Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 418
  • 39
  •   2
Отговори
# 30
  • Варна
Ох, marina an как ме разсмя "Аз чакам с нетърпение осем да си легне и животът ми започва:), а ако ляга в десет край!". И аз съм долу горе така.
Deni и при нас имаше такъв период. Ходеше си хубаво на гърне. Дори го оставях сам в банята, той си акаше. Два месеца застой, не ще и не ще. Опъва се, сяда - става, сяда-става. Дори по малка нужда не ходеше. И после хоп в памперса. Викам си" всичко отначало започваме". Да, ама сега пак започна да си ходи. Имаше моменти сутрините със събуждането и акаше в памперса. Имаше и такива където все още не беше и като го сложа на цукалото е готов. След като се наобядва също имаме попадения. Преди и следобед имахме. Сега вече не ака следобед. Понякога като мисля, че вече е готов и искам да го взема да го измия, ми казва" не" и пак сяда и продължава. Започнах да го питам вече дали е готов. За махане на памперс не мисля, не е готов още.
Възглавница няма Марти, т. к. се върти много из цялото легло.
Ние започнахме ясла в началото на януари за 4 часа, като начало. Тук децата спят от 12:00 до 14:00. Ако някое дете се събуди  преди това, някоя учителка  го взема и отиват в друга стая да играят тихи игри.

# 31
Аз чакам с нетърпение осем да си легне и животът ми започва:), а ако ляга в десет край!
Хаха, по същия начин съм и аз, само че в 20:30 ляга 😅.

За съжаление много съм чела за деца, които лягат по нощите, защото имат абсурдно дълъг задължителен сън в градината. Не знам как може да се бори човек, освен частни градини...
Тук имат тихо време 12-14ч, като обикновенно децата спят около час и половина, но ако не искат, просто си играят без да пречат. Няма отделно помещение за сън, децата спят на матраци кой където свари.

# 32
8:45 - 9 даже понякога я карам, сутрин преди и сама ставаше, сега по-често аз я будя към 8. Спят от 1 до 3, в нас също е на този режим, но уикенда понякога и до 1:30 се мотаем. Вкъщи закусва. Взимам я към 17:30 - 18.

# 33
Момичета, в колко часа карате децата си на ясла? И там колко часа спят на обяд? Днес ходихме на "оглед" в ЧДЯ и там най-рано взимат от 07:30 ч., което означава, че аз трябва да събуждам моята кокона към 7 без нещо, защото имаме 20 мин. път до яслата. А на обяд ги слагат от 12:30 до 14:50 ч, което е мноооооого сън за нея. Казаха, че ако някое дете се събуди, го карат да лежи. Моето дете няма да издържи на този тормоз, защото като се събуди, веднага хуква да бяга.

Изчакай да тръгне, да се адаптира и ще видиш как ще е. И моят беше така. Когато го изпратих в началото спеше на обяд 1:30-1:40 макс и скачаше сам от леглото и започваше веднага тичане и лудории. И аз се чудех какво ще прави там. Ставането ни винаги е било в 07:00, заспиваше най-късно 12:30. В яслата казаха, че режимът е 12:30-15:00 сън. Ако се събуди по-рано ще си лежи.
След като минаха първите дни сън в яслата и се отпусна, се върна на домашния си режим. Като се е събуждал си е лежал без проблем (чак завиждах, че вкъщи е като тайфун и не мога да го накарам да седне за секунда). Там реално се оказа, че децата не могат точно в 12:30 да легнат и да заспят. Те в 12 ядат, после гърне, преобличане. Преди 13/13 без 15 реално не успяват да заспят. Моят започна да запива в 13 и си спеше плътно до 15. Даже понякога не можеше и до 13:30 да заспи (доста са си емоциите в яслата). Ние режимът не променяхме 7 ставане, вечер 21 лягане. Обаче след около 3 месеца му се натрупа умора. И много се преумори. Ставане в 7 и заспиване в 13 му е много и трябаше да изместя режимът. В момента става в 07:30 и вечер заспива към 21:30,  но няма преумора. Не ме устройва този режим, но няма как да мъча детето. И вече може да спи и по 3+ часа на обяд, но аз го будя и не му давам да спи повече от 2 часа, а си мислих, че никога няма да може да спи повече от 1:30
Сутрин отива на ясла към 08:30-08:45. Но той като стане сутрин си хапва и вкъщи, защото е гладен. После докато се оправим и отиде и не успяваме по-рано. Приемът е между 07:30 и 08:45. Това в ЧДЯ

# 34
С цел по-добра адаптация сработвал режимът "откарване около 9 ч. и взимане скоро след ставане от следобедния сън". ОК, това може и да го пробвам, когато му дойде времето. Но върна ли се на работа, няма как да я водя след 07:30 ч., тя просто трябва да е там, защото аз в 08:00 ч. трябва да съм на работното си място. И това доста ме плаши, че детето ще трябва да става рано, бързо обличане и хайдеее на някъде си. От сега се чудя и се тревожа как ще го бъде.

# 35
Аз я водя около 8 часа, като в 7,30-7,40 става. В яслата ядат в 8,30. И аз мислих че ще има проблем с яденето, ама не. Е ако е събота и неделя и и правя за ядене почва да нервничи 😆. Към 12 обядват, гърне и към 12,30-13 часа заспиват. До към 15 часа спят, но като я гледам мисля че по-малко спи. Към 17:30 часа я взимам и 21,30 в леглото.
За гърнето както казах, като тръгна ходеше чат-пат, като тръгна на ясла вкъщи тотално спря да пишка на гърне. От няколко дни, пишка само на гърне, казва си, но ака в памперса. Според мен гледа от другите деца.
Без възглавница спи, защото се върти из цялото легло.
И аз мисля да взима вече легло и да махна кошарата, но не съм се насочила към какво. Май ми се иска да е по-широко. Задължително ще има някаква преграда. 😃

# 36
С цел по-добра адаптация сработвал режимът "откарване около 9 ч. и взимане скоро след ставане от следобедния сън". ОК, това може и да го пробвам, когато му дойде времето. Но върна ли се на работа, няма как да я водя след 07:30 ч., тя просто трябва да е там, защото аз в 08:00 ч. трябва да съм на работното си място. И това доста ме плаши, че детето ще трябва да става рано, бързо обличане и хайдеее на някъде си. От сега се чудя и се тревожа как ще го бъде.

Таткото да я води? Аз от 8.30 съм на работа, но няма да успея, а не ми се ще да я вдигам в 7/7.30, защото едва избутва до 12, та баща й най-вероятно ще я води. Ще видим, де. Понякога имаме едни притеснения, но пък детето се адаптира и не е толкова зле, колкото сме си мислили.

# 37
При нас е така. Таткото води, аз прибирам. За да може да ни се получат нещата с часовете

# 38
Таткото вероятно ще я води, но и той застъпва работа в 8 ч. Та и в двата случая ще трябва рано да я будим. Ще започна изграждане на режим като при яслата по някое време, че да свикне от по-отрано. Макар че режим да се спазва повече от 2-3 седмици нямаме. Все нещо се случва.

# 39
Нашата ясла взема децата от 6и30,вечер до 18и30.Но това не се спазва.Сутрин го водим към 7и30,вечер до 17и30 вай-късно го взимаме.Редуваме се с моя мъж,но по-често той го води и взима.Лелките се сърдят понякога понеже сме го взимали "късно".На всички родители казват,че децата ги взимали уж до 17 часа и моето оставало само и му е скучно.Ще го местим в друга градина,стига да го вземат.
Слагат ги в 12и30 да спят до към 15 часа.Отначалото беше трудно със спането,но свикна бързо с техния режим.Не се притеснявайте,ще се научат децата.Вярно,много боледува от както е тръгнал на ясла,но пък с другите дечица играе и тича по цял ден, научи се на много неща,по-самостоятелен стана.Та има минуси,има и плюсове

Общи условия

Активация на акаунт