Лошо ми е, моля ви, дайте мнение за стафилококи!

• 922
  • 46
  •   2
Отговори
# 30
7 дни Ви е лечението все пак. Аз бих изчакала и ако има още нещо останало бих се посъветвала с лекар. Ако въпросният антибиотик е от антибиограмата и се лекувате правилно всичко ще си се нормализира.
Антибиотика Авелокс е от антибиограмата, но получих силно разстройство и го спрях след третия прием.
Чух се с доктора и той ми изписа:
антибиотични капки Гентазон 3х3 в ноздрите 7 дни,
 Мупироназал 2х1 7 дни,
Ентерол 2х1 10 дни.
Малко съм скептична към това лечение, но ще видя дали ще има някакъв резултат.

# 31
  • София
Ако нямате вяра на лекаря си и лечението му потърсете друг

# 32
Чудя се вече при кой да отида....

# 33
Хора , още чакам секрета да излезе , вчера пуснах от носа и гърлото и не е излязло, казаха ,че ако няма бактерия днес щяло да излезе. Като цяло съм по-добре не кашлям ,но имам тези храчки ,които ги усещам ,че все едно са ми залепнали , меря си температура 37-37,3.. по принцип ми е 36 и нещо. Дали се притеснявам излишно ? Все още съм отпаднала и ми се спи повече. Някак си ми е истранно и различно дишането , сякаш си поемам въздух ,но той не е достатъчно.. да отида ли на рентгенова снимка ?
В събота не чакайте нищо да излезне. Ако чувствате различно дишането идете на лекар да Ви преслуша и ако е необходимо да се направи тогава снимка. Снимка без назначенке не знам може ли вече да се направи.

Ходих в спешното на Пълмед да ме преслушат, освен ,че ми каза ,че нямам хрипове ми назначи напълно безмислена синосова рентгенова снимка.. но той е специализант в Пълмед и пише ,че е по урология , каква работа има той с бели дробове ? ЦРП-то ми е 6 границата не знам какво е на ЦРП-то при възрастни и ми изписаха само виброцил. Много странно отношение, явно повече няма да ходя там.

# 34
  • София
И аз бях с 6 ЦРП, но с грип и с лоша кръвна картина. Добре е и кръвна картина да се пусне, а не само едно ЦРП. При моята снимка на разчитане всичко е наред, но след като лекуващият лекар я отвори и погледна каза, че съм с бронхит… Не знам какво да кажа, или отивате при доверен лекар или няма оправия

# 35
И аз бях с 6 ЦРП, но с грип и с лоша кръвна картина. Добре е и кръвна картина да се пусне, а не само едно ЦРП. При моята снимка на разчитане всичко е наред, но след като лекуващият лекар я отвори и погледна каза, че съм с бронхит… Не знам какво да кажа, или отивате при доверен лекар или няма оправия

Къде да ида ,днес е събота в Пловдив , освен в хирургиите ,дето се чака толкова много другаде ,няма къде да отида. Имаше ли температура? И колко дни ?

# 36
7 дни Ви е лечението все пак. Аз бих изчакала и ако има още нещо останало бих се посъветвала с лекар. Ако въпросният антибиотик е от антибиограмата и се лекувате правилно всичко ще си се нормализира.
Антибиотика Авелокс е от антибиограмата, но получих силно разстройство и го спрях след третия прием.
 Мупироназал 2х1 7 дни,
Ентерол 2х1 10 дни.

Ако стафилококът е само в носа, това е правилно лечение. Никога не лекувам стафилокок в носа с орален АБ - само с капки и въпросния Мупироназал (Бактробан). Вече, ако го има и в гърлен секрет - това лечение няма да е достатъчно, но ти все пак си пила 3 дни Авелокс, който е много силен АБ. Съветвам те да си проведеш лечението, което ти е изписано.

# 37
  • София

Къде да ида ,днес е събота в Пловдив , освен в хирургиите ,дето се чака толкова много другаде ,няма къде да отида. Имаше ли температура? И колко дни ?
8 дена температура, но все пак бях и с грип А.

# 38
 Мупироназал 2х1 7 дни,
Ентерол 2х1 10 дни.

Ако стафилококът е само в носа, това е правилно лечение. Никога не лекувам стафилокок в носа с орален АБ - само с капки и въпросния Мупироназал (Бактробан). Вече, ако го има и в гърлен секрет - това лечение няма да е достатъчно, но ти все пак си пила 3 дни Авелокс, който е много силен АБ. Съветвам те да си проведеш лечението, което ти е изписано.
Да, и аз исках да продължа, но не мога да изляза от тоалетната.... Ужасно разстройство,  до сега не съм имала такова. Не съм с чувствителен стомах, но този Авелокс ми разказа играта.

# 39
Аз съм така от Цефалоспоринови АБ. Винаги като пия, получавам разстройство. А миналата година ме оперираха и това ми вливаха в болницата. Такава гадост не съм имала досега, даже не искам да описвам подробностите. Взимай Ентерола, после продължи със Синкванон, в него има същата съставка, писах ти вече, освен това и други лактобацили. Авелоксът ти е разказал играта на чревната флора.

# 40
Така е, разстройството вероятно ще спре, но аз се притеснявам за стафилококовата инфекция, как ще се справя с нея...

# 41
Изписали са ти 2 АБ - един на капки Гентамицин, както и маз с Мупироцин. Последното е най-ефективното нещо за Стафилокок Ауреус.

# 42
Мони, да ти изпишат като първи избор флуорхинолов Аб, е безумно. Имат много странични ефекти и се дават при сериозни инфекции, когато други Аб не действат. Не пречи да пробваш с капките и ако не стане, да пиеш от друга група.

# 43
Мони, да ти изпишат като първи избор флуорхинолов Аб, е безумно. Имат много странични ефекти и се дават при сериозни инфекции, когато други Аб не действат. Не пречи да пробваш с капките и ако не стане, да пиеш от друга група.
Антибиотикът го изписа на база микробиологично изследване.
И явно инфекцията е сериозна, че я влача доста време.
По принцип не боледувам и рядко пия антибиотик, стомаха не ми е чувствителен, но сега е ужас.
И разстройството продължава, въпреки че спрях Авелокса...

# 44
То няма да спре изведнъж. Дай му няколко, докато се възстанови. За да облекчиш положението, вземи си или Смекта, или Тазектан. В никакъв случай Имодиум или Лопедиум. Казвам ти неща, които аз самата съм пробвала (защото са ми били изписани от лекар) при диария от АБ.

Общи условия

Активация на акаунт