Тропеа (Калабрия) - перлата на Тиренско море

• 14 792
  • 240
  •   1
Отговори
# 225
Ново 20. На 8ми имало стачка на влаковете, а ние кацаме в 12.55. По това време няма гарантирани влакове. Сега се чудя какво да правя. Евентуално в 17.40 ще има влак, а ние сме и с 2 деца.

# 226
  • София
Yoli, благодаря за информацията - аз не я бях видяла. Ние на 08.09. трябва да стигнем от Тропеа до летището с обществен транспорт. Дано има влакове сутринта, защото трансфери и таксита са на убийствени цени. Засега сайтът на Trenitalia не дава отменени влакове, но може и да е твърде рано. Ние сме трима шофьори от четирима, но проблемът в тази Калабрия е, че не се предлагат коли под наем от Тропеа и връщане на летището. Поне аз не открих. За първите два дни съм запазила кола и специално ще отидем до летището, за да я върнем преди корабчето за Стромболи.
Yoli85, можеш да опиташ да потърсиш съдействие за трансфер от мястото, на което ще отседнете.

# 227
Миленка, доколкото четох в трениталия не публикуват промените в разписанията. Има гарантирани влакове между 6 и 9 ч. Сутрин у следобед. В останалите часове е на късмет. Имало и ремонт по линията Ламеция -Реджо Калабрия и можело да се отрази на часовете. Смятам утре да питам хазаите за съдействие. Видях, че има и автобус 2372 директно от летището до Тропеа. Може и него да ползваме.

# 228
Вчера се върнахме от Калабрия, съобщаваха, че ремонтът е от 04.09. Иначе ние не сме имали проблем с разписанията.

# 229
  • София
Ново 20. На 8ми имало стачка на влаковете, а ние кацаме в 12.55. По това време няма гарантирани влакове. Сега се чудя какво да правя. Евентуално в 17.40 ще има влак, а ние сме и с 2 деца.
Отиваш на гарата и виждаш на място, може и всичко или почти всичко да се движи и извън гарантираните часове. Такъв опит добих от последната стачка която ме хвана в Италия на 29 май.

# 230
  • София
RebelHeart, а на официалния сайт няма ли да е обявено малко по-рано? Защото нашият полет е в 13.30 и тепърва сутринта ако се окаже, че няма влак, може и такси да няма. А от 6 до 9 е също много неясно. И ще е доста неприятно да тръгнем за летището в 7.00 и да висим там повече от 4 часа.

# 231
  • сред маслини и портокалов цвят
Говорете си с хазаите(хотела) , за да имате вариант. Ние вчера се върнахме от Тропеа, имахме само 1 отменен влак за целия престой, заради ремонта на линиите в Паргелия. Но реших тогава да говоря със собственичката на B&B , в което бяхме отседнали и тя ни намери човек, който да ни закара до летището в Ламеция, ако в деня на полета ни канселират влак.

# 232
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Привет!
Ние сме в края на септември.
Къде виждате разписание на автобуси?

# 233
  • София
RebelHeart, а на официалния сайт няма ли да е обявено малко по-рано? Защото нашият полет е в 13.30 и тепърва сутринта ако се окаже, че няма влак, може и такси да няма. А от 6 до 9 е също много неясно. И ще е доста неприятно да тръгнем за летището в 7.00 и да висим там повече от 4 часа.
Моят опит показва - не. Там си излизат всички, вероятно именно защото не знаят кой точно ще реши да работи и кой да стачкува.
На гарата във Венеция ми бяха дали един линк към сайт на инфраструктурното поделение на железниците, където уж някакво време преди влака излизало дали ще се движи. Обаче нито го помня, нито го пазя 😕

# 234
https://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi
На този сайт може да се проверява за стачки на всички видове транспорт в Италия.

# 235
https://web.ferroviedellacalabria.it/ това е сайта за автобусите

# 236
Здравейте,
Благодаря за споделения полезен опит. Планирам да ползвам късните полети на Ryanair. Доколкото разбирам по това време (около 22 часа) няма никакъв градски транспорт. Ползвалите този полет къде избрахте да спите първата вечер и как се придвижите до там?
Такситата от летището на разумна цена ли са или има приложения, от които мога да резервирам?
Заслужава ли си нощувка в Ламеция, за първа вечер, с оглед, че е по- близо до летището и на др ден тръгване към Тропеа или има др по- подходящ град?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 01:14 от Viki_val

# 237
Опцията Ви е такси или кола под наем. Бяха ми предложили трансфер  от летището до Тропея за 80 евро. И май цената е ниска за тази услуга. До Ламеция Терме е 15-20 евро.

# 238
Опцията Ви е такси или кола под наем. Бяха ми предложили трансфер  от летището до Тропея за 80 евро. И май цената е ниска за тази услуга. До Ламеция Терме е 15-20 евро.

Stryper Благодаря! А дали може да не насочите към фирма,  с която да се говоря?
Според вас заслужава ли си самата Ламецея?

# 239
  • София
Привет от Марина ди Дзамброне! Пристигнахме вчера следобед и веднага се изстреляхме на плажа. Той е чудесен за мен, но наистина става бързо дълбоко и не знам доколко ще е подходящ за деца. Не че няма такива на плажа, но си трябва надзор за малко по-големите. За мъници не става. Залезът беше прекрасен!

Днес ходихме до Маринела ди Дзамброне, много е красиво, но нашият е с по-чиста вода и по-удобен за плуване. Пътечката до долу също може да е изпитание за децата. Освен това имаше доста хора и пак става бързо дълбоко. Първият плаж е може би по-плитък, но не влизах там, защото беше голяма навалица. Ще пиша повече, като се върнем, живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт