🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 11 126
  • 359
  •   5
Отговори
# 345
Roxy, благодаря за всичко, което си донесла!
Аз така и не можах да спра да гледам, за да разказвам.
Епизода много ми хареса!
Дори не съм си представяла, че срещата с "Рюя" ще протече по този начин.
Само дано Нисан продължи да вярва на Ешреф!

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 00:10 от NeZ_9

# 346
Нези, в момента точно не му вярва грам. Тя не чува думите. Той ѝ говори как тя е обичаната и в следващия момент вижда да държи ръцете на “Руя” от тему. Той се едно я е отпратил, за да се види с другата. Поне в началото няма да му вярва много. Интересно ми е как ще реагира

# 347
Знам, Гери, но той и даде достатъчно подсказки и затова се надявам.
Ешреф не си играе  игрички, той ръководи цирка!
И никой не бива да го подценява!

Утре ще коментираме  повече, сега само ще кажа, че много ми харесаха Демет и Чаатай тази вечер!
Играха страхотно и бяха много красиви!
Новия екип за гардероба на Нисан се справя много по- добре от предишния!
Надявам се, че епизода се е харесал.
Има и някакви първи реакции

Само ме е яд, че нямаше фраг!

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 00:29 от NeZ_9

# 348
Нези, пак стигаме до това, че ние виждаме цялата картина. Някой ти говори красиви думи, ти го обичаш толкова силно, че си готов да си затвориш очите за почти всичко което се случва около него. Обаче знаеш, че има и една друга жена, за която този мъж би си жертвал живота без да се замисли, заради която е провалил живога си, за която ти е казвал, че е единствената му любов и сърцето обича само веднъж. Да оттогава е минало много време, много вода е изтекла, казали сте си силни клетви, били сте всичко един за друг. Но изведнъж той уж ти казва, че нещо си там има да свърши. Да, първоначално беше така, но тя се обади и той веднага смени посоката. Знае, че не е истинска, но го направи. Не е подозирал, че Нисан ще го види естествено. Действа импулсивно отново. Точно от това се страхува и Нисан. И сега тя е на витрината и вижда как мъжът, коъто до преди минути сте се клели във вечна любов държи ръцете онази, която нарича Руа. Ами ще е много трудно да не се разклати всичко, в което си искал да вярваш.Думите са едно, но действията съвсем друго. И пак казвам, че говоря от гледната точка на човек, който не знае цялата истина като нас. Няма ли да загубиш почва под краката си. Ще му е много трудно да си върне обратно нейното доверие. Той естествено е невинен в ситуацията, но на този прозорец тя не вижда това.

И ще те подкрепя, Нези. Новият ѝ стайлинг изглежда по-смислин. И да не ми говорят тя вече има пари и не е бедната певица, затова я обличат по-добре. Предните ѝ тоалети също бяха скъпи. Дори абсурдно за певица свързваща двата края едва. Сега поне са разбрали пропорциите на тялото ѝ. А това да не бяха онези които си тръгнах?

И да кажа, че нямаше да имат такива проблеми и драми, ако имаха по-добра комуникация и всичко си изговаряха конкретно. Но тогава нямаше да има драма и конфликт и нямаше и 32 серия да има

# 349
Добро утро!

Гери, напълно съм наясно и съм съгласна с това, което казваш.
Просто все си мисля, че в тази сцена има и нещо друго. Ешреф и каза, че тя ще му помогне да стигне до Фърат Корал. Преди това и разкри сърцето си, каза и, че не е почувствал нищо, освен изненада, когато я е видял. Да, едно са думите, действията са друго,  но тогава защо Нисан тръгна след него?
Защо тя му говори едно, а прави друго?
Ще гледам пак последната сцена по внимателно. Трябва да има нещо, което не знаем. Етем обича този похват- да превърта действието назад и да ни покаже причината за нещо.
За Ешреф има един единствен път и той води към Рюя, а неговата Рюя е Нисан.
Той вече не го крие пред никого.

Всеки момент ще излязат и рейтингите.
Ако никой не е писал след мен, ще редактирам поста си.

Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 11:42 от NeZ_9

# 350
Добро утроооо!☕
С рейтинга идвам.

Пропуснах снощи серията, в началото видях как фалшивата Рюя е дело на Динчер. Надявам се довечера с превод да изгледам серията от коментарите ви чета, че серията е била страхотна.
Ама, рейтинг пада 😏, с 0.65 сме долу от миналата седмица.
Хубав ден ви  желая!

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 11:07 от eliet

# 351
За пореден път съм учудена от турския зрител, но ...за съжаление решават те, а не ние.
Според мен серията беше интересна, вървим към развръзката по интересен и нестандартен начин, но, когато се появи силна конкуренция, трябва да се засили рекламата, я такава няма. А явно за зрителите и това е важно.
Също така смятам, че с непрекъснатото си мрънкане, с негативните си коментари, феновете, които пишат за сериала, също допринасят за този спад.
Когато сте готови, съм на линия за коментари.

При Нерон вече има превод на 32 епизод.
https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2026/02/32-neron-angelov-nov.html

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 10:32 от NeZ_9

# 352
Така е, Нези. Това, че на носни харесва, не значи, че и масовия вкус е такъв.
Но имам чувството, че има корекция в подхода. Освен старата мафиотска линия, този епизод много се наблегна и на чувствата. Броя на разстрелите не намаля, но пък беше по-концентриран май. В предните серии падаха трупове като листа на вятър.  Даже ми стана странно, защо онзи възрастния от сираците не го гръмна. Нали е предател.

# 353
Снощи много мислих, каква е поуката от историята? Знаем, проектите на Чаатай винаги насочват вниманието към нещо важно. Четейки много коментари, бях шокирана, защото дори феновете на Чаатай не разбират историята, използват вулгарни изрази в публикациите си. Confused
Тъжно е, къде живеем, в какъв свят?
Трябва да забавим малко темпото, да наблюдаваме, да мислим. Ешреф и Нисан също са хора, и двамата с трудни съдби, но са поели по различни пътища, докато не се срещнат. Ако наблюдаваме историята по-задълбочено, тя разказва историята на развиваща се и оформяща се любов между член на мафията и певица.
Но, както казах, проектите на Чаатай никога не са просто любовни истории. Те винаги говорят за нещо по-дълбоко, за избора, за последствията, за това как миналото оформя човека и колко трудно е да избягаш от него.
Историята на Ешреф и Рюя (Нисан) не е приказка. Тя е сблъсък на два свята. Двама души с тежки рани, поели по различни пътища, за да оцелеят. И когато съдбата ги среща отново, любовта не идва като спасение, а като изпитание.
Може би именно това е поукага, че любовта сама по себе си не изтрива миналото.
Любовта изважда истината на повърхността.
Тази история мен поне, ме кара да се замисля.
Може ли човек да избяга от това, което е станал?
Може ли любовта да промени един свят, изграден върху насилие?
И най-важното, достатъчна ли е любовта, ако изборите ти имат цена?
Тъжно е, когато една такава история се гледа само заради бързи обрати или се коментира повърхностно. Защото Еşref Rüya не е за сензация. Това е сериал за болката, за вината, за изкуплението… и за онази любов, която е красива, именно защото е трудна.
Може би затова усещането ми е, че гледам не сериал, а истинска история, с цялата и мъка, надежда и човечност.
Ако кажа, че не съм разочарована от спада в рейтингите, ще излъжа. Ако кажа, че съм учудена, също ще излъжа.
Спадът в рейтингите почти винаги се обяснява с конкретни сюжетни решения, забавено разкритие, по-бавно развитие, появата на нов персонаж...Но според мен причината е по-дълбока и е свързана не толкова със самия сериал, нито пък с конкуренцията, а с начина, по който днес гледаме съдържание.
Живеем във време на бърза консумация. Свикнахме всичко да се случва веднага- нов епизод, нов обрат, нов сериал. Ако историята изисква търпение, ако изгражда емоциите постепенно, много зрители просто губят интерес и преминават към следващото заглавие. А изборът днес е огромен, има десетки сериали, платформи, формати.
В този смисъл е напълно естествено част от аудиторията да се прехвърля от един сериал към друг. Това не означава непременно, че историята е слаба. Понякога означава, че тя е по-бавна, по-психологическа и изисква ангажираност, нещо, което не всеки зрител търси.
Историята на Ешреф всъщност се развива логично. Конфликтът между Нисан и Рюя, вътрешните им дилеми, игрите на Динчер, на Стареца, всичко това няма как да стане с ефектен обрат за един епизод, това е дълга емоционална линия. Тук залогът не е да има нещо ново всяка седмица, а постепенното разрушаване и изграждане на героите.
И може би това разделя зрителите на две групи- такива, които търсят бързо действие и незабавни разкрития и такива, които искат да изживеят пътя на героите, а не само финала.
А историята на Ешреф е именно такава- не история за бърза консумация, а история за изживяване.
Това което пиша не се отнася само за този сериал. Забелязала съм го и сред четящите. Книги с бързи действия, се "гълтат" бързо една след друга, но те не ти носят нищо и след време никой не ги помни.
Служат само за развлечение и убиване на времето.
В днешно време все по- малко хора ценят литературата, която остава в съзнанието.
Извинете ме за дългия пост!
(в контекста на това, което казах, си давам сметка, че малко хора обичат да четат дърги постове)

# 354
Нези, хората не обичат да четат изобщо. Обичат да гледат картинки. Въпреки, че този сериал е много визуален, тоест би трябвало да се хареса видяната картина. Но те кара да мислиш, да внимаваш в действието, да следиш разговорите и конкретни места, на които камерата набляга. Аз този не мога да го гледам докато правя нещо друго. Признавам си, че не меше същата ситуацията с Пазителя например. И в момента си спомням основната история, но не съм запомнила много детайлите.
В този сериал всичко ми е важно и с превъртане не може да се гледа.

# 355
Ето още едно мнение, съвпадащо с моето.
(ако някой се затруднява с руския ще го преведа)

Гери, напълно съм съгласна с теб- тук всеки детайл е важен.
Ще дам пример, елементарен, но съм сигурна, че много хора изобщо не са го забелязали.
Когато Ешреф отиваше след момичето, в онзи стопански двор и един трактор му пресече пътя. Той попита човека как се казва и той си каза името.
По- късно видяхме, че Ешреф е използвал трактора му, но съм сигурна, че е намерил начин да го компенсира. Затова и попита за името на човека. Такъв си е Ешреф.
Такава е и историята, оставя малки знаци след себе си. Wink

Вижте как изглежда софрата на Сираците

За заснемането и монтажа, изобщо пък да не говорим!

# 356
А пък аз ще ви кажа как разбрах, че Ешреф не е убеден, че това е истинската Руя. Той нямаше да я пусне да си иде, после като не я откри отвън не тръгна да я търси. А това беше най-логичното. Това е момиче, което в това поле няма много къде да се скрие. Не я е загубил в тълпа. Дори в гора да я беше пуснал може да я намери.

Преводът в плейтюб: https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 2cVDZF0fGbnG.html

# 357
Да, със сигурност нямаше да я пусне. Но имаше и нещо друго- първо погледна нея, после бърз поглед към бeнката, но най- дълго я гледаше в очите. Той тези очи ги е рисувал години наред, няма как да не ги познае.
Когато видя Нисан в асансьора, ги позна на секундата. Само липсата на бенката тогава, го накара да си помисли, че е полудял.

Много ясно, че ще отиде да се срещне с нея. Той много добре си даде сметка, че това е капан и, че този който му трябва, в този момент ще го наблюдава.
А това е единственият начин да стигне до него.

# 358
Момичета, днес освен  да ви чета, не успявам да се впиша.
Гери, благодаря за линка!
Тая вечер определено ще се възползвам.
Съгласна съм с вас, че серияла "Eșref Rüya" не е романтична история а сериял с пластове под повърхността.
Любовта в серияла е изпитание, не приказка, която повечето зрители може би са очаквали.
Да не се повтарям, сериялът показва, че любовта не винаги е спасение, а болка,  избор, дори понякога и жертва.
Виждаме миналото как ги съпътства навсякъде Ешреф и Нисан- главните герои ( и не само тях). Дори когато искаш нов живот, миналото не си тръгва.
В серияла е закотвен един много деликатен въпрос:дали съдбата ни управлява или изборите ни?
Серияла не романтизира токсични връзки, а показва как чувства се градят на доверие и ако го няма това доверие, отношение и честност отношенията могат да бъдат разрушителни.
Извинете ме за грешките, сигурно са много.  Понякога пиша в движение.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 19:27 от eliet

# 359
Въпреки всичко, в епизода имаше много романтика.

И другата песен, която звучеше на фона на моментите на Ешреф и Нисан

Текстa:
Бих разпознал тази усмивка навсякъде, бих я разпознал.
Мисля, че мислите ми все още са насочени към теб, мисля си.
Ще остана в малка стая, само с хапка и палто.
Не ме викай, ще остана до теб, но,
Раните от нож на гърба ми са все още топли.
Ела и виж сърцето ми, не съм ли изгорен?
Няма да се поколебая, независимо от ъгъла,
Прегърни ме топло.
Виж делото на съдбата, не съм ли изгорен?
Обърни се и виж сърцето си, не съм ли изоставен?

Ще остана само с мъничка стая, хапка храна и обикновена дреха.

Не ме викай, ще остана до теб, но...
Раните от нож на гърба ми са все още топли.

Ела и виж сърцето ми, не съм ли изгорен?

Няма да се поколебая, независимо от ъгъла,
Прегърни ме топло.

Виж делото на съдбата, не съм ли изгорен?

Обърни се и погледни в сърцето си, не съм ли изоставен?

Априлски дъжд пада от миглите ми на земята, не го задържай, не го задържай.

Ако сърцето ти бие за някой друг, никога не ме събуждай от този сън.
Всеки обича, бих умрял за теб, не забравяй това.

Обърни се и погледни в сърцето си, не забравяй
.

Общи условия

Активация на акаунт