Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 19 166
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
  • София
То е безумно просто. Търсех някаква кутийка за биберони, защото с предното ги държах в техните пластмасови кутии и ми отнемаше време докато ги намеря в голямата чанта. Тези които ми харесаха на бибс са 15 евро. 15 евра за една кутия няма да дам 😂 Търсих чанта за количка, само защото е “ за бебешка количка “ мега грозна иначе 70 евра. Просто цвета й беше сходен. Не я взех, взех си от дейхман някаква, така или иначе не обичам големи чанти. Ядосах се че и в магазина сложили някакви неща на промоция на най-долния ред, аз не мога да се наведа да го видя какво е що е. Мисля си, очаква се да клекна да прочета ли, не мога да разбера. Идва една девойка “ да ви помогна нещо “ казвам да, каква е цената на това “ чакайте ще ви покажа едно по-добро “ вади ми неща висок клас. Питам я, как е разбрала че е по-добро, деца има ли “ ами не “. Видимо момичето беше на 18, предположих че няма. Ама с тия трикове “ това е по-добро “ , как го прецени 😂

Мен още ми е някакво особено, защото ви бях споделяла как всеки казваше в началото “ аз това ще ви взема , ако имате нужда от нещо кажете , да знаете че ние ще купим това и това “ Еми никой освен майка ми не е взел едно нещо. Свекървата още го играе обидена, пари щяла да даде … мисля си аз купих всичко, ако искаш дай за раждането 😂 За другите няма да коментирам, една позната “ а у аз ще ти взема шишета “ казвам й , жена не съм взимала шишета а искам да занеса едно в болницата за всеки случай, ако нещо се цедя и т.н ако не ще го ползвам да седи бибата в него. “ е спокойно то има време “ Еми купих си някъв комплект днес бюджетен.

Между другото писах в групата във фб за априлските майки и направих чат за София. Ако някоя иска да се джойне евентуално на пролет/лятото да излизаме с количките нека ми пише ще й пратя линк на лично.

# 721
Определено всичко е стаанало супер скъпо, то направо е безумно. За две години между раждането на първото и второто има разлики. Ама то и всичко останало е така като се замислиш. Добре,че този път дрехи нямам да купувам, само нещо ако много ми хареса. Поне до 1г има достатъчно дрехи.

# 722
Аз кутийки, държачи за биберони и всякакви такива дребни неща поръчах и ще поръчвам от Китай. Дори бих погледнала за чанта за количка там. Аз се радвам, че моята количка е с всичко необходимо и не се налага да търся поне това.

# 723
Бебешките неща не съм усетила да са чак толкова скъпи, макар че сумарно си става сума, може би защото дебнех на черен петък и промоции и все сравнявах, пазарувах доста и от амазон. Колички има и за по 300лв., помпи за по 20лв., шишета също има и по 3лв., така че може и тънко да се мине. И аз продължавам да твърдя, че се плаща за марката и понеже пише "бебешко", не че има някаква разлика в качеството.
Ние взехме среден клас, нищо марково, гледах да ми харесат на външен вид и да са ми удобни, можеше и по-малко пари да се дадат, но се запънах, че искам точно определени неща. Joy
Единствено и тук се бях възмущавала, че самата бременност ми излиза безумно скъпо. И ако раждането е моя лигавщина да е платено, може да се мине евтино и с държавно такова, то всичко останало е безумна скубачница за бременните - все някой си измисля повод да те оскубе с потребителска такса, обяснява ти как няма направления, а доста момичета тук сме с хронични заболявания и трябва да се следим ежемесечно. Ако прибавим и че личния и АГ-то си премятат топката "аз нямам направление, искай от следящия; аз съм минал лимита, питай личния" и трябва и частен преглед да плащаш, става забавно. Плюс медикаментите, само Фраксипаринът ми е 60лв.месечно. Като тегля чертата, болничният ми отива само за прегледи, лекари и изследвания. Радвам се, че приключвам, макар че после почва другата перачница - при нас няма педиатри по каса, така че ако се падне болнаво бебе, постоянно трябва да кихаш пак по 100лв. на преглед.

Имам чувството, че ме тръшва някаква депресия, която ще ескалира после, надявам се да е временен хормонален срив, ама... Вчера ми дадоха зелена светлина да възвръщаме половия живот, че да се улесни раждането, ама на мен направо ми се повръща при мисълта. Когато ми се правеше - не можеше, сега вече не желая. Не съм качила много килограми, засега все още нямам стрии, нямам отоци, кожата ми даже се избистри, гърдите ми се наляха, коремът ми е малък като за края на 8 месец според лекарите, т.е реално няма причина да се чувствам зле, но се чувствам като кит и ужасно отвратителна. Едва си правя някакъв смешен педикюр, триъгълникът не съм си виждала от 3 месеца, дори не знам какво правя или не правя с бръснача, проформа минавам. Joy Бебето и то не спира да рита, представям си да го направи в такъв момент... И ако сега е все тая, понеже не остана, много започва да ме притеснява последващия период. Колко ще продължат лохиите, колко ще се деформирам влагалищно(да,да, знам, че е мускул и уж се възстановява, ама не мисля,че ще е същото след 3кг, минали оттам), дали няма шевовете да подпират, ще се появят ли още стрии(че и без това си имам отпреди това), ще имам ли пак стегнат корем и гърди като преди или ще стана глиган в анцуг... И как въобще ще имаме интимност, мен направо ме е срам сега да се събличам, представям си, когато родя и тялото ми е променено..
Знам,че е много тъпо и звучи незряло, и е ясно, че ще има промени и т.н., обаче това ме срива тотално. И го мисля, и се натъжавам, и мъжът ми хич не помага - глупости били, всичко се възстановявало, дрън-дрън, не мисля, че въобще може да разбере за какво става въпрос.

# 724
  • Melmak
Аз нямам база за сравнение, че ми е първо бебе и не знам кое е скъпо и кое не за бебешките неща спрямо предишни години. Накупила съм неща, според моя джоб и мироглед. Примерно шишета взех на филипс адвент. Сигурно има и други хубави, не знам. Аз искам стъклени, за това тях.

Моят корем казват, че не е голям. Аз съм в края на осми месец, лекарката също казва, че не ми е голям, не съм напълняла много, не съм получила стрии. Това не значи, че не се чувствам като хипопотам. Гърдите ми от С станаха Д още в първия месец на бременността и сега изпитвам ужас като се приберат в какво състояние ще са. Бях си ок с размера, хич не ми трябваше повече.
За триъгълника си ходя на кола маска. Не мога да се видя добре, но козметичката върши работа.

Преди да забременея мм твърдеше, че едва ли не как можело секс?! Сега друга песен пее, не сме имали забрана, като бях с малък корем беше по-възможно. Сега егати секса… 😆😆😆

Иначе всичко е скъпо, въобще никой да не ми обяснява какво било по зк и тн! (Нямам предвид вас, а по принцип). С три-четири ехографа за цяла бременност и вечно “нямаме направления”, без специализирани изследвания и фм, една бременност хич не е евтина! Аз дори лекарства не пия, за цяла бременност съм купила едни витамини, магнезий, омега 3, дегазин, инозитол и една опаковка биозин мама (ама нещо ми писна да го пия). Понякога гавискон взимам. Като цяло това са някакви дребни неща, не са толкова много. А какво остава за жените на медикаменти, инжекции, терапии, тези пък с инвитро не искам да мисля на какво изваждане са.

# 725
При мен бременност, раждане и съхранение на стволови клетки - 12 хиляди лева.
Останалите неща, както казах, не съм ги смятала. Съгласна съм, че има помпи по 20 лв, колички по 200 лв. и т.н., но все пак и работа да вършат🤣 Не сме толкова богати, да пазаруваме най-евтиното ние с мм😅

# 726
  • Melmak
Ние няма да съхраняваме клетки.
Обаче правихме пренатален (за наше спокойствие) 1350 лв беше, феталните по около 100€, следенето на бременност от 12 седмица до края около 500€. Първоначално няколко прегледа до 12 седмица даже не помня какви пари са били. Очен, ендокринолог също около 300€.
Вече раждането в Надежда отделно..

# 727
Поскъпнали са спрямо преди 1г по това време доста неща: -шишета (стъкло филипс авент малко 20лв съм купувала на редовна, защото бях счупила наличното и трябваше спешно ново. Сега същото за 23лв взех "намалено" ), памперси, биберони, биби, някои дрехи ми прави впечатление, че са с по 5-6лв нагоре.

След предното раждане, нямах много желание за секс, не си харесвах тялото особено в началото. Корема е един пехтиест, странен..какво желание за интимност. Чак като почна да се прибира,и се приех, се отпуснах за интимност.
Отделно и с кърменето по 40-50мин (моят не беше бързо ядящ) и като знаех, че след 1ч пак ще се яде...изообщо не помислях за интимност. Трябваше да избирам сън или секс 😂

# 728
  • София
Прегледите ми бяха между 80 и 120 евро. Раждането 2к евра, пренаталния 1300 лв. Шишета взех на Филипс пластмаса и стъкло по 2 от размер. Количка взехме на изиуокър, защото ми писна всички навсякъде да са със сайбекс 😂 Люлка взехме на мамару ама беше на 50% та не се оплаквам 😂 От ЖК ми пуснаха всичко без пари като изследвания, поне там спестих. Със сина следящата директно ми пускаше изследвания във тяхната лаборатория и там беше по 150лв на курс и тя все намираше какво да ми пусне на всяко ходене. Съхранение на стволови не правихме първия път и сега няма да правим. Пращаха ми няколко пъти съобщения как щяло да има намаление, ама пак около 7-8к лева искаха.

Секса ни е забранен от 6тия месец, в момента е толкова ниско, че имам чувството като ходя че ще излезе. Мъжа не натяга положението и проявява разбиране. Мен всичко толкова ме боли, че не мога да си представя да правя нещо такова.

То има доста евтини неща, но доста често евтиното излиза скъпо. Шишета и в левчето до нас има, ама не бих взела. Просто гледам всичко на промоция. Като кажа на ММ “ намерих промоция “ вече ми се смее. Така много си бях харесала едно мече с бял шум, но не ми се даваха 130лв. Така след време го намерих в една група за без пари като дублиран подарък, чисто ново.
Винаги има от какво да се спести, ама като гледам как има биберони по 20 лв единия, клипс за биберон по 30лв, се чудя защо … какво повече ще прави. Просто някаква био еко нова марка в готина кутийка и айде. Муселинови пелени днес гледах, ами 15лв е едно парче, ако искаш да вземеш 10тина … 200лв за нещо на което ще се плюе и повръща 😂

# 729
Въпросното мече го бяха намалили във Вис виталис на 100 лв., купихме го, мм беше в потрес🤣🤣🤣🤣 Казах му, че сме спестили🤣🤣🤣🤣🤣

# 730
Аз тази бременност я карам супер икономично. Основната причина беше, че не исках толкова стрес колкото първия път. Тогава се следих на две места, имах доста притеснения, новооткрити диагнози, които частната АГ следеше много подробно, и като цяло за всяко нещо ходех и давах пари за прегледи на частно. ЖК я ползвах само за документалната част. Купувахме скъпи прехвалени неща, половината от които събираха прах и не се ползваха. Единствено спестихме от количка. Що? Не знам! Joy
Сега обратното - имам си здравословни проблеми, които съм приела и знам как да владея, и не им се филмирам излишно, следя се само и единствено по каса. Имала съм 3 платени прегледа и това бяха трите ФМ. И в сравнение с миналия път съм супер спокойна, нямам високо кръвно, храня се умерено, не прекалявам с вредните храни, което преди правех от стрес. Този път взехме скъпа количка, абе май всичко наобратно. Надявам се и бебето да е спокойно, че първото не спа до 4 г. Ревове, терори, тръшкане, бой... И все още е страшна нервачка. Сега ще видим какво ще се "пръкне" Joy
Също така този път имам и доста повече познати с деца, те препоръчват неща, които са ползвали и са доволни, така например спестихме от машинката за бял шум и взех супер симпатична, опростена и функционална от тему за 7 евро. Много неща преизползвам от каката, напр. чаршафи за кошарата и за количката, гнездо, други взех от приятелки.
Хем ми се искаше бебето да има нови неща, ама като им гледам цените и си казах защо да го правя. Чаршафчетата са си като нови, пера, гладя и стават супер. Само сравних цената на единия комплект, бях го купувала от някаква ФБ страница за 27 лева, сега е 52 Joy

# 731
Момичета, освен олио, измивен гел, крем против подсичане, пудра, крем за мице и физиологичен разтвор, нещо друго като за начало нужно ли е за бебето?

# 732
Мицеларна вода - нашата много повръщаше и й чистех лицето с памуче редовно.
Както и лосион/мляко за тяло. Не помня кое от двете беше по-подходящо за лятото, едното беше по-тежко и мазно и беше по-окей за зимните месеци. Олиото се ползва за масажи, а лосионът за всичко останало Simple Smile
ПП: Ние не ползвахме пудра, но не е излишно предполагам.

# 733
Аз залагам на измивен гел, крем за подсичане, масло за масажи след баня с по-лека формула, физиологичен разтвор и дестилирана вода за почистване с тампонче при нужда.
С първото доста изперках да чета етикети и всичко съдържаше феноксиетанол или подобни консерванти, които сами по себе си в един/два продукта не са вредни, но при повече водят до натрупване. Затова още тогава минимизирах козметиката.
Малко по-късно вкарах слънцезащитата, но по мое мнение тя е задължителна.

Btw минахме цялото семейство на бебешки перилен препарат и бях забравила колко мекичко и приятно прави прането. Направо съжалих, че съм сменила отново някога на стандартен, напудрен с хиляди аромати.

Това е в случай, че кожата на бебето е нормална и няма проблеми. Иначе се слушаш дерматолога.

# 734
  • Melmak
А обиколници в началото ползват ли се?
Аз поръчах, утре ще дойдат. Някъде четох, че не се слагали на новородени. Вярно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт