Еднакви имена на братовчеди?

• 1 538
  • 89
  •   3
Отговори
# 60
Не, че не е хубаво името, ама при положение, че има толкова много деца с това име.

С А, ако държите, А(н)дриан - на галено Анди, Атанас, Анастас, Антоан

Ако пък не държите на А, изборът е огромен.

И все пак, както казах, решението си е ваше, детето си е ваше и в крайна сметка и да го кръстите Александър, леля му и родата ще свикнат. Единият братовчед ще е Сашо, другият - Алекс.

# 61
Александър е от любимите ми имена, ама в България са по трима в клас.
Антон, Борис, Виктор, Валентин, Габриел, Даниел, Емил, Захари, Мартин, Михаил, Стефан, Теодор, Филип
Турете му още едно международно и детето само ще си реши дали да е поредният Алекс или ще ползва другото име.
Александър Даниел
Виктор Александър
например

# 62
Не харесвам двойни имена. Просто няма да е Александър.

Soul, мо е единият да е Сашо, а другият Алекс, но Алекс вече е заето. Т.е. за нашето от сега се знае, че ще е Сашо. Ей това е. Вече друг е заел част от името и второто дете трябва да се напасне към останалите опции, а не към нашите или негови собствени предпочитания.

Но чух мненията ви, благодаря! Ще предам нататък и дано се разберем мирно Grinning

# 63
Аз пък си мислех, че е Константин. Много е модерно в някои страни.

# 64
Аз нещо не разбирам. Ако дядото е Александър и се очаква внукът да повтори имената му, защо дъщерята е избързала да кръсти сина си така? И как така името е неутрално, като е на практика името на баща ѝ?

# 65
Дядото не е Александър. Не знам защо се интерпретира така.

# 66
Ако те успокоява и в Зимбабве да сте, пак ще има много Александър. 😃 Много хубаво име, но всяко второ дете е Александър. Включително племенника ми. Подобно на вашия казус, майка ми предложи дъщеря ми да е Александра, което също харесвам, но й казах, че е пълен абсурд, даже я питах следващите внуци Александрина и Алексей ли да са. 😃

Има много хубави интернационални имена, мъжът ти все ще се предаде в даден момент. 😃

# 67
Ох, много го харесвам Александър, ама протъркано от употреба. Колкото и хубаво да е - не.

Ако държите на буквата има прекрасни имена за момче - Адриан, Антоан.

# 68
Не държим изобщо на буквата. Няма значение. Само да е интернационално, да няма 10 начина за изписване (за протокола Филип има 6!) и да има хубаво галено както за бебе, така и за мъж.

# 69
Даниел според мен покрива изискванията.

Мартин, Михаил също ми се струват подходящи, Кристиян също, но Михаил и Кристиян сякаш са с повече от един начин на изписване.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 15:28 от G.G15

# 70
Проговорете го и ще решите. Всеки от вас да си направи списък с имена и ще се срещнете някъде.

# 71
Ще го мислим. Имаме още има-няма 4 месеца Simple Smile

# 72
Не държим изобщо на буквата. Няма значение. Само да е интернационално, да няма 10 начина за изписване (за протокола Филип има 6!) и да има хубаво галено както за бебе, така и за мъж.
Мартин Martin
Даниел Daniel
Иван Ivan
Денис Denis

# 73
Антон - Тони - Anton
Борис - Боби - Boris
Виктор - Вики - Victor
Габриел - Габи -
Даниел - Дани, Дан - Daniel
Емил - Емо - Emil
Захари - Зак, Хари -
Константин - Тино
Мартин - Марти - Martin
Теодор - Теди -
Струва ми се, че нямат много начини на изписване, за Антон, Борис, Виктор, Даниел и Емил съм сигурна

# 74
Предлагам: Емил, Виктор, Валентин, Габриел, Давид, Теодор, Марио, Дарио, ...

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 16:32 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт