Сто и седма плетаческа тема

• 862
  • 34
  •   1
Отговори
# 15

Абстахирайте се от челото ми Disappointed RelievedSmiley

Ето и един шапко - шал на 2 куки .
Сега плета калъф за книга , който евентуално другиден ще покажа .

# 16
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ох, обясни, моля те, как се плете това чудо. Гледам го и не мога да се ориентирам хич.
Плетеш в кръг долната част и после я обръщаш върху устата ли?

# 17
Ластика който го играе шал влиза вътре за да те пази , а цялото направо го слагаш като шапка . Шала може и да се прегъне . Горе се наддава за да може да се прегъне като моето . На мен много ми харесва и много топли . Това го плете майка ми на 2 игли . До колкото разбрах го плете с опакови бримки . Изплете шала после незнайно как и горната част . Сега щяла да започва шал - шапка - като искаш да е шапка го връзваш , а отвързваш като искаш да е шал . Има много клипчета в ю туб.

# 18
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Търсих аз, ама нали не знам как да го опиша Joy чак шапка-шлем ми излезе и се отказах.

# 19
https://www.youtube.com/watch?v=PUCCDhg46AI

В предпочитани ще ти излязат още .

# 20
Гледам и ви се радвам на произведенията на изкуството. Златни ръце имате.

# 21
Благодаря за новата тема! Страхотни неща сте изплели всички. И пуловера на Мимоза много ми хареса, и шапето на Добри, и топлата шапка на Алиса и прекрасната жилетка на Гея. Аз също плета усилена и успоредно две жилетки. Надявам се скоро да покажа резултатите. Прекрасен ден и спорни плетки ви желая!

# 22
Добри, ето ти един вариант на шапката на Алиса, на 2 игли. Има добра идея в него, затова го пускам.
Бих допълнила нещо от мен - ще го започна с допълнителен конец, за да ми останат отворени бримките. Така мога да продължа яката колкото дълга искам да бъде. Ако не е с отворени бримки, бих я започнала с фабрично заплитане, за да се получи по-красиво ръбче.

Яката може да се вдига пред устата по същия начин, макар, че не е показано.

И още един вариант с по-голяма яка. Но май не е за нашите зими, вече рядко има големи студове. Simple Smile

ПС Не качвам мои снимки, защото сега нямам програма, с която да намаля файла и е много голям, форумът не ми позволява да го кача. А и в момента съм на фаза избор на плетки, нямам кой знае какво за показване.

Флоксче, благодаря за темата.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 12:54 от Diorela

# 23

Ето ги и моите нови Суфленца .
Мисля да изплета нещо тип каре за пред тв и на масата за кафе .
Предложете и Вие нещо . Какво друго мога да изплета .

# 24
  • Балчик

Не са съвсем нови , но сега снимам, поради недостиг на време. Шалове са....че не писах какво снимам.

# 25
Ава прекрасни са . Браво . Heart

# 26
Ава, те като с ръка не пипнати!
Много прецизна изработка 💯

# 27
След поредните перфектни красоти в темата да споделя една бърза снимка на пуловерчето, за което писах.
Не е идеално и може би точно заради това на мен ми харесва и ще си го нося из нас.
Първи завършен проект ми е в графа "дрехи" на две игли (през изминалите 2г. имам 2 чифта терлички Relaxed). Едната кука си ме влече, въпреки че инвестирах доволно в инструменти за 2.
Нямам схема точно за него. Импровизация на базата на един шал. Преждата е на Стенли - Пулс - 379.
Деколтето е на една кука.

Скрит текст:

# 28
Чудесно е, Рали! Ръкави ще има ли?

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 23:29 от •mimoza•

# 29
Благодаря, Мимоза! Няма да има ръкави. В кухнята ръкавите все ми пречат, навивам ги, смъкват се точно в най-неподходящия момент и съм все по къси ръкави или скъсени, като вчера (не се сещам точно как се наричат)... Исках нещо да ми топли гръбчето.

Общи условия

Активация на акаунт