Отговори
# 480
  • София
Препечени филийки с кашкавал и маслини за вен, мъх си изпържи яйца. За обяд ще е пуешко със зеленчуци по азиатски, т.е. с джинджифил и соев сос, с ориз.

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нищо не казахте за орзото. Имам половин кило, не питайте защо, много доматена супа ще трябва да изядем за да го довършим.

# 482
  • Deutschland/HE
Добри, децата го харесват с пиле. Сварявам пилето, да има доста бульон. В тиган запържвам орзото, овкусявам със сол и черен пипер, след това добавям две чаши бульон и го оставям почти да изври. След това месото, орзото и още една чаша бульон и слагам във фурната да се запече и да си поеме течността. Майка ми го харесват и с телешко месо. Трябва общата течност да е три пъти повече от орзото, както при ориза.

Преди доста години до офиса ни имаше място за готова храна и там с него правеха салата, минали през тигана моркови на жулиени, тиквичка на жулиени, лук, на ивици, пиперка, гъби и после за малко в тигана с орзото, да са се объркат и овкусят. Беше много вкусно. Пишеха, че е гръцка салата, но на мен повече ми напомня на китайско Simple Smile. Сиси може да каже дали е имало такава гръцка салата.

В Германия много обичат нуделсалат, която може да се направи с орзо. Сварен грах (от консерва), царевица от консерва, кисели краставички, ситно нарязан колбас, може пиперка, овкусява се със сол, черен пипер, горцичица и майонеза, може и малко от маринатата на киселите краставички да се сложи. Виждала съм да добавят и нарязани на две чери домати.

# 483
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гръцко китайската салата звучи добре. Wink ще се пробва.

Навън духа и носи пясък. Щях да чистя, но при това положение няма много смисъл. Добре поне, че разходката направих преди пясъците.
Сега ще си пусна филмче и ще си хвана гоблена. Или плетката. Или каквото там хвана ръчен труд.
И няма да ям до довечера.  Hug

# 484
Добро!
Страхотна изненада от синковеца, Марул! 🥰
Какво ке закусвам- идея нямам още, но май няма да е баница. 😄 ММ не е споменавал планове за такава. И по- добре, де. 😇
Орзо правя много хубаво със душени домати и броколи. Рецепта не мога да дам, защото всеки път експериментирам, но общо взето- на тиган запържвам лук, добавям сушените домати и орзото, да си по поомешат вкусовете, след това- бульон, няколко минути под капак, но да остане леееко алденте, бучка масло, добавям броколите (без предварителна термична обработка, за да останат леко хрупкави, те пак си се сготвят). Тʼвай е.
Допивам второто кафе и опъвам постелката да си пробвам новите гири. 💪
По хаштага- нещо като запеканка с карфиол, гъби и кайма, може и заливка за мусака да направя, салата.
Хубава и уютна неделя желая.

# 485
Боб ще правя аз в пота. Чудя се дали да не му сложа и наденички?!
Има и пилаф от вчера.
Боядисах се, хванах си връхчетата и се изсуших. По груби изчисления спестих около 100€.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 18:26 от Princess Sissy

# 486
Кайс, товс е рецептата, която съм давала тук, със сода.Почти кило брашно, една -две с.л. олио, едно кисело мляко, една лъжичка сода в него и една ч.л. оцет.Омесвам. и слагам да хладилник да изстине.
  Тръгнахме, пътуваме на обратно, децата към София.

# 487
Сис, с каква ножица и техника хващаш връхчета? Май това е единственото, което не го умея и от 1 месец се назлъндисвам (според мен се пише с а, не с Ъ, ама така каза коректорЪТ) да си запазя час за фризьор.

Най-най-вкусното орзо, което съм яла, е било с морски дарове.

# 488
Врътнахме се малко навън да проветрим главите, скокнахме до биршопа, ядохме гъбена супа, пихме по една бира и се прибрахме.

Чака ме баница (мъх си я търси като наследство), търкане на баня и тръстика.

# 489
  • sf
Ахой! Една пералня се върти, сварих бутчета и привечер ще ги сглобя с ориз. Утре съм първа смяна 🙄 Ще влизам пак в релси с храната, ама от утре. Чистих, измих банята, изкъпах се и след малко ще си сложа и една маска на лицето, че кожата около носа и очите ми е суха от сълзи и сополи. 😵‍💫
Ааа ето и мен как ме изтипоса чатчото 😆
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 13:09 от donsita

# 490
  • Euskal Herria
Чакам баницата да поизстине, че да я подхващаме.
От вчера е много ветровито тук, ама много. Буря след буря, тъкмо изпратим едната, иде другата. Сега се вихри Марта. Дано само с ветровете минем.

# 491
  • тук и там
На фитнес се каня да ходя,а ме мързи много.Ако не стана от диванЯ обаче,едно че на фитнес няма да отида,ами и другата работа,която имам за днес няма да свърша..Та трябва да се надигна..

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 15:04 от Кайсия

# 492
  • sf
Кайс, много яко! 😃
Зарибих се по една игра и от вчера се ядосвам, че не мога да мина едно ниво 😵‍💫 луда работа

# 493
Някаква програма ли ги прави тези картинки?

Пуснах си кафе и се заредихме пред ТВ да гледаме Малена Зафирова.
Преди това хванахме филмче за Стоичков.

# 494
  • sf
Chatgpt 😆

Общи условия

Активация на акаунт