🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 2 239
  • 65
  •   3
Отговори
# 60

Психолог- Никога ли не сте опитвали да се изправите срещу г-н Ешреф?

Нисан- Бях уплашена.

Психолог- Страх ли ви е да сте сън (Руя) за Ешреф?

Нисан- Колко обичаше Руя?

Ешреф- Пак ли на тази тема?

Нисан- Но ти я търсиш от двайсет години?

Ешреф- А теб те търся от сто години, Нисан. Преди не съм мислил, че мога да обичам някоя друга жена. След като те обикнах, светът за мен се превърна в място, на което мога да поема въздух.

Нисан- Много те обичам!

Ешреф- И аз много те обичам!

Ешреф- Старецът ме подмина. Погледът му беше вперен в сираците, както изглежда.

Хъдър- Той се опитва да внуши страх на сираците.

Ешреф- Ние победихме смъртта, Хъдър аби

Ешреф- Кажи на този който те е  изпратил, че аз ще бъда неговата смърт

Ешреф- Къде е това момиче?

Човекът на Ихтиар- В чифлика. Твоята Руя е там. Където започна всичко.

# 61
Добро утро!

Нези, благодаря за превода.
Гледох и четох няколко пъти, но продължавал да се съмнявам, че гой ще разбере самоличността на Руя в тази серия. Някак твърде много ни го навират. Аз си мисля, че тя ще избяга и няма да му каже.

# 62
Преди да коментирам фрага, ще кажа още някои неща за 30 епизод.
Хъдър в началото ме разочарова, помислих си, че не може да устои на това, че е баща на Кадир и играе с него. Но, после, когато стана ясно, че всичко е планирано задно с Ешреф, разбрах, че думите му са истина.
 В началото изглеждаше сякаш Хъдър се е пречупил ,че бащинството ще надделее над принципите му. Това щеше да обезсмисли целия му образ досега.
Но когато се разкри, че всичко е било планирано заедно с Ешреф, думите му придобиха истинската си тежест. „Честта и достойнството са по-важни от детето ми“ не бяха поза, нито жестокост, бяха ценностна система. Хъдър не изостави Кадир от безразличие, нито го жертва от омраза, а отказа да легитимира злото, дори когато то носи неговата кръв.
Това ми хареса. Той не е идеалният баща, но е човек, който не предава себе си. И може би точно затова остана до Ешреф,  защото в него вижда не чужд син,  а човек, който също е платил цена, за да не се превърне в това, което светът очаква от него.
Нисан за малко да се разкрие, че е информатор. Така яростно защити момичето пред Ешреф, че дори и той се усъмни. Затова и после я извика и я попита дали е познавала Нисан от преди това.
Тя не можа да защити момичето рационално, а инстинктивно, почти отчаяно, така, както защитаваш нещо, което вече те издава. И това не убягна на Ешреф. Той не и повярва напълно, но усети, че има лична нишка, нещо, което тя крие...
От своя страна Нисан удари там, където знаеше, че го боли най-много. Като допусна, че той е способен да нарани дете, тя не просто го обиди, тя отрече цялата му вътрешна борба, всичко, което го държи човек в един жесток свят. За Ешреф това беше най-тежкото обвинение, защото децата и сираците са неговата граница между човека и чудовището.
Хореса ми, че в момент, в който всеки друг би избрал гнева, Ешреф избра любовта. Не защото не усети удара, усети го много добре, а защото любовта му към Нисан е по-силна от нуждата да се защитава.
Думите „Ти си моя. Ти си част от мен“ не бяха притежание, а принадлежност. Той показа, че дори когато го наранява, дори когато се съмнява в него, той няма да се отдръпне. И после го доказа с действия, не с обещания. Ресторантът за бедни, шансът, който даде на момичето, не бяха жестове за показност, а естествено продължение на това кой е той всъщност.
Именно това видя Нисан отново- човека, а не легендата, не „убиеца“, не страха, който си беше позволила да си представи. Видя мъжа, в когото се влюби, и осъзна, че не е сгрешила за него.
А ние видяхме нещо също толкова важно, как любовта не го прави слаб, а го изправя, прави го горд, спокоен, уверен. За първи път отдавна Ешреф не действаше от ярост или дълг, а от любов. И точно затова този момент беше толкова светъл насред цялата тъмнина.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 11:18 от NeZ_9

# 63
Прекрасен първи февруари!
Месеца на виното и любовта дойде.

Нова снимчица. Момичето склонило главица на Чачовото рамо.♥️

"Ти си моя. Ти си част от мен“ - тези думи показват колко дълбоко е привързан към нея и колко силно се страхува да не я загуби ( виждаме го това и в новия фраг). За него  Нисан е част от неговата идинтичност, без нея той не е пълен.
Любовта започва да става зависимост при Ешреф "ти си моя, ти част от мен", той вече я има Нисан като " част от себе си".

Хубава неделя,  ви желая!

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 16:19 от eliet

# 64
И още малко мисли, които се потвърждават от новия фраг.
За Нисан първият удар няма да е любовта, а болката. Да разбере, че е Руя, за нея  означава не просто да си спомни травмата, а да я преживее наново, вече като зряла жена. Ще има гняв, срам, вина, въпроси от типа „защо аз“ и „как съм живяла с това, без да знам“. А фактът, че подсъзнателно усеща, че именно Ешреф е бил момчето, което я е спасило, ще усложни всичко още повече.
Следващото, което ще дойде, е сблъсъкът между благодарност и страх. Тя ще трябва да приеме, че човекът, когото обича сега, е бил нейният спасител тогава  и същевременно човекът, който е убил заради нея. Това е огромна тежест. Любовта им ще бъде подложена на най-тежкото изпитание досега, защото вече не става дума само за чувства, а за минало, кръв и избори без връщане назад.

А за Ешреф… когато разбере, че Нисан е Руя, това няма да е просто шок. Това ще е преобръщане на целия му живот. Той ще осъзнае, че е обичал една и съща жена през целия си живот- първо като идея, после като спомен, а сега като плът и кръв. Но за разлика от него, Нисан ще има нужда от време. От тишина. От пространство, за да събере себе си.
Най-вероятното, което следва, е не веднага събиране, а болезнено отдалечаване. Истината първо ще раздели, преди да даде шанс да излекува. И именно там ще видим дали любовта им може да понесе не само романтиката, но и цялата тежест на миналото.

Сигурна съм, че фрага ни подвежда и Нисан и Ешреф не се виждат.

От снимачната площадка - Ешреф е в имението

Дори е в стаята на Нисан

И Чаатай и  Неджип

# 65
Здравейте, момичета! ❤

Върнах се, изчетох ви, изгледах епизода и фрага най-накрая. 😀
Така и не остана време да кажа, че около Галата на доста места със спрей пишеше Siz hepiniz Eşref Tek, както и че пред вратата на Нисан имаше много хора, които се снимаха, едва успях да я хвана празна, а минах два пъти от там. Чудесен маркетингов ход да изберат това място за локациите за снимки, въпреки че си е било доста предизвикателно. Чудя се как са маневрирали с колата на Ешреф по уличките. 😅

Преди да изгледам епизода четох теория, че Ихтияр е бащата на Чийдем и мъж на Селма, и въпреки че знаех за теорията, някак не го видях. Ще се опитам да я намеря и прочета пак, за да видя какви бяха разсъжденията. Очаквам наистина да е позната фигура или по-много интересен начин обвързана с героите. За какво е тогава тази мистерия и криене?

Ихтияр накара Динчер да убие майка си, за да няма кого да търсят и да забавят Ешреф и Нисан да стигнат до истината, Нисан я знае вече. Съгласна съм и с всичко, което Нези и Ели са казали по темата. Да накарш човек да убие майка си означава, че ти имаш голяма власт над ситуацията, за да му дадеш тази задача и още по-голяма, ако човекът я изпълни. Динчер уж спаси кожата, ама неговите дни ми изгледжат преброени. Това, че каза, че е лош син също породи въпроси в мен. Едва ли има предвид всички косвени жертви. Загатнаха, че е имал нещо към Нисан в детството, дали не е знаел за изнасилването и в онзи момент да е оставил баща си да умре? После, разбира се, е съжалил, но е било твърде късно.

По темата с предателя, познахме от фрага още, не успяха да ни заблудят.  Хареса ми, че Ешреф се усъмни в Нисан, но пък винаги дава различен начин за третиране на предателите. Очевидно някои ги убива без да се замисли, Салиха по съвсем друг начин я третира, но за Нисан каза, че е част от него. Искам да видя как ще постъпи като разбере за нея.

Историята покрай заведението беше много мила и как Ешреф наистина се грижи за сираците. Сега се сетих, че отново спомена за собствени деца, надявам се да нямат с Нисан донякъде, за да не останат и те сираци, прекалено тъжно ще е.

Много се надявам историята с Айтен да приключи вече, сценаристите сякаш нарочно я правят още по-противна с всеки епизод.

Общи условия

Активация на акаунт