Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 354
  • 33
  •   3
Отговори
# 15
Ние от много време сме с една тъничка възглавница, някаква детска с алое. Обаче в леглото ѝ имам и по-голяма, на която аз си лежа докато приспивам и тя редовно си ляга и на нея.

# 16
Ние сме с обикновена тънка възглавница от комплект на Кика бу, още не съм мислила за друга, той като заспи и се приплъзва под нея.
 Дайте снимка на вашите възглавници.. те дали в яслата имат възглавници?
Аз понеже средата на ноември се водя на работа, ноември имах 2 превода, декември само в края. Добре де, явно е бил януарския.

Обмисляме лятото да подготвяме детската стая и все още се колебая за легло. Ако някоя от вас е отделила мъника, кажете какво легло избрахте или оставихте кошарата.

# 17
Ние сме с обикновена тънка възглавница от комплект на Кика бу, още не съм мислила за друга, той като заспи и се приплъзва под нея.
 Дайте снимка на вашите възглавници.. те дали в яслата имат възглавници?
Аз понеже средата на ноември се водя на работа, ноември имах 2 превода, декември само в края. Добре де, явно е бил януарския.

Обмисляме лятото да подготвяме детската стая и все още се колебая за легло. Ако някоя от вас е отделила мъника, кажете какво легло избрахте или оставихте кошарата.

Ето я нашата https://visvitalis.bg/product/rainy-bebeshka-vazglavnichka-aloe- … ta-materiya-s-cip

Не, в яслата нямат възглавници, поне в нашата.

От лятото спи сама, първо за някакво време в кошарата, докато ѝ стане леглото. Взехме монтесори къщичка, но 190х90, че да може първо повече да се ползва, второ да може някой да легне при нея при нужда.

# 18
И в нашата ясла няма възглавници. Ние взехме Ikea Kura легло и само да оздравее и да отиде на ясля ще.го монтираме, защото ще правим и разместване. Ще направим модификацията за матрак на земята и реално ще си остане сам в стаята, но ние ще сме в съседната стая. Исках чак напролет да го местя и да сменям леглото, но му е мъничко вече, а и се опитва да излезе от кошарата. Един път щеше да успее и не ми се рискува са чакам

# 19

Това е нашата възглавница. Купихме му а малко след годинката и си спи на нея през ноща. Сега взехме още еднa, защото от яслата искат децата да спят на същата възглавница, като тази у дома.

# 20
Тази е нашата: https://www.ozone.bg/product/bebeshka-vazglavnitsa-cotton-hug-10 … anishta-40h60-sm/
Ама нещо са й вдигнали цената, не беше 70+ лева като я взимах. 🙄

# 21
И тази е нашата, но я взех за 80 лв от сайта им и си платих и доставка 😂 Не знаех, че ги има в Озон. Щях да си спестя поне доставката😀

# 22
  • София
Моето момче спи без възглавница. Като стане на 2 ще му взема. Той не ходи на ясла, директно на градина ще го пусна.
Има ли такива, сложили Варивакс ваксина? Как я понесоха децата?
За нашите деца не е задължителна и се чудя да я слагаме ли. Педиатърката препоръчва да се сложи. Аз съм решила да слагам само задължителните, като цяло.

# 23
Аз съм планирала напролет да сложим първа доза Варивакс. Септември и противогрипна ще му слагаме.

# 24
Моето момче спи без възглавница. Като стане на 2 ще му взема. Той не ходи на ясла, директно на градина ще го пусна.
За нашите деца не е задължителна и се чудя да я слагаме ли. Педиатърката препоръчва да се сложи. Аз съм решила да слагам само задължителните, като цяло.

Сложихме първа доза ноември, предстои втората. Купила съм я, чакам да мине малко грипа. Нищо съществено като реакции нямаше.

# 25

Ние я сложихме веднага (1м) след морбилито 2 дози през 1 месец за да можеше да има пълния курс преди яслата. Нямаше никакви реакции. Аз също си я сложих преди да забрменея защото не съм карала (доказано).
Вирусът на варицелата обаче оставя в тялото и след време и/или при слаб имунитет може да се развие херпес зостер, които също не е толкова безобиден. Ваксината намалява тази възможност. т.е ваксината помага и за това

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 15:08 от sedi_

# 26
Възглавница още не съм купувала.Тя се върти в кошарата много.
Ваксини-освен задължителните не слагам нищо допълнително.

# 27
Момичета, в колко часа карате децата си на ясла? И там колко часа спят на обяд? Днес ходихме на "оглед" в ЧДЯ и там най-рано взимат от 07:30 ч., което означава, че аз трябва да събуждам моята кокона към 7 без нещо, защото имаме 20 мин. път до яслата. А на обяд ги слагат от 12:30 до 14:50 ч, което е мноооооого сън за нея. Казаха, че ако някое дете се събуди, го карат да лежи. Моето дете няма да издържи на този тормоз, защото като се събуди, веднага хуква да бяга.

# 28
От 8 до 9 приемат децата като на всяко му се дава закуска (не чака другите). Взимането е до 18.30. Спят от 13 до 15 ч. Не съм питала какво се случва, ако някое дете се събуди. Не ходи още на ясла, предстои.

# 29
Онзи ден снимах графика и се уплаших Simple Smile.
Приемат от 7.30 до 8.30 . Дрямката е от 12:30 до 15:30 .....лошо ми стана. Тя спи час и как ще я накарат да кротува не знам. Предстои да видим -април.
Ако там спи повече време,ще ми ляга по нощите,което не ме устройва. Аз чакам с нетърпение осем да си легне и животът ми започва:), а ако ляга в десет край!

Общи условия

Активация на акаунт