да нямам странични показания. 🫣

Общи условия

Активация на акаунт