🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 2 308
  • 68
  •   4
Отговори
# 60

Психолог- Никога ли не сте опитвали да се изправите срещу г-н Ешреф?

Нисан- Бях уплашена.

Психолог- Страх ли ви е да сте сън (Руя) за Ешреф?

Нисан- Колко обичаше Руя?

Ешреф- Пак ли на тази тема?

Нисан- Но ти я търсиш от двайсет години?

Ешреф- А теб те търся от сто години, Нисан. Преди не съм мислил, че мога да обичам някоя друга жена. След като те обикнах, светът за мен се превърна в място, на което мога да поема въздух.

Нисан- Много те обичам!

Ешреф- И аз много те обичам!

Ешреф- Старецът ме подмина. Погледът му беше вперен в сираците, както изглежда.

Хъдър- Той се опитва да внуши страх на сираците.

Ешреф- Ние победихме смъртта, Хъдър аби

Ешреф- Кажи на този който те е  изпратил, че аз ще бъда неговата смърт

Ешреф- Къде е това момиче?

Човекът на Ихтиар- В чифлика. Твоята Руя е там. Където започна всичко.

# 61
Добро утро!

Нези, благодаря за превода.
Гледох и четох няколко пъти, но продължавал да се съмнявам, че гой ще разбере самоличността на Руя в тази серия. Някак твърде много ни го навират. Аз си мисля, че тя ще избяга и няма да му каже.

# 62
Преди да коментирам фрага, ще кажа още някои неща за 30 епизод.
Хъдър в началото ме разочарова, помислих си, че не може да устои на това, че е баща на Кадир и играе с него. Но, после, когато стана ясно, че всичко е планирано задно с Ешреф, разбрах, че думите му са истина.
 В началото изглеждаше сякаш Хъдър се е пречупил ,че бащинството ще надделее над принципите му. Това щеше да обезсмисли целия му образ досега.
Но когато се разкри, че всичко е било планирано заедно с Ешреф, думите му придобиха истинската си тежест. „Честта и достойнството са по-важни от детето ми“ не бяха поза, нито жестокост, бяха ценностна система. Хъдър не изостави Кадир от безразличие, нито го жертва от омраза, а отказа да легитимира злото, дори когато то носи неговата кръв.
Това ми хареса. Той не е идеалният баща, но е човек, който не предава себе си. И може би точно затова остана до Ешреф,  защото в него вижда не чужд син,  а човек, който също е платил цена, за да не се превърне в това, което светът очаква от него.
Нисан за малко да се разкрие, че е информатор. Така яростно защити момичето пред Ешреф, че дори и той се усъмни. Затова и после я извика и я попита дали е познавала Нисан от преди това.
Тя не можа да защити момичето рационално, а инстинктивно, почти отчаяно, така, както защитаваш нещо, което вече те издава. И това не убягна на Ешреф. Той не и повярва напълно, но усети, че има лична нишка, нещо, което тя крие...
От своя страна Нисан удари там, където знаеше, че го боли най-много. Като допусна, че той е способен да нарани дете, тя не просто го обиди, тя отрече цялата му вътрешна борба, всичко, което го държи човек в един жесток свят. За Ешреф това беше най-тежкото обвинение, защото децата и сираците са неговата граница между човека и чудовището.
Хореса ми, че в момент, в който всеки друг би избрал гнева, Ешреф избра любовта. Не защото не усети удара, усети го много добре, а защото любовта му към Нисан е по-силна от нуждата да се защитава.
Думите „Ти си моя. Ти си част от мен“ не бяха притежание, а принадлежност. Той показа, че дори когато го наранява, дори когато се съмнява в него, той няма да се отдръпне. И после го доказа с действия, не с обещания. Ресторантът за бедни, шансът, който даде на момичето, не бяха жестове за показност, а естествено продължение на това кой е той всъщност.
Именно това видя Нисан отново- човека, а не легендата, не „убиеца“, не страха, който си беше позволила да си представи. Видя мъжа, в когото се влюби, и осъзна, че не е сгрешила за него.
А ние видяхме нещо също толкова важно, как любовта не го прави слаб, а го изправя, прави го горд, спокоен, уверен. За първи път отдавна Ешреф не действаше от ярост или дълг, а от любов. И точно затова този момент беше толкова светъл насред цялата тъмнина.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 11:18 от NeZ_9

# 63
Прекрасен първи февруари!
Месеца на виното и любовта дойде.

Нова снимчица. Момичето склонило главица на Чачовото рамо.♥️

"Ти си моя. Ти си част от мен“ - тези думи показват колко дълбоко е привързан към нея и колко силно се страхува да не я загуби ( виждаме го това и в новия фраг). За него  Нисан е част от неговата идинтичност, без нея той не е пълен.
Любовта започва да става зависимост при Ешреф "ти си моя, ти част от мен", той вече я има Нисан като " част от себе си".

Хубава неделя,  ви желая!

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 16:19 от eliet

# 64
И още малко мисли, които се потвърждават от новия фраг.
За Нисан първият удар няма да е любовта, а болката. Да разбере, че е Руя, за нея  означава не просто да си спомни травмата, а да я преживее наново, вече като зряла жена. Ще има гняв, срам, вина, въпроси от типа „защо аз“ и „как съм живяла с това, без да знам“. А фактът, че подсъзнателно усеща, че именно Ешреф е бил момчето, което я е спасило, ще усложни всичко още повече.
Следващото, което ще дойде, е сблъсъкът между благодарност и страх. Тя ще трябва да приеме, че човекът, когото обича сега, е бил нейният спасител тогава  и същевременно човекът, който е убил заради нея. Това е огромна тежест. Любовта им ще бъде подложена на най-тежкото изпитание досега, защото вече не става дума само за чувства, а за минало, кръв и избори без връщане назад.

А за Ешреф… когато разбере, че Нисан е Руя, това няма да е просто шок. Това ще е преобръщане на целия му живот. Той ще осъзнае, че е обичал една и съща жена през целия си живот- първо като идея, после като спомен, а сега като плът и кръв. Но за разлика от него, Нисан ще има нужда от време. От тишина. От пространство, за да събере себе си.
Най-вероятното, което следва, е не веднага събиране, а болезнено отдалечаване. Истината първо ще раздели, преди да даде шанс да излекува. И именно там ще видим дали любовта им може да понесе не само романтиката, но и цялата тежест на миналото.

Сигурна съм, че фрага ни подвежда и Нисан и Ешреф не се виждат.

От снимачната площадка - Ешреф е в имението

Дори е в стаята на Нисан

И Чаатай и  Неджип

# 65
Здравейте, момичета! ❤

Върнах се, изчетох ви, изгледах епизода и фрага най-накрая. 😀
Така и не остана време да кажа, че около Галата на доста места със спрей пишеше Siz hepiniz Eşref Tek, както и че пред вратата на Нисан имаше много хора, които се снимаха, едва успях да я хвана празна, а минах два пъти от там. Чудесен маркетингов ход да изберат това място за локациите за снимки, въпреки че си е било доста предизвикателно. Чудя се как са маневрирали с колата на Ешреф по уличките. 😅

Преди да изгледам епизода четох теория, че Ихтияр е бащата на Чийдем и мъж на Селма, и въпреки че знаех за теорията, някак не го видях. Ще се опитам да я намеря и прочета пак, за да видя какви бяха разсъжденията. Очаквам наистина да е позната фигура или по-много интересен начин обвързана с героите. За какво е тогава тази мистерия и криене?

Ихтияр накара Динчер да убие майка си, за да няма кого да търсят и да забавят Ешреф и Нисан да стигнат до истината, Нисан я знае вече. Съгласна съм и с всичко, което Нези и Ели са казали по темата. Да накарш човек да убие майка си означава, че ти имаш голяма власт над ситуацията, за да му дадеш тази задача и още по-голяма, ако човекът я изпълни. Динчер уж спаси кожата, ама неговите дни ми изгледжат преброени. Това, че каза, че е лош син също породи въпроси в мен. Едва ли има предвид всички косвени жертви. Загатнаха, че е имал нещо към Нисан в детството, дали не е знаел за изнасилването и в онзи момент да е оставил баща си да умре? После, разбира се, е съжалил, но е било твърде късно.

По темата с предателя, познахме от фрага още, не успяха да ни заблудят.  Хареса ми, че Ешреф се усъмни в Нисан, но пък винаги дава различен начин за третиране на предателите. Очевидно някои ги убива без да се замисли, Салиха по съвсем друг начин я третира, но за Нисан каза, че е част от него. Искам да видя как ще постъпи като разбере за нея.

Историята покрай заведението беше много мила и как Ешреф наистина се грижи за сираците. Сега се сетих, че отново спомена за собствени деца, надявам се да нямат с Нисан донякъде, за да не останат и те сираци, прекалено тъжно ще е.

Много се надявам историята с Айтен да приключи вече, сценаристите сякаш нарочно я правят още по-противна с всеки епизод.

# 66
Хриси, и аз това се чудех през цялото време- как минава с тая голяма кола по тесните улички и тълпите от хора. През лятото бяха още повече. Wink
Аз искам да кажа още нещо.
Посещението при майката на Динчер, също е много показателен момент за образа на Ешреф. То не беше заплаха или отмъщение, а по- скоро морален съд.
Ешреф не отиде там като мафиот. Отиде като онова момче от миналото, което е видяло злото отблизо и знае, че насилието никога не съществува само с един виновен. Думите му към нея бяха жестоки именно защото са истина. Тя,въпреки че не е  била насилникът, е била човекът, който е можел да спре насилието и не го е направил. В този смисъл вината и е пасивна, но реална.
За Ешреф тази среща беше и връщане в собственото му минало. Той отново преживя ужаса от беззащитността,
болката на Руя, онзи момент, в който е разбрал, че светът не пази децата, ако възрастните мълчат.
Страхът, който видяхме в него, вече не е страх за себе си, той е страхът на човек, който веднъж е закъснял и няма да си позволи да закъснее втори път. Ако тогава е спасил Руя от бащата, сега иска да я спаси от сина.
Да защити Руя означава не просто да я пази физически, а да не позволи миналото отново да я настигне чрез ново лице.
И на мен ми е много интересно кой е Старецът. Още повече, след като заби нож там, където Ешреф е най-уязвим.
Снимката не е просто заплаха в класическия смисъл. Тя е послание-
„Знам коя е твоята слабост. И знам как да те управлявам.“
Старецът много добре разбира, че Ешреф може да понесе куршуми, загуби, дори предателства… но не и опасността за Руя. Това е повече психологическа война, не физическа.
Тук има още нещо, което се повтаря-
Ешреф отново ще тръгне да спасява Руя, дори с мисълта, че това означава да нарани Нисан.
А всъщност ще бяга към нея, без да го знае. Neutral Face
Той вече е правил този избор в живота си - да жертва настоящето заради миналото, да остави реалната жена до себе си, за да защити идеала, който го е оформил.
Интересно ми е дали ще започне да действа в тайна, като държи Нисан настрана, за да я пази?
И колкото повече се опитва да я защити отдалеч, толкова повече ще я наранява.
А и май Старецът точно това иска- не да убие Ешреф, а да го разкъса отвътре, да го върне в онова състояние, в което любовта е заплаха, а близостта- риск.
И накрая ще дойде най- тежкото за
Ешреф, да разбере, че Руя и Нисан са една и съща жена. Хареса ми този
ход със снимката, защото затяга още повече примката около сърцето му.

Оказа се, че това момиче е дубльорката на Демет.

Ето едно нейно стори, което потвърждава това

Въпреки това, Димет изпълнява сама някои сцени.

# 67
  • AMS
Привет и благодаря за интересните постове, преводите и реакциите!!!
Хриси, сега разбрах предишен твой въпрос за кримито.
А въпросът дали Старецът не е някой, който сме виждали,
или за когото е ставало дума, е твърде възможно.
За Динчер и майка му ми е тежко да коментирам.
Но се сещам, че малкият Динчер искаше смъртта и на баща си.
Там в нощта при басейна. ... А Ешреф, когато го наби,
му казваше, че е бил нещастен като дете и не са го обичали.
На мен ми се иска Сердар да се върне. С него започна първи епизод.

# 68
Старецът много добре разбира, че Ешреф може да понесе куршуми, загуби, дори предателства… но не и опасността за Руя. Това е повече психологическа война, не физическа.

Всички врагове щна Ешреф, които не действат импулсивно, а са си дали време да го опознаят и анализират знаят, че чрез куршум той няма да изпита болка, от смъртта си също няма да изпита болка. Но да наранят жената, която обича повече от себе си, ще се убие сам. Много пъти Ешреф е говорил за смъртта не със страх, а като нещо неизбежно, дори сам каза на Афра, че такива хора като него не виждат старините си.

Нези, Ешреф няма да посмее да каже на Нисан, че отива да търси или спасява Руя. По-възможно е заобиколко да каже, че се справя с демоните от миналото си и тя да се досети.

Нямам търпение за първата им обща сцена след като тя знае, че е Руя и колко неща той е направил за нея. Как тя ще го погледне като знае, че му е променила живота, може би ако не беше Нисан, сигурно Ешреф нямаше да влезе в затвора, да се запознае с Кадир и после с Якуб Баба и да е на чело на Сираците сега. Дано се видят в чифлика, няма по-добро място от това да се разплете всичко. Но все пак не се видяха в 12 квадрата стая на майката на Динчер, в чифлика имат да се гонят...

Дива, аз даже бях забравила за Сердар. Може да го вкарат в действие като настъпи моментът на Чийдем.

Общи условия

Активация на акаунт