Заплатите в банковия сектор на ниво офис.

• 537
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
Знаете ли в момента в София каква е стартовата заплата за един фронт офис в банка  ? До преди три години заплатите бяха ниски там ,но сега към днешна дата има ли  промяна някаква!?!

# 1
Не са високи заплатите, но има много бонуси. Плюс е, ако имате предишен опит в сферата. След изпитателния срок заплатата ще се повиши.

# 2
Не са високи заплатите, но има много бонуси. Плюс е, ако имате предишен опит в сферата. След изпитателния срок заплатата ще се повиши.

Ако човек  има опит примерно от три години  в една банка ,и реши да започне пак , според вас, ако знаете разбира се ... в кой диапазон се движи старта при започване / 1500-1800 / или / 1800 - 2200 /

# 3
  • Бургас
Познавам две жени, които работят в банка на офис позиции, в Бургас. Заплатите са около 1800-2000 лв., което за мен е по-скоро ниско, предвид натоварването.
Работата е напрегната.... постоянен поток от клиенти, всеки със своите проблеми и претенции. Лично за мен това не е добра работна среда.

# 4
Познавам две жени, които работят в банка на офис позиции, в Бургас. Заплатите са около 1800-2000 лв., което за мен е по-скоро ниско, предвид натоварването.
Работата е напрегната.... постоянен поток от клиенти, всеки със своите проблеми и претенции. Лично за мен това не е добра работна среда.
Моя позната твърди ,че заплатите били навсякъде над 2000 в банките на ниво офис ,та дори 2500 лв ?!!?Да ,със сигурност инфлацията е довела до някакъв ръст в заплатите им ,но над 2000 лв стартово ,та дори и повече .Става въпрос за София !

# 5
Поне част от банките диференцират заплатите по географски критерий, т.е. възможно е в София и да са такива. Но все пак е малко за този тип работа.

# 6
  • Melmak
Заплатите не са еднакви в София и в Бургас. Като цяло основно значение има града. В малките населени места това е добра и сигурна работа, а клиенти кой знае колко няма. Натоварването е в пъти по-малко, отколкото в София или друг голям град.

# 7
  • София
Чиста заплата от 2500 за фронт офис ми се струва нереално висока, дори и за София. Заплатите са ниски, каквото и да си говорим. Посочената заплата е по-скоро за централен офис в някакъв отдел или с разпределени по месеци годишните бонуси и допълнителни възнаграждения за празници. Вариант две: клон с удължено работно време.

# 8
  • SF
2500 брутна или нетна заплата?
Имат допълнителни стимули - бонуси за Коледа и Великден, ваучери, допълнително здравно осигуряване, за сватби, за раждане на дете. Имат допълнително дни отпуск за ненормирано работно време.
Освен това печелят и от предлагане на продукти на банките - пенсионно, здравно застраховане, кредитни карти и др.

# 9
  • Бургас
Да, вярно е, че служителите предлагат и продават банкови продукти и на мен ми го бяха казали, просто бях забравил.

Но, честно казано, да се работи в банка не ми се струва особено добра работа.

Едно е да приемеш по-ниско заплащане срещу по-малко натоварване. Съвсем друго е, ниска заплата и сериозно натоварване едновременно.
 Двете не вървят заедно..те се изключват за мен.

# 10
Незаслужено ниски предвид натоварването. 2500 чиста заплата за клон за мен е имагинерна, брутна - да, но дори това ми се вижда високо. Ако имате квалификация и желание - по-скоро кандидатствайте за позиция в централа на банка, там можете да получите израстване - кариерно, финансово и интелектуално. В клон е ок само за току-що завършили по мое мнение и го казвам като човек, развиващ се от 13 години именно в тази сфера и започнал от клон. В ОББ 2014-2015 г. заплатите в София и в малък провинциален град бяха идентични, за съжаление, възможно е практиката и в момента да е такава. Имайте предвид, че с напредването на дигитализацията служителите намаляват, натовареността обаче остава висока и много трудно можете да си вземете дори болничен (има клонове с останали по един, двама души, които трудно се заместват един-друг). Мен лично са ме карали да си пускам натрупан платен отпуск, когато съм на работа и това е в голяма, трансгранична банка, а на болничен дори тогава не се гледаше с добро око. Да, вярно, преди 10 години, но остава скандално. Ние бонуси тогава нямахме високи, по 5-6 лв. на кредит, които не бяха кой знае колко много.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 08:59 от Ambrosia

Общи условия

Активация на акаунт