◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXV ЗОИ Милано и Кортина 2026 (06.02 - 22.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 10 747
  • 441
  •   10
Отговори
# 390
Този финал във фигурното май заприлича на онзи финал в кънките, където фаворитите се натръшкаха до един, а австралиецът на опашката единствен завърши и спечели златото.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 01:16 от Дидичка

# 391
  • Berlin
Може ли да ми пуснете някакъв линк, за да видя тази драма? Ако има някъде цялото или последните поне изпълнения.

# 392
  • София
Мисля, че реда на участниците на леда има голямо значение. Към края вече ледът е изоран,  има вдлъбнатини и това няма как да не се отрази на фигуристите, особено при приземяване.. Поздравления за Михаил Шейдоров, голям сладур и с много стабилно и силно изпълнение!

# 393
  • София
Ами честита титла на Михаил Шайдоров! Не съм му фен, но си заслужи златото.
Просто няма програма, няма хореография, не е и толкова магнетичен на леда, като доста други...
Но има си скоковете, а другите като бъркат, той с какво е виновен?
Денис Тен има наследник и то какъв. Тен взе бронз, а Шайдоров злато и то в една от най, най-тежките, уважавани и гледани спортни дисциплини от цялата програма на зимните олимпийски игри.
И Шайдоров допусна грешки, но на фона на останалите беше направо в отделна лига тази вечер.

Юма Кагияма беше много нервен и допусна много грешки, но се събра и намери начин да устиска малкото, което му остана. Не се разпадна като Малинин. За това респект и честит медал. Второ поредно сребро за Юма.
Много се радвам за Шун Сато. Той ми е любимец. Харесвам го повече от Кагияма между другото. Именно завоювания от него медал ме кара леко да се усмихна след тази злощастна вечер.

Джунхван Ча с най-доброто изпълнение чисто като фигурно пързаляне, представяне на програмата и изиграване/представяне на ролята си. А как само започна и неговото изпълнение, забивайки се в паната. Мислех, че ще се разпадне, а пък той след това направо ме отвя. За втори път Ча остава четвърти и без медал. По дяволите не можеше ли Кагияма да се доразпадне като Иля? Майтап де.
Всъщност корейчето остана на по-малко от точка зад бронзовия медал. Така най-боли.

Много ме е яд за Адам Сиао Хим Фа. Толкова труд вложи за тази олимпиада. В пикова форма, свеж, концентриран уж и какво стана??? След Малинин неговата издънка е най-голямата. Но естествено никой не говори за него, а ще се говори само за Малинин. А сега Сиао Хим Фа спокойно можеше да е олимпийски шампион, защото той има силна волна, не като на Еймоз + високите компоненти. Жалко.

Даниел Грасъл с много слаба волна. И не визирам многото му грешки. Не ми харесаха нито подходите му за скоковете, нито ротациите, още по-малко приземяването. Все едно гледах робот на леда.

Радвам се за Сато, яд ме е за Ча и Сиао, Малинин е ясен и респект за Шайдоров.

# 394
Стана ми тъжно за Малинин. Наистина прави невероятни неща на леда и в този спорт няма никаква гаранция, че на 25 ще постигнеш същите резултати като на 21, та не съм убедена, че възможностите му за злато някога ще бъдат толкова перфектни, колкото бяха сега. От друга страна пък не може да се отрече, че целият екип около него и медиен хайп малко се държаха все едно златото е гарантирано и е въпрос просто какви чудеса ще сътвори на леда. Между другото аз лично не съм го чула, но в редит гледах, че се цитира реплика на Малинин към екипа му, че ако американците го били пратили на предната Олимпиада щял да има опит и нямало да се пречупи по този начин, така че дори след този провал му липсва малко скромност и здравословна рефлексия.

Във всеки случай трябва да се радва, че си промени мнението за участието в отборната надпревара, където спечели злато със съотборниците си и не си тръгва с празна кошница. Мисля, че до последно се твърдеше, че той не изгаря от желание да участва, но си се оказа благословия, а и реално изнесе отбора на гърба си, така че като се тегли чертата, може да вземе много позитиви. Дано се запази здрав до другите олимпийски.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 06:40 от Oliboo

# 395
Абе да си го кажем в прав текст - скромността хич не му е присъща! Дори "куад год" си е негова собствена инвенция! Но пък е спортсмен, не може да му се отрече, че поздрави новия шампион и се държа много достойно!

Алексей Урманов беше великолепен, елегантен фигурист и ми е много приятно да разбера, че е треньор на Шайдоров, който си заслужи напълно титлата! Поздравления и за двамата!

# 396
Много се радвам за Михаил Шейдоров и за японците. Никак не харесвам Малинин.

И аз, и аз Simple Smile Цялата фамилия му правехме вуду магии да пада.

А ледът може да е  всякакъв, но е еднакъв за всички, ама не всички падат еднакво Wink То и в супер-Г гледахме странни конфигурации, ама някои успяха. На олимпиада винаги е така - фаворити се провалят, скрити лимонки избухват.

# 397
За фигурното - една приятелка казва”на прехвалени ягоди с голяма кошница недей тръгва” . Та пак излезе права.
Аз си признавам, че не следя много състезанията по фигурно. Имам една симпатия към японските състезателии и дотам. Но голяма драма се разигра снощи. За пореден път видях нещо, което съм гледала много пъти в спорта. Като тръгнеш с настройката, че вече си спечелил и остава само да преброиш рекордите и да приемеш поздравленията, става обратното. Първата спънка/грешка направо срутва всичко и следва падение. Млад е Малинин, има много път пред себе си, има си го таланта. Дано само овладее малко арогантността.
А за отборното на олимпиадата аз лично смятам,че е безсмислено и излишно състезание, което само прецаква състезателите.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 15:39 от saleni

# 398
  • София
Шокиращо си беше сношното представление на мъжете във фигурното представяне.
Тъжно ми е за Малинин - отличен фигурист, но в следващите четири години трябва да поработи и за психиката си.
За мен загуби спечелено състезание.

Шайдоров чак не вярваше какво се случи, но си изигра съчетанието добре, а след това обстоятелствата се подредиха в негова полза.

Радвам се за Сун Шато - трудно е от доста заден старт да стигнеш до медалите.

И аз съм на мнение, че отборното състезание провали индивидуалното.

# 399
abs,,

Шайдоров:

Малинин:

Наистина драматично и доста тъжно за Малинин. Sad

# 400
  • София
14.02.2026 г. събота
8 комплекта медали

Кърлинг
Жени, раунд робин формат
10:05 Италия - Китай / Великобритания - Канада / Швейцария - Япония
20:05 Канада - Швейцария / Япония - САЩ / Република Корея - Дания / Италия - Швеция

Мъже, раунд робин формат
15:05 Чехия - Великобритания / Швеция - Китай / Швейцария - Канада / Германия - САЩ

Хокей на лед
Мъже, групова фаза:
13:10 Швеция - Словакия / Германия - Латвия
17:40 Финландия - Италия
22:10 САЩ - Дания

Жени, 1/4 финали
17:40 Канада - Германия
22:10 Финландия - Швейцария

Алпийски, мъже, гигантски слалом
11:00 1 манш
14:30 2 манш 🥇

Фристайл ски, жени, бабуни паралелно спускане
11:30 1/16 финали
12:00 1/8 финали
12:20 1/4 финали
12:35 Полуфинали
12:46 Финали 🥇

13:00 Ски бягане, щафета жени 🥇

15:45 Биатлон, спринт жени 🥇

17:00 Бързо пързаляне с кънки, преследване жени, 1/4 финали

18:00 Бързо пързаляне с кънки, мъже 500 м. 🥇

19:00 Скелетон, жени 3 манш

19:45 Ски скокове, мъже 1 кръг

20:30 Фристайл ски, жени Биг Еър, квалификация 1

20:35 Скелетон, жени 4 манш 🥇

20:57 Ски скокове, 2 кръг 🥇

21:15 Фристайл ски, жени Биг Еър, квалификация 2

22:00 Фристайл ски, жени Биг Еър, квалификация 3

Шорттрек
21:15 мъже, 1500 м. 1/4 финали
22:01 жени, 1000 м. серии
22:49 мъже, 1500 м. полуфинали
23:05 жени, 3000 м. щафета полуфинали
23:35 мъже, 1500 м. финал Б
23:42 мъже, 1500 м. Финал 🥇

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 17:55 от Diavolo

# 401
  • SF
Адам Сиао Хим Фа сякаш повлече крак. След неговия провал всички се представиха зле.
Ледът се поправя на всеки 6 изпълнения.

Спортистите мислят по различен начин от нас. Рискува с четворен аксел, защото го може, защото го скача и иска да покаже възможностите си на най-престижния спортен форум!
Не правят тънки сметки как да надхитрят калкулаторите, не се възползват от провала на конкурента, не се пестят, рискуват, за да блеснат и да покажат пълния си потенциал и ние затова ги уважаваме.
Ясно е, че последните двама могат да сглобят и по-нерискова програмка, която да си изпързалят за няколкото минути и да си гарантират подиум. Могат да си нацъкат тройните скокове, чисти пируети и да се доберат до медалчето, без да си намокрят колената и ръкавичките. Но истинските атлети се хвърлят не просто за медал, а и заради цялото зрелище, което прави този спорт гледаем , а спортистът уважаван.

# 402
  • София
Като цяло не съм голяма фенка на Малинин, целия хайп около него леко ме отблъсква, но не може да му се отрече, че е адски добър и всички очакваха това да е най-сигурния медал. Може би затова в крайна сметка не издържа. Не мога дори да си представя какво огромно напрежение е това. А може би и с леда имаше проблем, така да се натръшкат всички... не знам. Много стисках палци на Адам, ама и той... жалко много за него. Нямам някакво специално отношение към Шейдоров, в случая просто той беше големия печеливш на деня, след провала на всички фаворити. Най-много се радвам на Шун Сато. Много съжалявах за кратката му, но как се събра на волната, може би и защото нямаше напрежение да се бори за медали. А то какво стана...
Ами това е спорта и това е Олимпиадата. Никога не можеш да знаеш със сигурност какво ще се случи и особено в старт като мъжкото фигурно пързаляне.
Сега много стискам палци на японските ми любимци в спортните двойки и жените, дано не видим и там такива шокове.

# 403
  • София
Истината е, че Шайдоров си направи две стабилни представяния и си заслужи титлата. Другите се разпаднаха под напрежението. Ледът не е виновен никому.

# 404
  • Северозападна България
Охх, наистина болезнено беше за гледане снощи, жалко за Малинин! Каква осанка, тяло (дълги крака), той е създаден за това което върши, но се държеше като "самонадеян хлапак" - въху това трябва да поработи, млад е на следващата Олимпиада да е по- смирен. Харесаха ми Михаил Шайдоров и Пьотр Гуменник и много се радвам за японците. Баща му на Юма Кагиама , който му е и трньор така лошо го гледаше след изпънението му , а той момчето толкова лъчезарен, браво за сребърния медал. То и иначе Малинин и той да си бяха изиграли без грешка съчетанията пак щеше да е втори.

Общи условия

Активация на акаунт